Dobrý deň, od víkendu som chorá ale silnejšie než zvyčajne - teplota do 38 niečo, bolesť hrdla, silný vlhký kašeľ, ostala som zachrípnutá, plne dutiny a nádcha no i tak som to prechodila neoddychovala som.
Dnes mi ráno začalo hučať v ušiach, mam pocit že nepočujem dobre, hnusný tlak v ušiach, plné dutiny a celá tvar ma bolí a som z toho ako opitá. Môžem mať zapalene uši z hlienov? Trebalo by mi antibiotiká?
@andreakotesova neviem, nikdy som to nemala teda nepamätám. Ale je to taký zvlaštny pocit akoby uši boli zapchané hlienami resp celé dutiny a z toho ten tlak a nepočujem
Máš opuchnutu eustachovu trubicu.
Máš zápal stredného ucha - je to tekutina v strednom uchu, proste hlieny z nosa prešli až do ucha. Preto nepočujes a môžeš mať aj závraty, ucho súvisí s rovnováhou.
Určite chod na orl, potrebuješ antibiotika celkovo, nie len lokálne (tekutina je za bubienkom, takže nemá zmysel dávať si žiadne kvapky ani vyplach)
Princíp je aj v tom, aby si mala voľný nos, dajú ti aj spreje do nosa a lieky na uvoľnenie opuchu
Áno, ak máš zápal stredného ucha, tak je to zo zatekajucich hlienov. Pravdepodobne potrebuješ aspoň lokálne atb.