Choré dieťa a vy

sszuzu8
17. sep 2024

Ahojte keď máte choré dieťa (školáka) chodíte k nemu mojkat alebo myslíte prakticky a nechcete sa nakaziť nakoľko musíte chodiť do roboty a ste v inej izbe?

zzuunnaa
17. sep 2024

@sszuzu8 tak rátam, že s ním niekto doma je. Tak ten rodič čo je doma nech sa aj stará aj mojka a druhý čo chodí do prace sa môže kúsok odseparovat

viestta
17. sep 2024

Ano, chodim sa mojkat, pretoze chore dieta viac potrebuje moju pozornost

pribinak
17. sep 2024

Závisí aj od veku, je rozdiel či má 6-7 tam treba pomojkat, to je estw malé dieťa a potrebuje to
A rozdiel ak má 14, tam už mojkanie nie

sszuzu8
autor
17. sep 2024

@zzuunnaa ja som sama na dcéry

sszuzu8
autor
17. sep 2024

@viestta veď práve to si uvedomujem ale moja imunita po pôrodoch ostala jedna hrôza. Sa nakazim hneď a som samozivitelka

diewcatqoo
17. sep 2024

Neviem si prestavit, ze by som nemojkala moje dieta, ked je chore a je mu zle. Snazila som sa separovat jedine vtedy, ked som bola tehotna a starsi syn mal kiahne alebo ked mal rotavirus a mali sme doma novorodenca, ktoreho som kojila.

dadaa1234
17. sep 2024

@sszuzu8 kontakt som neriešila, úplne bežný, koľko chcel. Skôr také veci ako menej pusiniek, častejšie umývanie rúk, vetranie…ja si v tom období dávam vitamíny. Môj do cca 4-5rokov keď bol chorý sa chcel práveže mojkať ešte viac. Neseparoval sa ani muž.

zuzubb007
17. sep 2024

No nepotešim ťa, ale nakazis sa tak či tak či sa mojkas, alebo zavries dieťa v druhej izbe proste baktérie a vírusy tým sa nevyhnes či chodíš v rúšku celé dni?

simona20201309
17. sep 2024

@sszuzu8 pre boha.... pamätám ze ešte aj v 15tke ma mama mojkala keď som ležala v horúčke.
Chudák tvoje dieťa.
Aj tak sa nakazeniu nevyhnes, pokiaľ ho nemienis zavrieť do izby a nariadiš mu karanténu.

bellaa3007
17. sep 2024

Ked som chorá ja, tak spím aj v inej izbe a nemojkam sa snou.
Ked je choré dieta jasneže som sním, ved koho ineho potrebuje ak nie mamu.

sszuzu8
autor
17. sep 2024

@simona20201309 ani mňa rodičia nemojkali dokonca so mnou ani neboli na Očr. Už od prvého stupňa ZŠ som ostávala sama doma. Dokonca mama bola vždy nahnevaná keď som bola chorá tak som sa jej aj bála povedať ze ma boli hrdlo aby nekricala

deti95060810
17. sep 2024

choré dieťa v jednej izbe a ty v druhej? to nemyslíš vážne. 😨
jasné že chodím a mojkám aj choré dieťa. že chytím od neho chorobu? tak to je už riziko, ale isto by som nenechala dieťa samé sa trápiť v izbe...

doriiis
17. sep 2024

Takže opakujes rovnaký studený odchov a chybu,ktorú robili tvoji rodičia.To nie je chvályhodné,ale smutné.

sense
17. sep 2024

Áno mojkam a to ma už 11r

dadaa1234
17. sep 2024

@sszuzu8 skús to zmeniť a byť trošku láskavá. Teba by nepotešilo ako malú trošku hýčkania počas choroby? Keď si sa cítila naozaj mizerne? Ja chapem, že keď si to sama nezažila, asi taky prístup nepoznáš, ale tvoje deti teraz ešte nechápu prečo je mama citovo chladná a doslova ich odstrkuje. Naozaj choré dieta potrebuje o niečo viac pozornosti a láskavosti. Teda aspoň podľa mňa 😐

zuzkaa1991
17. sep 2024

@sszuzu8 tak moja momentálne 6r predtým bola nonstop chora 2dni v skolke mesiac doma...ale ano mojkali sme.sa bezne dokonca spime spolu aj to covid mala a nedostala som od nej..zalezi aky bacil...takze mojkanie.ano ale nebozkavame sa

ivik4
17. sep 2024

Mojkat mojkam len mu nedavam pusu
Ale mne to nic nepomoze, ja nemam imunitu pomaly ziadnu uz . Aspon sa tvarim ze sa snazim nenakazit

derdia
17. sep 2024

@sszuzu8 urcite som pri nej, len sa moc nemuckame😊potrebuje ta vtedy viac.

earlgrey
17. sep 2024

Takže tvoja mama ti je vzorom? 🙄 Chúďa dieťa...keď najviac potrebuje maminu, ta sa stráni, aby sa nenakazila. Radšej by som mesiac jedla suché rožky máčané v teplej vode, než odoprela lásku, mojkanie svojmu dieťaťu.

svetlonos
17. sep 2024

@sszuzu8
toto je hrozne! Ja som opatrovala deti v jednej rodine, prachov ako pmevelu, dva hotely, zenska nerobila a 6 rocnej som len mala nosit jedlo pitie, zmerať teplotu podať lieky a odchod!
Aby nikoho nenarazil, ani mňa! No krava strašná. Mala izbu vo velkom do
e na druhom poschodí a všetci cucali v obyvacke. Ze place ? Zvykne si! Aj tak som pri nej ostala!
Kasel teploty bolest hrdla. Ved je to dieta!!
Potulia som ju objala, mojkala. Neochorela som!
O polnoci jej chcela dať jesť studenú zemiakovú kašu z chladničky! Bola slopat q deti mala so sebou. Mala bola hladná a ona nebola schopná dat jej to na 1 minutu do mikrovlnky.
No katastrofa. Tatko mal ako tak rozum, tak som robila podľa seba, kašu zohriala, mater nasrana ako si to dovoľujem.
Takže ja za studený idchov nue som aj keď sa kolkokrat vytočil a zakrycim.
Prakticky rozmýšľať- potom treba riešiť komplet život bez deti. Tiez uplne ok.
Deti nie sú praktické, rozčuľujú, su to chodiaci bacilonosici ale aj zlaticka milované.
A chore ich ignorovať je teda iz iný level.
Inak ja vždy chytám paniku z chorôb, lebo to takmer na 90 % zakaždým schytal aj ja. Muz v robote do večera a čoraz som aj s detmi, je to na nervy.
Aj tak by som i h same v izbe nenechala koli tomu. Tak maximálne toho 4rocaka keď si chce pozrieť rozprávku, je zabalený a maly brat ho neruší. No dlhodobo separovať to nie!
Aj láska a neha lieči, vieš?

domak2
17. sep 2024

Odo mňa sa teraz separuje 12 ročná dcéra, lebo som chorá ja a cítim sa ako vyvrhel 🤣 Ale teda ju čaká operacia a nikto nechceme aby ochorela, to je jasne, tiež sa jej vyhýbam.

biglovemom
17. sep 2024

Chore dieta ma potrebuje viac ako ked je zdrave.Samozrejme ze pomojkam polubim .
Ci sa nakazim ci nie mi ke jedno

sszuzu8
autor
17. sep 2024

@doriiis keď ochorejem a budem doma budeš ma živiť ty? Prečo toľko odsúdenia hneď

sszuzu8
autor
17. sep 2024

@earlgrey mam zmluvu na určitú dobu a som v najme nemôžem si dovoliť prísť o prácu

titla
17. sep 2024

Ano, mojkam chore dieta. Syn ma 5 rokov, ked je mu zle, tak ja na mne prakticky zaveseny ako opicka. Spi so mnou, kolkokrat mi v noci kasle do tvare. Ano, ochoriem (ale ja mam znizenu imunitu), ale nedokazem si predstavit, ze by som ho separovala. Na druhu stranu, nie som v tvojej situacii. Vypadok prijmu pocas PN nepredstavuje pre mna exiatencny problem.
Asi by som doma zaviedla ruska, zvysenu hygienu ale nedokazem si predstavit, ze by som dieta uplne separovala.

deedol
17. sep 2024

mojkam ho, ked on sam chce (co samozrejme chce, ma 6r) a potom nasledne ochoriem. a potom ochorie muz. (prave si tym prechadzame.) beriem to tak, ze to patri k zivotu, ked ma clovek deti.

deedol
17. sep 2024

inak jasne, ze ked potrebujes pracovat a nesmies ochoriet, tak si treba dat pozor. mozes ho mojkat aj v respiratore...

hiuna18
17. sep 2024

@sszuzu8 čím viac som myslela na to že nesmiem ochorieť tým skôr som ochorela... Zákon príťažlivosti, čomu odporuješ to priťahuješ 🤷 Ja naše deti mojkam do zblaznenia, ale nemám takú situáciu ako ty. Verím, že to má silný liečivý efekt. Držím palce 🙏

iwesska
17. sep 2024

Nemojkam sa,ak idem k nim,tak s respiratorom pohladkat,objat,ale spolocne spanie nehrozi. Mam odskusane,ze deti su fit do par dni a ja sa spamatavam aj viac ako 2t. Komu tym pomozem?

danica2711
17. sep 2024

ja som mojkala ešte aj puberťákov... ale v tvojej situácii je jasné, že musíš myslieť aj prakticky. Neviem, aké veľké máš deti, ale skúsiť vysvetliť, prečo ich nemôžeš mojkať ako obyčajne, maminka sa nesmie od vás nakaziť, lebo by musela tiež ostať v posteli a nemal by sa kto o vás starať, ani by nezarobila peniaze, aby sme mali čo jesť - a občas nahodiť respirátor a rýchlo pomojkať...