Ahojte, chcme sa opytat ako to teraz chodi ak si chory a chces ist k lekarovi, treba mu volat najprv? Ci mozem ist k nemu normalne ako obvykle sa chodilo. Ono ide o to ze moja choroba mala velmi rychly spad, nic mi nebolo naozaj cely den a zrazu od vcera poobeda skrabanie v hrdle mandle hlavne,cervene hrdlo, trochu hlieny zatekaju ale fakt ziaden extrem , bez teploty, normalne fungujem len to hrdlo, v noci ma uz z mandli zacali uši svrbiet meviem ci to poznate, cize toto, dnes to prezijem na cajoch a ak zajtra by bolo horsie tak ako postupovat? Dakujem
Ved mozes ist dnes na pohotovost,kazda dr to ma inac,napriklad nasej detskej sa musi vopred volat objednava na hodinu abysa nestretavali v cakarni,moja dr.da sa prist aj cet net sa moze objednat aj telefonicky,treba si to zistit
ako ktorý lekár...náš pediater tak funguje už od marca - najskôr sa treba ohlásiť telefonicky, a ak sestrička uzná za vhodné - možno sa aj poradí s lekárom dá termín....
Obvodný funguje že len prídeš .....
Skús na boĺavé hrdlo kloktať soľný roztok.... do deci vlažnej vody dáš 1/2 čaj. lyžičky soli ....
Tiez nechapem naco k lekarovi. Ved existuje tolko volnopredajnych liekov na bolave hrdlo.... dospeli to zvacsa na antibiotika nemavaju, takze symptomaticka liecba doma vacsinou staci.
@aduskalac vies,na co sluzi pohotovost? Na vazne zdravotne a neodkladne veci!!! Nie na sople. Ja sa cudujem,ze pohotovost nie je spoplatnena aspon na 100€. Co tu niektore davate,mi rozum stoji. To je sproste zneuzivanie.
Co ti da doktorka na hrdlo? To iste,co si kupis v kazdej lekarni. Hrdlo ta ani po navsteve lekarky neprestane hned boliet. Hrdlo bezne moze boliet niekolko dni. Nepotrebujes na kazde zaskriabanie v krku ATB. Nepi studene a bublinkove.
Ja som bola teraz chorá, hrdlo ma bolelo tak, ze som nemohla v noci spať, nikdy v živote ma tak nebolelo. A bolo len zapálené, mandle úplne ok, normálne som šla ráno k dr bez telefonovania. Nie je len korona na Slovensku, prečo by sa malo telefonovať.
najlepsie je si proste zavolat, ako isto by sa mi nechelo cakat cely den niekde v preplnenej cakarni a co viem, tak mnohi lekari proste takto funguju, ze su skor na telefone a pripadne ti povedia, kedy sa mas zastavit
Mňa bolelo hrdlo 3dni v kuse, nešlo ani preglgat, doritricin a stopangin. Prelezala som 3dni, vybrala celý sirup, MUDr neordinuje, sestrička neochota, vraj zavolať v stredu a dá mi číslo na zastupujucu doktorku. Skoncila som na pohotovosti, antibiotiká. Pri každom zakaslani na mňa pozerajú ako by som mala lepru
Ja som normálne bola u lekárky - tiež s bolesťou v krku.
@stanulienkat Niekto nevie posúdiť, či je to len bolesť hrdla alebo angína. Môj syn mal aj angínu s betahemol. streptokokom bez horúčky.
Mne na bolest hrdla najlepsie zabera Jox - skus
baby, ona sa pyta co robit ak by bolo zajra horsie...to ze teraz nema teplotu a vazne tazkosti, este neznamena ze sa to nemoze rapidne zhorsit a chce vediet co potom...
ja by som rano zavolala svojej vseobecnej lekarke a spytala sa ako postupovat, ci mas prist ci staci kupit nieco v lekarni a co. To ze je korona neznamena ze teraz uz nic ine netreba riesit a liecit...
Normalne som zavolala, objednali ma na cas, normalne ma dr vysetrila, dala atb. Tiez nemam teplotu len hrdlo nadcha a silny kasel..
Ja mam tiez anginu, volala som dr a povedal mi akurat cas kedy mam prist. Ze nemusim sediet v cakarni ..
A skoncila som na atb.
Baby klud nemusite sa hadat, dakujem za skusenosti, dala som si paralen grip dnes a vypila asi 3 litre caju, zhorsit sa to nezhorsilo, teplotu nemam, nekaslem, len citim stekat hlieny a hrdlo ako dratenka vkuse suche a az usi ma svrbia. Ale nezhorsuje sa to. Uvidim zajtra.
Vo februari som mala zlateho streptokoka a toto iste som mala, ze mi zacali z nicoho nic stekat hlieny a hned sa mi chytilo hrdlo ale to som aj kaslala.... ten streptokok sa ho tazko zbavuje tak mozno ze zas prisiel na navstevu debilna zas mi robi sarapatu z nicoho nic... ja som bezne mavala anginy kef som bola na zaklafnej skole a jednu mandlu uz mam jak gulka z hrozna taze to sa jednoducho mi zapali hrdlo
Zajtra uz chod k svojemu obvodakovi. ✌🏻
volat kazdopadne, ale urcite to ma tvoj lekar aj na stranke tak uvedene