Chorá učiteľka v škôlke - ozvali by ste sa?

lily14
29. jan 2019

Ani neviem ako začať ,ale asi som veľmi nahnevana!!!!po týždni nesiem dieťa do škôlky a učiteľka úplne chorá..nádcha,sopke, kašeľ!!to čo má byť,nemajú byť hlavne oni fit?alebo rúško? Aj som jej povedala...ozvali by ste sa či to preháňam? Ďakujem

kikulienkadd
29. jan 2019

@lily14 tiež som za rúško

pininka
29. jan 2019

Okamžite by som išla za riaditeľkou. Pre mňa je akýkoľvek človek v škôlke ktorý má.hoci len sopel neprípustný, a to vrátane detí s akozesoplikom. Mám k tomu nulovú toleranciu. Úplne zbytočne sa roznášajú bacily a zatvárajú školky. A prísť teraz takto chorá keď všade hlásia že chrípka je na vzostupe je fakt vrchol.

17juraj17
29. jan 2019

@lily14 Som za 2-3 tyzdne PN. Ide o to ci by tam potom nemusela nastupit niektora z mamiciek

lily14
autor
29. jan 2019

@17juraj17 to uz je problém škôlky,nie môj!!ja za škôlku platím,tak si snáď nájdu náhradu!!!

lily14
autor
29. jan 2019

Ísť osobne za učiteľkou alebo telefonicky?

pininka
29. jan 2019

@17juraj17 všade v škôlke majú náhradu, ak nie, tak im niekoho pošlú.

pininka
29. jan 2019

@lily14 ja by som to vôbec s ňou neriešila a už vôbec nie telefonicky. Išla by som za vedení, ako si to predstavujú. Viem totiz že niektoré škôlky to robia cielene aby mali málo detí. Berú choré, otvárajú v zime okná pri deťoch, nechajú učiť choré učiteľky.

hettinka
29. jan 2019

@lily14 je to súkromná škôlka? Ak áno a platíte "ťažké peniaze", tak by som sa ozvala.
Ak je štátna, nehodí sa, aby bola učiteľka chorá ... ale bud rada, že tam aj tak je, inak pospájajú deti do iných tried a vybavené. Zabudni na náhradu, tá sa zháňa pri dlhodobých PN, nad 2 týždne. A to zo zákona, lebo 10 dní platí PN zamestnávateľ a nemôže platiť aj PN aj zástup.
Mimochodom, tá učiteľka asi ochorela od chorých detí, ktoré tam vodia nezodpovedné matky.

A ako učka si beriem túto tému k srdcu, ked nabuduce dostanem soplík, zostanem doma aj pol mesiaca, nech si učí kto chce a deti nech sú v triede aj samé a maturujú ako chcú. Aj samoštúdium je forma štúdia. Hlavne, že nikoho nenakazím....

mitta1436
29. jan 2019

@lily14 kocky a to buďte radi že nežijete v zahraničí. Tu sople a kašeľ sa nepovažujú za chorobu, až keď má dieťa horúčku, tak ti ho nezoberú. OČR je max. tri dni a zariaď sa.

hettinka
29. jan 2019

@pininka tomuto neverím, vetraťs a musí a choré deti vodia nezodpovední rodičia. Učitelky robia, čo môžu ... vedia, že ak pojdu na PN, odnesú si to za ne kolegyne, lebo nikto im žiadny extrený zástup nepošle a škôlke nezaplatí....

lily14
autor
29. jan 2019

@hettinka upozirnujem,to nebol soplik!!!ale katastrofa!kašeľ ,sopke atď červený nos je jedno aká škôlka aj keby bola uplne zadarmo,nesmie t byť chorý pedagóg si myslím!!! Ja tiež nikdy nedávam choré dieťa do škôlky!!! Asi za ňou pojdem

pribinak
29. jan 2019

U nas este ked syn chodil do MS sa jedna mamicka sla sťažovať a dopadlo to tak, ze MS bola zatvorená vyše tyzdna. Jednofucho nemal kto ucit.
Od koho ta ucitelka ochorela? Chod za nou a mozno ti povie, ze strasne rada bola doma, ale nema kto prísť k detom

hettinka
29. jan 2019

@lily14 kľudne chod. Nech chorá zostane doma. Ale rataj s tým, že tvoje dieťa sa bude tlačiť v triede spojený s inou triedou. A nikto ti nezaručí, že tam budú všetci top zdraví.

pininka
29. jan 2019

@hettinka musíš tomu veriť, videla som to na vlastné oči. Musí sa vetrať, to je samozrejme, ale vyvetrať sa má trieda aj spálňa kým tam deti niesu, čiže pri pobyte vonku, ak papaju a pod. Deti sa prezliekali do pyžama, vonku tak 7 stupňov a tri okná dokorán. Nieje čo dodať. A ešte som nevidela nikoho kto musel pre soplik ostať doma pol mesiaca, nemusíš byť ironická. Je lepšie ostať dva, tri dni doma, ako ostať chorá týždne v škole, prípadne potom týždne doma kvôli prechodnej chorobe. My keď sme nahlásili že učiteľka je on, na druhý deň nám poslali inú, z veľkých škôlok, kde ich vedia stiahnut.

pribinak
29. jan 2019

@pininka ja neviem, ale ja som zástanca vetrania v triede kde su deti. Take vetranie ako ty popisuješ je pri takom počte deti slabe.
Moj syn cely rok s učiteľkou rano cvičil pri otvorenom okne, bolo to super. V Škandinávii je to úplný standart

sissy27
29. jan 2019

@lily14 a možno tam bola len ráno na hodinku, kým ju príde vymeniť kolegyňa. Pochybujem, že keď bola v takom stave ako píšeš, tak sa jej chcelo 6 hodín otravovať s 20 deckami.
Ale jasné, učiteľky sú vždy najhoršie a môžu za všetko a božechráň sa jej ráno spýtať, prečo je v tomto stave v práci, či sa to nedalo inak zariadiť, najlepšie byť ticho, prísť domov a vyvreskovať na internete...

wieruska1
29. jan 2019

Ale namiesto toho aby si sa v skolke slusne spytala co to ma byt, si tam nechala svoje preliecene dieta a rozdrapujes sa na internete....

deti95060810
29. jan 2019

no to je robota...hlavná vec že učiteľky po rodičoch stále mekocú aby deti nechodili do škôlky choré...mohla si dať aspoň rúško...

h_petra
29. jan 2019

Poviem Ti to z vlastnej skúsenosti z pohľadu učiteľky. Učila som v materskej škole, kde sme mali len dve triedy a boli sme tam tri učiteľky. Striedali sme sa tak, že dve sme boli na smene dopoludnia, jedna popoludní.
Dva týždne po tom, ako som nastúpila do tejto práce som ochorela. Nádcha, bolesť hrdla. Čo myslíš, prečo? Pretože rodičia sa neštítia dať do škôlky deti so zelenými sopľami visiacimi až po kolená a s príšerným kašľom. A takto sa to striedalo trištvrte roka!!! Dala som sa do poriadku a po týždni-dvoch zase chorá. Ak by som za každým mala byť PN, tak za prvé sa mi ani neoplatí byť zamestnaná a za druhé by nemal kto tie deti učiť.
Náhradu si škola nenájde, musia to ťahať kolegyne, dve smeny za sebou a po celý čas, čo je chorá učiteľka PN. To spôsobuje ďalšie vyčerpanie a náchylnosť chytiť od detí chorobu, a tak dokola.
Takže áno, súhlasím s Tebou. Nemala by byť chorá učiteľka v škôlke, ale ja pokiaľ som nemala teplotu, tiež som neostávala doma. Pretože situácia je taká, že obvykle nemá kto zastupovať a hlavne, do škôlky nemajú chodiť choré deti!

beky1813
29. jan 2019

Mala si sa ozvat hned, nech si da aspon rusko, aky to ma teraz zmysel, ked uz to dieta v skolke mas?

benit
29. jan 2019

@pininka neviem ako si to predstavujes, ze im tam niekoho poslu? Kto by im tam koho posielal. Toto fungovalo mozno za sociku. Ked niekto vypadne, tak sa zastupuje, ucitelky navzajom. Ja som tiez ucitelka a ked som chora, tak to vzdy schytam od mojich chorych deticiek sediacich v skole.

belllinka
29. jan 2019

Tak zas za tie smiesne peniaze, co sa platia za statnu skolku nacakaj nejake super extra sluzby, ze niekoho na zaskok...

pininka
29. jan 2019

@benit nerobilo sa to len za socíku, my e jeednotriedka a keď ochorela učiteľka na druhý deň sme mali druhu. Na to je zriaďovateľ aby to vyriešil. To isté bolo aj s kucharkou. Beriem že v malých mestách to asi tak nebude. Moja sestra je učiteľka na základnej, a už minule hovorila že jej kolegyne sa nechajú zakaždým vypísať či už sú choré oni, alebo ich deti. A ségra potom ťahá každú chvíľu, takže nech mi tu nikto nepíše že učiteľky sa nenechávajú vypísať.

dskjhfdlkdjhl
29. jan 2019

Ked sa da ucitelka vypisat, tak je zle, ked sa neda, este horsie. Ucitelka teda musi byt vzdy zdrava, aby boli vsetci spokojni, resp. aby ju mohli skritizovat za nieco ine, lebo vzdy sa nieco najde, co ta ucitelka robi zle🙊

pininka
29. jan 2019

@pribinak tak asi ťažko môžeme porovnávať deti zo škandinávie kde sú úplne iné poveternostné podmienky a tamojší ľudia sú na to už geneticky zvyknutí. Ja som jednoznačne za vetranie aj častejšie, ale keď je vonku zima a deti sa z teplého oblečenia prezliekaju a sú holé a okná sú dokoran celý čas, to nemá nič spoločné so zdravým vetraním. Hlavne nie ak deti na to niesu zvyknuté a ďalší týždeň bola zavretá škôlka pre chorobnosť.

h_petra
29. jan 2019

@pininka zrejme to zavisi od skoly. Ja som sa voci kolegyniam citila velmi neprijemne, ked som sla na PN a museli za mna robit

pininka
29. jan 2019

@h_petra jasné, ja to chápem, chapem aj to že niekde sa nedá zastupovať, ale keď je niekto brutál chorý a príde medzi deti, pre mňa a to je môj osobný názor je to neakceptovateľné. Vždy sa dá všetko nejako vyriešiť.

17juraj17
29. jan 2019

Je jasne ze konca debaty by sme tu pritom neprisli. Iste vsetci vieme ze ak je clovek chory ci uz je to ucitelka alebo sustruznik mal by lezat doma. Na druhu stranu sa odporuca minimalne 10 dnovu kludovy rezim a nie ziadne 2-3 dni. Na inej strane barikady je to kolko z pracujúceho ludu to dodrzuje a povedzme si pravdu.... 3-4 chore ucitelky naraz v jednej skolke polozia cely system a muselo by sa obvolat desiatky a desiatky rodicov co by si museli vziat na tak dlhu dobu volno alebo to inak pracne riesit. A to uz by bolo len pohlavných organov v sluchatku.

pininka
29. jan 2019

@17juraj17 áno,píšeš správne, my sme mali za obdobie od októbra do decembra 10krat zavretu škôlku kvôli chorobnosti. Ako k tomu prišli rodičia ktorí nenosili choré deti do škôlky, bolo to spravodlivé, asi sotva, ale žiaľ taký je život.

lily14
autor
29. jan 2019

@h_petra áno,chápem ale vy ako učiteľka ste nemali zobrať choré dieťa do škôlky!