Chorá po prekonaní Covidu-19

30. dec 2021

Ahojte pred mesiacom som prekonala covid a od vcera neustale kycham a mam nadchu ine priznaky nemam a bojim sa ze znova mam covid ano viem ze vy to nemozte vediet iba som mozno zvedava na nejake nazory. Nikde som ani nebola kde som to mohla chytit ale na Vianoce sme mali rodinnu navstevu. Viem ze po prekonani je mozne dostat znovu Covid co si otom myslite ? 😔. U nas na dedine nieje otvorena lekaren inak by som si kupila samotest. Pekny den prajem

lienocka44
30. dec 2021

Ahoj, hlavne klud...my sme mesiac po covide a tiez je chorejsi ako pri nom...nadcha, kasel, mala ma zlateho stafylokoka...davaj si vitaminy a bezne lieky na nadchu, vela tekutin...

autor
30. dec 2021

@lienocka44 ja som sa pri covide mala ovela horske vracanie, teploty atd...preto sa tak velmi bojim lebo takto sa mi to zacinalo s nadchou a kychanim 😔

alenatomova
1. jan 2022

Ahoj, ak si prekonala ochorenie koronavírusom Covid-19, tak máš na 99:9% imunitu na najbližší pol roka. A keby aj reinfekcia, Tvoje telo je už pripravené. Neznepokojuj sa. Vypni televízor, ktorý chrlí strach a hrôzu. Pusti si nejakú upokojujúcu hudbu. Usmej sa na seba v zrkadle. Takto: 😀
Keď píšeš, ako si vystrašená, tak tipujem, že si zaočkovaná. Tak prečo ten strach? Sľubovali, že vakcína je bezpečná a účinná.
Nahnali strach a ľudia o chvíľu začnú umierať - od strachu samotného, nie od nákazy.

zuz02
1. jan 2022

Rátaj s tým, že po covide máš imunitu na bode mrazu. Ja som mala covid v polke novembra a odvtedy idem z jednej infekcie do druhej. Našťastie nič závažné, ale otravuje ma to. A sople mi dcéra doniesla zo školy 3 dni potom, ako nám skončila karantena .

loliki
1. jan 2022

@alenatomova S tou imunitou po prekonaní nie je to 100%né. Niektorí nemajú dosť protilátok. Sú všelijaké prípady.

jana005
1. jan 2022

Ja som bola chorá nedávno,päť týždňov po prekonaní kovidu. Najprv som si tiež myslela,že to mám zase,ale potom som sa nejak ukľudnila,že určite nie,že som len normálne chorá.
Ale k lekárovi som chcela ísť,nech ma pre istotu popočúva,či mi to nejde na priedušky alebo tak.
Musela som ísť na antigenovy test,lebo ináč by ma lekárka nevyšetrila. Test negatívny a nedala mi ani antibiotiká,že som iba nachladena. Ale sestrička s lekárkou hrôza,bola som päť týždňov po prekonaní s negatívnym testom, ale keď počuli,že som chorá,tak sa správali,akokeby som mala lepru,nemohla som áno sedieť pred ambulanciou,musela som ísť na chodbu na stoličky. A ani ma nevyšetrila v jej ambulancii,iba tam na chodbe bola nejaká miestnosť.

mikadooo
1. jan 2022

Ahoj tiež si myslím, že tu bude tým, že po covide máš oslabenú imunitu a rýchlo sa na teba nalepí hocijaká virózka. Čiže poctivo doliečiť a dávať doplnky na podporu imunity. Ja si nemyslím že je to covid. Ale známa po covide je stále chorá, podľa mňa preto lebo musela po karanténe zas do roboty rýchlo rýchlo, stres a všetko a jednoducho jej imunita sa doteraz nestihla poriadne zotaviť... Držím palce nech si čoskoro fit.

alenatomova
3. jan 2022

@jana005 Všetci sú z toho kovidu dostra.í a pritom každý novší variant je vraj viac infekčný. Takže sa mu aj tak nikto nevyhne. Mimochodom, dcéra priniesla teraz na Vianoce čerstvý. Dospelá dcéra. Priebeh - trochu ju škriabalo v krku. Už je po chorobe a nikoho v domácnosti nenakazila - alebo teda sme si to zatiaľ nevšimli. Takže keby tu neprebiehal ten koronavírusový cirkus, zajtra by išla do práce, nemusela by na druhý pokus o prepichnutie nosohltana (myslím špajdľový PCR test*) ... a zvyšok rodiny to isté, žiadna karanténa, normálne fungovanie.

kamatopo
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
alenatomova
3. jan 2022

Žiješ ešte?

canany
3. jan 2022

@alenatomova ja som si studovala korona.gov.sk a netreba ist na opakovany test, desat dni karantena od prveho odberu pozitivneho pcr a ak ma posledne 3 dni bezpriznakove, moze skoncit karantenu. Ze pcr test moze byt pozitivny aj 3 tyzdne po prekonani. Ja uz by som deti na test nedokopala, pan doktor mal potrebu sa realizovat a detom z toho spravil nocnu moru a mna tiez nos bolel par hodin.

alenatomova
4. jan 2022

@canany Ďakujem. V tejto dobe každá, aj malá dobrá správa poteší. Dcéra priniesla z testovania novinku - odber už robia aj z hrdla. Jedna tyčinka do hrdla, druhý do nosohltanu. Keď bude stačiť 1 tyčinka do hrdla, môžeme si gratulovať, že sme z najhoršieho vonku- Teda čo sa týka testovania...

kamatopo
4. jan 2022

Teraz mi obe kolegyne v robote čoo mali covid cca ako ty v robote lanentovali. Jedna kycha druhá bolesť brucha. No oslabená imunita a všetko sa ťa chytí. Ja som tiež po mesiaci musela ísť ešte raz na rongon no našťastie všetko čisté.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
rikarika
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
alenatomova
26. sep 2022

@jana005 Presne si to pomenovala. Ako keby si mala lepru. Mnohí sa nechali vystrašiť až tak, že strácajú súdnosť. Mortalita na Kovid menej než 3 % - ale strach ako pri cholere!
Btw. nie je ten strach náhodou šírený zámerne? Vystrašené ľudia sa dajú ľahšie manipulovať...