takze dievčatá v prvom rade vam dakujem za vase prispevky pomoze mi hocico ...ked mi napisete to ze sa mam obratit na lekara tym mi nepomozete babulky potrebujem vediet ci tu mate niektora tuto diagnozu co s nou robite a podobne ... mozno to sem nepatri no ja sa nemam na koho obratit s kym sa poradit ... tu je cele znenie diagnozy :
Chondróza disku L5/S1, fokálna hernia-extrúzia disku paracentrálne vľavo presahuje okraj tiel stavcov o 4 mm a šíri sa kaudálne na zadnú hranu tela stavca S1 s deformáciou a kompresiou odstupu koreňovej pošvy S1 I.sin.
Funkčný bulging disku L4/5 s kontaktom na oblasť odstupu koreňov L5 bilat., bez ich deformácie a kompresie.
Tarlowova cysta koreňových pošiev S2 bilat. v priebehu sakrálneho kanála, bez expanzívnych prejavov. - 8 mm.
Mne akurat prisli vysledky s mr a zaver je.
primarne uzky spinalny kanal
Sekundarna spinalna stenoza v segmente L5-S1 na podklade preforaminalnej protruzie az extruzie disku so stenozou praveho lateralneho recessu a utlakom na odstupujuci koren S1.dx. Mierna stenoza praveho neuroforamen L5-S1. Incip. Spondyloza, incip. Artroza. Chondroza az osteochondroza L5-S1.
Viete mi prosim vas poradit po slovensky co to znamena? Dakujem velmi pekne
@zuzana8607 ahoj čo ti na výsledok povedal lekar? aké máš príznaky?
Lekarka mi povedala ze mam vysunutu platnicku uz som mala ist k neurochirurgovi na konzultaciu ale musela som vto zrusit lebo som zistila ze cakam babo takze teraz cakam co bude, doktorka mi povadala ze boli zeny ktorym sa to v tehotenstve napravilo tak uvidim ale dakujem
Ahojte vie mi niekto poradit. Bola som MR a zaver mam chondroza disku3/4-4/5 s dorzalnyn az dorzolateralnym vyklenutim. V C3/4 v pravo mierne nuzeny nf bez neurokompresie.
Zachytene tela TH bez strukturalnych zmien.
@zuzana8607 dobrý deň.... niekoľko rokov stara diskusia... ale váš popis z mri je veľmi podobný tomu môjmu...a taktiež aj to tehotestvo... mozem sa opýtať, ako ste tehotenstvo zvládla s touto diagnozou? Popripade poro.... ďakujem.
@trdielko149 pozri tu
http://www.ulekare.cz/nemoci-vysetreni/chondroza