ahojte, zaujimalo by ma, ci aj vy chodite bezne na vysetrenie mozgu napriklad? nie kazdy mesiac ale tak 1 krat za dva roky?
ja mam totiz panicky strach z nadoru na mozgu a z toho, ze oslepnem 🙂
viete, ci je normalne ze sa clovek len tak objedna na taketo vysetrenie..
rodina mi vravi ze som neni normalna.. ze oni to beru tak ze ked sa nieco stane tak pojdu, ked ich lekar posle, a ze normalny clovek neriesi take hovadiny, nepremysla nad tym..
Taak by ma teda zaujimalo, ci tiez zijete normalny zivot alebo ste niekto tak zodpovedny a zajdete si aj sem?
Nie, takéto veci nerobím. Neprivolavam takéto veci do svojho života.
Myslím, že by si mala pre svoje vlastne dobro vyhľadať psychiatra.
nie nie si normálna mri nie je holubnik indikuje sa pri podozreni na nieco nie ako prevencia. ved uz len to ziarenie nie je ok zbytocne davat do seba. potom ty co ozaj cakakaju na vysetrenie musia cakat dlhsie kvoli takymto ludom
Tiež má zaujíma ako sa človek ktorému nič nie je dostane na takéto vyšetrenie (si ako samoplatca?)ked niektorí ľudia ktorí to potrebujú musia čakať. Nie, sken mozgu nepatrí k preventívnym vysetreniam. Tvoj strach prameni z niečoho iného a s tým môže pomôcť psychológ alebo psychiater
Nuž rodina má pravdu, to čo robíš, nie je ani náhodou normálne. Si chorá a potrebuješ psychiatra, nie vyšetrenie mozgu. Takže vyhľadaj psychiatra a lieč sa. Bude ti potom oveľa lepšie.
@a_alexandra_a ved prave to, ze ma vysmiali a poslali peknym slovom do p 😃😃 v poslednej dobe som na tom psychicky trochu zle, v ramci takychto veci, nic mi nie je, ale preventivne som chcela ist, bojim sa proste ze mam nador a uplne mi z toho sibe, obvodny lekar ma samozrejme nikam posielat nebude, ze to by ani nemohol.. tak ja neviem no, asi sa psychicky zrutim
To by si sa objednala ako samoplatca? Lebo pochybujem ze poistovna toto preplati.
Nie, nerobim taketo patrania po nadoroch svojho tela. Ked nejaky raz budem mat, potom budem riesit.
tak potom si si pomylila dvere u lekara. toto je panicka porucha, nie ochororenie mozgu
Chod k psychiatrovi, toto môže byt nejaká úzkostná porucha
na jednej strane to chapem, no na druhej, co ak ludia takymto preventivnym sposobom mohli predist nadorom? ktore narastli do velkej miery napriklad? keby sa to podchyti hned… ze by to nemuselo zajst az tak daleko, kym nepridu priznaky…
v januari som mala covid, odvtedy som ako vymenena.. 🥺 co sa tyka strachu, ze dostanem rakovinu a podobne 😭 boli dni kedy mi bolo lepsie, no niekedy staci co i len male pomyslenie na to a nedokazem sa z toho spamätat aj tri dni 🥺
Preco prave nador mozgu? Niekto znamy na to zomrel? Mas tolko vela druhou rakovin,ze keby si chcela vsetky sondovat tak nic ine nerobis len po vysetreniach behas
Racionálne-nádor môžeš mat všade nielen na mozgu, tak prečo práve mozog? Neuvažujes racionálne strach a úzkosť ti to nedovoľujú. Zájdi určite za psychológom či psychiatrom určite ti pomôžu a následne môžeš riešiť ďalšie veci. Covid zasahuje aj psychickú oblasť a mnoho ľudí má problemy po duševnej stránke. Neodkladaj to ✊
Trpíš niečím, s čím ti pomôže psychiater. Namiesto vypisovania tu teraz mrkni na net a vyhľadaj nejakého v tvojom okolí a objednaj sa. Uľaví sa ti.
ked som pisala jednej pani “psychologicke” , (naozaj v uvodzovkach) povedala mi, ze ked sa tak bojim ze mam ist na prehliadky, ktore ukazu ze mi nic nie je a budem kludna, no a ja odvtedy by som si dala pozriet snad vsetko.. no a teraz viem, ze ked sa to vysetrenie neda spravit, a nemam dokaz toho ze mi nic nie je, tak mam stale v hlave to, ze mi nieco byt moze…
@denithestrange1993 trochu, nie z rodiny, sle ludi ktorych poznam, aj ked len z videnia
@majah212 mam 21 rokov, neverim ze zrovns mne”zasibalo” 🙂
Chod k psychiarovi, i racionálny strach z čohokoľvek nie je v poriadku. Ci už je to výťah alebo choroba, nie je to v poriadku.
Paninpschologicka by mala vrátiť diplom keď radi cez internet bez hlbšej analýzy. A nie nebudeš kľudna ked budeš mat výsledky pretože mozog si bude stále vymýšľať že to tak nie že určite si chorá že nádor rastie a pod. Smer psychiater a ja nepíšem že ti zasibalo, to že máš 21 nič neznamená úzkosť, nesprávne chemické reakcie v mozgu môžu postihnúť kohokoľvek.
Každá 9ta žena na Slovensku má rakovinu prsníka. Nechceš sa báť niečo iného? V rakovine hrubého čreva sme 1vi v Európe. Snáď chodíš pravidelne aj na gynekologické prehkiadky
Podla mna mas tazke obdobie a do toho este niekomu diagnostikovali nador z tvojho okolia s to si privlastnujes za svoje. Pozri ked nemas bolesti,zahmlene videnie...tam neni velka sanca zeby si mala nador. Preco si myslis ze prave ty si odolna voci psychickym chorobam ale nadory ta neobchadzaju? Vek nie je smerodajny.
@denithestrange1993 som kratkozraka, v tme vidim flak pred ocami, ocny lekar mi povedal ze mam oci v poriadku, samozrejme som hned povedala ci nemam nador na mozgu a ci ma tam neposle, ten mi povedal ze keby mam nador tak za tych 10 rokov co tu machulu uz registrujem ze by sa mi to uz nejakym sposobom prejavilo, a nikam ma neposlal. a pre toto sa bojim, ked proste viem ze nieco vidim, co druhy nie, ako je to potom mozne 😫 spajam si do suvislosti vzdy len to najhorsie..
k psychologicke osobne som nesla preto, ze na urcitu dobu som bola v pohode, stastna atd… no nedavno sa to znovu vratilo, a neviem teda, ci naozaj nie som psychicky ok alebo som, a len cakam, ze to raz prestane aj samo..
Nie normálne to nie je a neviem si predstaviť ze by ta niekto vzal na mri bez indikácie. Skus presmerovať tu energiu niekam inam, napr absolvuj preventívne prehliadky ktoré dávajú zmysel, napr komplexné vyšetrenie krvi, gyn. prehliadku a pod.
Preventivne vysetrenia mozgu sa nerobia. MR je financne narocne vysetrenie a nerobi sa preto,ze si niekto mysli,ze mu mozno nieco je,ale ked mu naozaj nieco je ho tam posle lekar. Najskor by ta poslali na CT,to je dostupnejsie,ale neverim,ze s tvojou panikou,by si si chcela nechat ozarovat preventivne hlavu. Urcite vhodnejsie v tvojom pripade je psychiatricke vysetrenie.
vdaka za rady a nazory 🥺
Smutne ze teda po covide pocitujes take zmeny, ze si ako vymenena, neviem netreba zbytocne privolavat taketo zavazne ochorenia. Neviem ako to funguje keby si to chcela riesit ako prevenciu, kedze si pisala ohladom toho mozgu, ale toto myslim ze je skor psychicke 🙂
ja chapem tvoje obavy a nemyslim, ze si neni normalna, mozno citlivejsia, tiez mam obcas obavu co ak, zvlast ked teraz zial vela ludi v mojom okoli ''zo dna na den'' mali diagnozu a v neskorom stadiu napriek preventivnym prehliadkam. Dolezite je nenechat sa zbytocne prevalcovat strachom a obavami, podla mna je uplne normalne ked cloveka prepadnu obavy ale samozrejme ak aj odidu a zije sa normalne dalej 🙂
A to ťa vezmú len tak, bez indikácie? Tak myslím, že nič ti nie je, ale vyšetria ťa?