Chodievate na psychoterapie?

16. apr 2023

Dobry den.
Zaujima ma, ci niekto z vas chodil alebo chodi na psychoterapie. Ak ano, aky druh psychoterapie a videli ste zmenu, progres? Ak ano, za aky cas? Idealne, ak by ste ozrejmili aj s akym problemom.. Odporucili by ste ju? Budem vdacna velmi.

marianarem
16. apr 2023

Ja som chodila kvoli uzkostiam a premrstenym strachom. Mala som dve tazke obdobia v zivote, ked som s tymto potrebovala pomoct. Prvykrat sa najvyraznejsie zmeny zacali diat po asi roku. Uz aj predtym sa to hybalo, ale potom sme nasli pre mna tu pravu techniku, ktora zacala robit zazraky. Konkretne u mna to bola katatymno-imaginativna terapia. Vtedy mi ta terapia uplne zmenila zivot, zmenil sa moj postoj k sebe, vylepsili sa vztahy, naucila som sa ovela normalnejsie fungovat. Ale chodila som este niekolko rokov, ku koncu uz len sporadicky. Potom po rokoch sa opat objavilo obdobie obrovskeho strachu, bolo to uz z niecoho ineho ako ten prvykrat. Tam som uz vedela, aku techniku treba pouzit, takze stacil rok terapie a tiez ku koncu som uz nechodila intenzivne. Odvtedy som uz 5 rokov bez terapie a fungujem dobre.
Ja to urcite odporucam vsetkymi desiatimi, mna osobne to ozaj vytiahlo z bahna. Ale nie je uplne lahke najst dobreho terapeuta, ktory fakt sadne. A netreba cakat, ze clovek tam pride, porozprava sa a bude to lepsie. Je to robota. A casto sa treba potykat s neprijemnymi stavmi, myslienkami, spomienkami.