Chodí sa k psychiatrovi dočasne?

16. mar 2022

Ahojte nie je to moja otázka ale pýtam sa za niekoho...Ak niekto chodí k psychiatrovi chodí sa k nemu už na stálo alebo len dočasne? A keď náhodou má niekto termín kontroly a nepríde lebo už nechce chodiť vôbec nedeje sa nič? Funguje psychiater ako napríklad zubár že je u neho človek prihlásený?

dori2
16. mar 2022

to zalezi od tazkosti ake mas.

natalienka12
16. mar 2022

A co by sa malo diat? Zavolas, termin zrusis a dalej sa neliecis. Pokial nemas psychiatricke liecenie nariadene sudom, tak sa nedeje nic.

autor
16. mar 2022

@natalienka12 nie nie súdom nie je nariadené ide o taký "bežný" problém

dori2
16. mar 2022

to je co bezny problem? napr taly schizofrenik bude chodit naveky amen, alebo aj ludia s recidivujucimi depresiami, bipolarnymi poruchami atd…

autor
16. mar 2022

@dori2 to tu písať nebudem ale žiadna taká vážna diagnóza to nie je... pýtala som sa na niečo iné

dori2
16. mar 2022

lenze to zavisi od typu problemu. :D takze to je odpoved

mamina0078
16. mar 2022

Zalezi od problemu pri niektorych docasne ako napriklad nejaka silna trauma, poruchy prijmu potravy a pri niektorych navzdy ako napriklad bipolarna porucha

makova333
16. mar 2022

Chodi sa k plucnemu doktorovi uz nastalo ci len docasne? No ak mas chronicku obstrukcnu chorobu pluc tak hej, ak si mala zapal pluc, ale uz si ok, tak nie. Ved to hadam zavisi od diagnozy. A ak k nejakemu dr. uz neprides, no neboj nevyhlada si ta a nevynada ti, je mu to jedno (kedze ako pises, ide o "beznu" diagnozu). U psychiatra to funguje rovnako.

janulka182
16. mar 2022

baby, co ste nepochopili? napisala, ze to nie je vazna diagnoza. tak mozno uzkosti alebo nie vazna depresia. zjavne sa v tom nechce pitvat a otazka znela inac. ked si zlomite nohu, tiez s nou uz nechodite na kontroly do konca zivota, ked sa vam kost zrastie a problem pominie. a keby ku psychiatrovi chodili aj nadalej pacienti s lahsimi diagnozami, tak by sa asi nezastavili.

pre autorku: podla mna, ked uz mas nastavenu liecbu, problem je podchyteny, tak sa chodi uz iba podla potreby.

namornicka
16. mar 2022

Bez ohladu na to, ci je potreba, alebo nie, nemusis pokracovat v liecbe. Len je slusne zrusit termin, lebo sa nan dlho caka, tak nech ho dostane iny pacient. Rozumne by bolo ist tam a dohodnut sa, ze uz mi je lepsie, kym to bude ok tak nebudem chodit. Lekar vyhodnoti, ci je to v poriadku. Ale ak nechces fakt to nie je povinnost, su aj onko pacienti co sa neliecia a nikto ich nenuti, iba ak rodina. Takze v klude.

daniela2202
16. mar 2022

Doktor predaa zhodnotí, či dočasne alebo nastálo, a objednávky treba zrušiť

stastna17
16. mar 2022

Mam uzkostnu panicku poruchu , dnes idem na kontrolu , lieky uz neberiem a uz mi hovoril ze mi napise ze kontrola iba podla potreby. Ale ano ako u zubara si tam normalne evidovana. Zalezi od diagnozy, su take ktore musia byt kontrolovane a take co nie. Ja nemam diagnozu je to iba porucha takze to je ako nadcha, moze prist, nemusi.

pauli_s
16. mar 2022

Chodiť nemusíš, ale ja by som to nezanedbala. Ak si napríklad mala depresie, nasadili ti lieky a už zrazu nemáš, tak to nemusí byť preto, lebo si už zdravá, ale jednoducho pretože ti zaberajú lieky. Ja som to takto raz super vyhodnotila zo zmiešanou úzkostno-depresívnou poruchou, vysadila som lieky postupne (aj keď som o tom informovala lekárku) a po 3-4 mesiacoch také stavy , že dovidenia. Choď ku nej ešte a poraď sa s ňou, nech ti ona povie svoj odborný názor, prípadne, sa dohodni na postupnom odchode z ambulancie. Ak chodíš povedzme raz do mesiaca, povedz že chceš chodiť raz za dva mesiace, po polroku povedz že prídeš len v prípade ťažkostí.

Moje kontroly raz za 3 mesiace teraz trvajú že som 10 minút max v ambulancií, ale idem tam. Prečo nie.

diankadop
16. mar 2022

Vsetko zalezi od toho kvoli akemu problemu tam chodi a ci sa zdravotny stav zlepsuje alebo nie. Nemusi to byt vobec na veky, zalezi ake pokroky sa udeju v buducnosti

karolinav
Odpoveď bola odstránená
Zobraz