Chodenie na dentálnu hygienu a medzizubné priestory

2. aug 2024

Ahojte. mam,4rocnu dcerku. Cistime jej zuby rano a vecer sonickou kefkou. chodime na dentalnu hygienu dvakrat rocne k zubarke dvakrat rocne a je nam vycitane ze necistime medzizubne priestory kazdy den
Prosim chodievate so 4rocnymi na dentalnu dvakrat rocne k zubarke dvakrat rocne a cistite medzizibny kazdy den?

anavixy
2. aug 2024

Ale to je predsa pre vas jedno kto kedy kolko chodi, podla mna robite viac ako vacsina rodicov, ale samozrejme, ze dentalna hygiena 2x rocne nenahradi kazdodenne cistenie medzizubnou kefkou, ktore by malo byt (malo byt…) sucastou perfektnej hygieny. Kazy sa najcastejsie alebo najrychlejsie robia prave tam, kde sa zuby dotykaju a kde sa obycajna kefka nema sancu dostat.

guudy
2. aug 2024

Pije dcera dostatocne? Ak nie, ma hustejsie sliny a rychlejsie sa tvori zubny kamen.
Inak je riesenie bud zlapsit techniku cistenia alebo chodit na hygienu 3x rocne.

autor
2. aug 2024

ja len ze za nasich cias medzizubne kefky meexistovali a ja mam zuby genialne bez kazov. chaoem ze standard sa zmenil ale proste uvazujem ze co uz je prehnane a co ok. a chcu ju poslat na rontgen zubov kvoli tomu ze necistime.medzizubn to je standardny postup ?

monvitka
2. aug 2024

K zubarke raz rocne.Cistime curaprox kefkou, jednozvazkovou docistujem plus medzizubne nite.Mne to pripada ze si myslis ze dentalna hygiena nahradi denne cistenie medzizub.priestorov.Moje deti na dentalnej neboli a kazy nemaju.Pre male 3 az 4 rocne je to biznis

anavixy
2. aug 2024

Je to postup, ktory odhali pripadne medzizubne kazy, ktore nie je volnym okom vidiet, az kym nie su naozaj hlboke a casto ani vtedy nie. Za mna pekny precízny pristup.

adamadent
2. aug 2024

Pred spaním je potrebné vyčistiť medzizubné priestory u detí hlavne medzi stoličkami, nie je to prehnane mal by to byt štandard starostlivosti. Stačia na to samblicky (flosspick) nitka na drziaciku. Co sa týka zubov, starostlivosti dnes a v minulosti hlavnú úlohu zohráva aj ďalší faktor a tým je výživa.

vreckovka2
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
majlo1234
2. aug 2024

Ano je to standard. Nie, nerobime to denne ani sebe, synovi tak mozno raz za dva tyzdne😀

tetapetra
2. aug 2024

Tvorí sa jej zubný kameň? Ak áno tak to slinami, bohužiaľ to bude už navždy.