Ahojte, už dlhšie ma trápia tvrdé, tmavé chlpy na krku a brade a zdá sa mi ze ich je cim ďalej tým viac.. o pár dní idem na vyšetrenie k endokrinologicke, každopádne co som sa dopátrala, tak žiadne lieky nepomáhajú na to, aby prestali rast? Ak máte iné skúsenosti, budem rada, ak sa podelite. Každopádne zvažujem aj laserovú epilaciu.. tiež budem rada ak sa ozve niekto so skúsenosťou, či to ozaj pomohlo. Ďakujem
Ja som to riešila rovnako ako baba vyššie. Domáci IPL a zabral.
Mala som kolegyňu, čo bola biela ako stena a tvrdé čierne chĺpky všade na tele. Jej však nezabral ani profi laser.
ja som to riešila laserom. Zabral.
Ja uz dlhsie uvazujem nad tou lumiou, lenze mi to pride neskutocne vela penazi. Akoze podla mna sa to da aj na splatky riesit, ale aj tak. Takze je to dobra vec, ano? Vyplati sa aj za tu sumu?
Ja ich nemám strašne moc, trham pinzetou, len ono to rýchlo vyrastá...je to také.. nanič. Kým to nevyrastie nad kožu, vidno čiernu bodku. Tiež som zvažovala Lumen..ale je to teda dost peňazí
Myslíte teda, ze Lumea je lepšia investícia ako profesionálny laser? Niekde som čítala, že je to slabšie.. S ostatnými časťami tela nemám problém, tam také výrazné chĺpky nemám ani nerastú tak rýchlo
ja som chodila na Lumeu , po pár sedení začali menej rásť, ale rástli. Po laseri nerastú. Možno tak 5-6 chlpkov za pol roka. Finančne sa to už nedalo ťahať, aby som chodila niekoľkokrát do týždňa na Lumeu. A po 2 týždňoch som bola tam, kde na začiatku.
@kvetinka75 po lete a vyšetreniach sa určite objednám na laser teda, ďakujem🙂
Tiež som si pred rokmi dávala odstrániť nad hornou perou laserom a bola to dobrá investícia. Je to asi cca 13rokov a až teraz v poslednom čase vidím, že mi tam začína sem tam niečo rašiť ale doteraz som mala pokoj. Takže sa chystám zase do toho investovať.
Ja chodím na laser a bola som už asi 10 krát a stále rastu. Aj mi tam povedali, že na tvári je to problém,ze to bude stále rast ak je to hormonálne. Čiže za mňa je lepšia investícia asi to ipl, ak ti bude fungovať.
@nasasa_1 sú to roky, cenu si už nepamätám ale stále ten salón funguje a dokonca majú aj cenník na nete. Pozri
https://www.salon-elit.sk/
@eijka A rastú tak často a v takom istom množstve ako pred laserom? Lebo úprimne mne by pomohlo už len to, že by som ich nemusela odstraňovať každý jeden deň
Jemnejšie sú a možno trošku menej ich rastie, ale u mňa je to stále nedostacujuce. Ja to mam tak, že oni po laseru vypadnú za týždeň, potom dvá týždne nič nerastie a na tretí už vidím zase, že začnú.
Mne profi laser nezabral. Na endokrinologii som sledovaná a stabilizovaná. Tiež premýšľam nad Lumeou. Problém je, že ja mám chĺpky nie až také tvrdé, ale tmave, dosť ich vidno, aj na hornej pere bohužiaľ ☹️. Už ani rúž nepoužívam, aby som neputala pozornosť.
@eijka ja mám presne ten problém čo ty. Tiež asi kúpim domáci IPL epilator, lebo inak skrachujem.
to ma mrzí baby :(... ja som sa objednala na budúci týždeň, nech to mám čím skôr vyskúšané.. za skúšku to stojí
Skús, ja som mala 6 sedení, čo by malo stačiť, no a teda sú jemnejšie ale stále viditeľné ☹️
a nečítala si alebo nikdy nepočula o laserovom odstránení chĺpkov na celom tele? Je to trošku drahšie, musíš viackrát opakovať laser ,ale budeš mať dokonca života pohodu ...
@micusa2222 práve toto tu riešime, že nie každému laserová epilácia pomôže
@veronicka1901 s chlpkami na krajoch nad perou mam podobny problem a zial som mlynarova dcera s ciernymi chlpkami, takze to strasne vidno 😁 kupujem si v dm ten zosvetlovaci krem balea,, pouzivam to kazde 3-4tyzdne
baby, ak chcete niektora phillips lumea,tak mam doma jeden, takmer nepouzivany a rada sa ho zbavim za nizku cenu
@lindus_esterka ktorý krém prosím používaš? Skúsim ešte kúpiť aj ten. Ďakujem.
@veronicka1901 https://www.mojadm.sk/balea-krem-na-zosvetlenie...
- maju ho pri voskovych pasikoch a ziletkach. A nechavam si ho na tvari posobit trosku dlhsie ako pisu v navode (tak 10min. a vzdy troska trpnem ci mi to neurobi dieru v pokozke 😁). Inak skusala som aj inde na tele ale chlpky ostali rovnake, akurat mi to zosvetlilo kozu pod nimi a zislo to zvycajne az po sprche 🤷
@lindus_esterka mne toto bolo slabé. Aj keď som ho nechala viac pôsobiť, tak sa z nich stali len hnede. A vydržalo to len týždeň.
@eijka a kde si ho pouzivala? lebo mne na tvari -nad perou alebo tam na lici ako koncia vlasy - funguje uplne super, ale ruky alebo bikiny 0 bodov
@lindus_esterka ďakujem, vyskúšam ho 🙂.
Ahojte baby 🙂 na laser som ešte nemala čas ísť, výsledky od lekára ešte tiež nemám, ale bol mi odporúčaný 100% prírodný spearmint olej zmiešaný s vaším obyčajným krémom na tvár, používam to ráno a večer len dva dni a je to neuveriteľné, ale ozaj to minimálne za tu dobu už spomalilo rast chĺpkov asi o polovicu, stojí to pár € takže určite vám to odporúčam skúsiť.. poprípade môžte dať vedieť, či to funguje aj Vám🙂
Naozaj málokedy verím na prírodné produkty, ale toto ma fakt šokovalo v dobrom, tak som sa chcela podeliť, počula som, že u niektorých žien to úplne pomáha odstrániť chlpky
Zdravím. Mám podobný problém. Riešila som to epilaciou. Kúpila som si domaci prístroj od Philips, Lumea sa to tuším vola a fajn aj na nohy. Cez zimu urobím cca 5-6 krat a potom polroka klud. Vyskúšajte a držím palce.