Ahojte baby,
uz som sa raz pytala na nadmerne ochlpenie na tvari ale aj na tele (brucho, prsia), pretoze ma to velmi uz roky trapi. Je to pre mna citliva tema, preto som sa este neodhodlala s tym niekam ist. Nemam ziadne tazkosti, ani co sa tyka cyklu a podobne, gynekologicka mi nikdy nespominala aaby bolo nieco zle, takze som tomu nevenovala pozornost zo zdravotneho hladiska, no horsie to je z toho estetickeho. Kedze ide leto na laser ist nemozem a tak ma zaujima, ako si odstranujete taketo chlpky na tvari? Epilujete? Voskom? Ziletkou?
Chcela by som skusit vosk ale bojim sa ci to sama zvladnem.
Dakujem za kazdu radu 🙂
@sunshine_18 ja som si kupila Lumeu a na telo super dokonca aj na bruchu bolo vidiet veeelky rozdiel ked som robila pravidelne ale na tvar nepomohla vobec :( tvar nemozem pinzetou lebo tam mam toho vela :( zial mladost pochabost zacala som si to dost skoro holit a uz sa toho neviem zbavit lebo chlpkov je kopec a su tvrde :(
@ivkav5 Skús endokrinologické vyšetrenie.
A na odstránenie je najlepší laser.
laser sa môže aj v lete. Ja som chodila. Podmienka bola neopaľovať sa, nechodiť k moru, kde je to slnko silnejšie - my sme neplánovali a používať OF 50.
+ endokrinologické vyšetrenie. U mňa bolo všetko OK. Laser zabral. Teraz chodím na ,,udržiavanie,, tak raz za 5-6 mesiacov. Super vec
Určite si to už nehoľ a nevytrhávaj. Radšej laser aj keď ide leto. Budeš sa chrániť pred slnkom, tieň, spf50 a hlavne reaplikovať aby si bola neustále chránená. Na noc antipigment krém pre istotu.
a ešte podmienka pre laserom, min. 4-5 týždňov chlpky netrhať iba holiť alebo strihať
dakujeem vam vsetkym za odpovede 🙂
Musim skusit ten laser
@ivkav5 ja som este ked neboli lasery cchodilana elektricku epilaciu do blavy pogoongli, ci sa to este nerobi s 25 rokmi sa robila aj v piestanoch, Bola som na tom asi 6x ,myslim pol druha roka a zmizli,Teraz asi pred 5 rokmisom chodila na laser, a bobec nepomohlo,ta tzden narastli,Ze vraj laser pomoze na cierne chlpky ale ja uz mam bile na brade, ,tak robim zatial len doma s pinzetou,
@vorkola ja mám zase s ihlou zlé skúsenosti. No zlé. Ke´d máš tých chlpkov veľa, tak to veľmi dlho trvá a niektoré mi asi nezachytila ihla na prvýkrát a rástli znovu. Ja by som tam rok musela chodiť, aby mi zobrala všetky a zbytočne bolestivé to bolo. Laser zobral všetky zaraz a po 6x som mala na veľmi dlho pokoj.
@ivkav5 Ja tiez celý život bojujem s väčším ochlpením...tmavšie chĺpky mam skoro na každej tela, keď som mala asi 13 endokrinologicka mi kvôli tomu davala robiť daake testy na hormóny, ale všetko bolo v norme takže to je len taká blba genetika.
Nooo a podpazusie, intimne partie, nohy, brucho holim+ pouzivam IPL. Síce chĺpky stále rastu ale už to aspoň nie je taký extrém. Ruky a tvár dám raz za čas depilovat cukrovou pastou v salóne. Kedysi som depilovala dokonca aj krize ale na to už teraz nemám nervy a dokáže sa to pekne zapáliť takže na leto to len odfarbujem takou sadou z DMky na odfarbovanie chlpkov.
Mas pravdepodobne hormonálnu nerovnováhu , preto sa ti na tych miestach vytvára ochlpenie a zvýšené . Mozes mat kludne vyššiu hladínu testosterónu , treba zájsť na endokrinologicke vyšetrenie nech pozru hormonálny profil tvoj
Tvar, brucho pinzetou a depilacnymi páskami. Nohy ziletkou ale holit Ich môžem len raz za týždeň inak sa mu zapáli koža.. Takže to riešim dlhými šatami, sukňami a keď mám čerstvo oholenie nohy tak rozmýšľam, ktoré krátké šaty si dať kým môžem a ktoré až o týždeň.. Ale ja sa teda chystám určite na laser aj keď mam z toho trošku strach