Ahojte, chcem sa spytat vas- ktore ste uz mali u gynekologa zistene chlamydie, ako ste ich dostali- ak nie pohlavnym stykom, ci vam gynekolog nepovedal aj ine cesty nakazy-ci je mozne dostat ich napr. z hoteloveho uteraka, alebo opakovanie z vlastnych nohaviciek- ak ste boli uz vyliecene .. A aka liecba a za ako dlho vam zabrala- ze ste sa z toho dostali? Ja som vybrala dvakrat Sumamed a este niesom fit. Pohl. stykom som k tomu nedosla, a neviem kde teda- kazdopadne antibiotika bud nezabrali alebo som to opakovane dostala neviem ako. Vdaka za kazdu vasu skusenost o ktoru sa podelite😉
@mirka1611 ahoj. vsade sa pise len o prenose pohlavnym stykom. ja som sa aj s partnerom na chlamydie liecila, obaja sme brali mesiac antibiotika doxyhexal. podstatou je aby sa preliecili obaja, pripadne vsetci sexualni partneri.
precitala som asi vsetko co bolo k dispozicii a citala som aj pripady ked zena nebola dlhu dobu sexualne aktivna a predsa sa u nejak potvrdili chlamydie.
v nasom pripade je to tiez otazne (radsej to napisem takto), clovek vzdy moze hovorit len za seba. z mojej strany iny sexualny partner nebol, priatel mi tvrdil to iste...
@sisaha
@misena01
@kveta manzel bol tiez na testoch a nema ich. Napriek tomu sa preliecil aj on antibiotikami a samozrejme pocas liecby a dokonca aj po nej- do najblizsej kontroly sme nemali pohl.styk vobec... Ja ineho partnera nemam a od porodu mame s manzelom styk vzdy len s ochranou- tiez by ma teda zaujimalo ci sa to da teoreticky preniest aj cez prezervativ. Nejak dlhodobo to nemam- lebo pocas tehu som bola vzdy na chlamydie testovana, takze jedine po porode..Obidvaja sme rozmyslali odkial to mam, a naozaj ma nenapada nic okrem nejakeho uteraku alebo novych plaviek ktore som si raz skusila doma po kupe neoprate...
ahoj skus aj vaginalne probiotika mne zabrali spolu s liečbou antibiotik
no moze to byt z porodnice,ak niekto pouzil fakt nesterilny nastroj,pripade nebola si niekde vo wellnesse?alebo takom niecom,kde by sa to dalo lapnut ? Ja som bola po roku vo wellnesse a o 3 hodiny zacali pekne problemy,pritom nie som nejaka citliva na zapaly, hned som isla k dokimu a ten len ziral,ze ako som nieco take mohla lapnut vo wellnesse...
Pri opakovaných problémoch preventívne odporúčam aniónové vložky - intímky, prípadne na ne nakvapkať Audiron, malo by to zabrať. Vnútorne tinktúru Grep a čaj Anticandid.
ja som brala sumamed na zac.tehotenstva,a nasadila som si protirakovinovu kuru-zel.stavy,kedze sa mi stale zhorsovala cytologia,antibiotika by mali zabrat,ale mozno by nebolo zle zvysit aj imunitu,skusala som ich nicit aj biorezonanciou,su to potvorky,dokazu skomplikovat zivot
Ahojte, mala niektorá z vás domáci test na chlamýdie? Dá sa naň spoľahnúť? Vďaka.
@mirka1611 ako vies ze si to nedostala pohl. stykom? Dieta predsa uz mas..