Chlamýdie a účinok liečby

15. dec 2024

Ahojte mali ste niekto skusenost s plucnymi chlamydiami u deti? Syn mal a dostal 14 dni Klacid, uziva treti den a zatial stale pokasliava. Kedy vam zabral na toto? Ďakujem 🙂

kleopatra114
15. dec 2024

Si veľmi optimistická, keď chces, aby po troch dňoch prestal kaslat. Je to individuálne , niekto prestane kaslat po týždni , niekto po mesiaci a viac.

majamat
15. dec 2024

kaslanie, zvlast take zostaktove pokasilavanie nie je dokazom toho, ci infekcia bola preliecena,a lebo nie. zostatovy kasel po infektoch dychacich ciest moze pretrvavat aj par tyzdnov, ci mesiacov, pripadne citlivost dychacich ciest v obdobi infekcie moze sposobit spustenie alergickych prejavovu.
cize kludne uz nemusi mat akutnu infekciu, ale kaslat este moze.

sandrasstini
15. dec 2024

Ja som ich mala tusim 2x, nvm ake antibiotika mi dala ale aj tusim na 3 tyzdne, tie mi zabrali ale kaslala som sice menej ale stale aj mesiac, dva. Kym som dostala ant som myslela zd vykaslem pluca

ina2405
15. dec 2024

3 dni je nič 🙂 ani nádcha neprejde, nieto kašeľ. Buď trpezlivá.

autor
15. dec 2024

Jasneee ďakujem moc všetkym 🙂 len už som mala take stavy, že ci teda ucinkuje, ked stale pokasliava, tak som sa musela spytat, ci to je normalne

januska12323
15. dec 2024

Kašľať bude ešte možno týždne po vyliečení.

lulu2014
15. dec 2024

Klacid je monentslne na toto ochorenie asi najlepsi. (Potom su este kombinacie atb prip.brat dlhsiu dobu atb)Snad bude stacit tych 14dni. Urcite to treba dobrat cele. Chlamky su potvory. Mozu sa kedykolvek zopakovat aj napriek prelieceniu. Je tazke sa ich definitivne zbavit. Ale tri dni su este naozaj velmi kratka doba. Dajte po cca 3-6mesiacoch skontrolovat krv. Drzim palce!!!

3petka
15. dec 2024

Pľúcne chlamýdie je beh na dlhu trať. U nás to mal muž viem že bral 3x po sebe antibiotiká a nejakými prestávkami. A keď bol po roku na kontrole tak ešte stále mal nejaký zostatok v krvy ale už nemusel brat kieky

autor
16. dec 2024

@lulu2014 tak musim vyckat, asi fakt tych 14 dni a potom uvidim, aj priznaky ci zmizli a aj krvi

autor
16. dec 2024

@3petka no sak prave, ze su to potvory, tak som z toho na nervy

lulu2014
16. dec 2024

Krv po 14tich dnoch je skoro ale mozete skusit. Drzim palce.

autor
16. dec 2024

@lulu2014 nemyslim krv, skor ze uvidim ci tie priznaky zmiznu a krv neskor