Ahojte prosím vás tie ktoré ste mali taky zákrok ze vám museli rezať a zasivat aby vás zbavili koreňov zubov
Co ste jedli ??? A fajčili ste ??
@izabellik vôbec nefajčít .....myslím deň dva potom zákroku
@izabellik dve týždne na kaši a polievke ci po čase sa môže aj niečo iné
Ahoj snaž sa jesť kašovité jedla a hlavne ak ideš piť zober si slamku aby ta tekutina neprechádzala okolo toho ďasna nedostala si zbytočne infekciu od jedla a pitia tekutin a hlavne ako tu bolo spomenuté NEFACIT
@rudik0987654321111 preto sa pýtam lebo na chururgii bolo povedané 2 hodiny po zákroku nejesť a nepiť hlavne teplé a nefajčít len mi nepovedal ze cele dve týždne nefajčít a nejesť teplé ďakujem
cele dva tyzdne asi zase nebude nutne jest len polievky a kasovite jedla. to uz uvidis sama, ze ako sa to hoji a podla toho budes moct aj postupne pridavat normalnu stravu.
@izabellik dakujem pekne za info dúfam ze to nejako 2 týždne vydržím nech to už mám za sebou a potom náhodou nemáte skúsenosti keď sa vyberajú tie stehy ci to nejako boli
budu ti ich vyberat? lebo niekedy sa daju tie, co same vypadnu. to uz je potom nic, ked zvladnes zakrok, tak o nejakych stehoch nebudes potom ani chyrovat, az ich budu vyberat 🙂 jasne, ze to zvladnes. len opatrne s tym jedlom a hlavne fajcenim, nech si tam neprivodis nejaku infekciu.
Mne vyberali 2 zuby múdrosti dosť komplikovane. Takže som mala rozrezané a zošívane dasná hore aj dole. Teple som nejdela akurát v ten deň. Cca 3 dni som bola na výživách pre deti. Jogurty. zemiaková kaša a podobne. Nemohla som vôbec žuvať. Potom už to bolo lepšie po malinkých kúskoch. Ale normálne som vedela jesť asi mesiac po zákroku. A hlavne pozor aby ti to neprechladlo. Mne sa to veru stalo po tom mesiaci keď som bola už celkom ok, bolesť jak sviňa a šlo mi to až do ucha. Našťastie antibiotiká pomohli.
@izabellik no bolo povedané ze ich budú vyberať ďakujem veľmi krásne za podporu zákrok už mám za sebou jem čisto len polievky kase s omáčkou a tak ale asi som urobila chybu ze som si dala cigaretu deň potom všeobecne veľa nefajčím a keď tak len tie tenke ale budem sa držať nefajčít dakujem z všetky informácie
@3petka aj ja to mam takto pozasivane aj hore aj dole chirurg mi aj vravel ze ak mi to môže trosku opuchnuté ze si to mam chladiť nechodím radšej ani von mam tiež antibiotiká plus niečo na bolesť ale je to hnusný pocit ozaj
@rudik0987654321111 prepac, ale slamka je riadna hovadina… ked pijes slamkou, v ustach vytvaras podtlak ktory by jej mohol bud narusit stehy ak bude sita, alebo by jej to mohlo znicit zrazeninu..
@autorka normalne ale pomaly pit, najlepsie cistu vodu alebo harmancekovy caj, ktory urychluje hojenie
preboha len nie fajcit po takomto zakroku. no aj jest polievky, kase a podobne.