Dobrý deň! Mohli by ste mi prosím opísať ze ako prebieha chirurgické odstránenie zubu múdrosti? Úplne vzadu. Dávali mi tam dreny lebo zub sa iba tlačil a celé ďasno mi odpuchlo a zapálilo sa a veľmi to bolelo. Dnes zubárka povedala ze sa to vôbec nehoji a ze je zbytočné tam dávať dreny. Od nedele som chodila na výmenu drenov.
Dobrý deň, pravdepodobne sa vám tlačí zub vonku, ja som to mala podobné, začal ma bolieť. Prvýkrát to po tých drenoch prestalo, ozvalo sa to zas možno o pol roka, tam už mi drene nepomáhali veľmi a dala mi zubarka aj antibiotika, až po nich sa to ukľudnilo. A akurát včera som ho bola vybrať. Ja som ho mala pod ďasnom, bol nejak stočený že sa nemohol prerezať tak mi ho museli chirurgicky odstrániť. Doktor mi dal najprv injekciu na umrtvenie, vôbec nič som necítila, musí rozrezať ďasno a tak ho vyberie. Ja som mala zakrytú tvár, len otvor na ústa že som nevidela čo robí, ale trvalo to možno 10-15 minut, faktnič necítite. Potom to zašil a o týždeň idem vybrať stehy. Po operácií treba len prikladať ľad a prvé dva tri dni byť v kľude. Mňa to skoro vôbec nebolí, len to opúcha, preto treba stále prikladať ľad.
@macko1007 no mam ho prerezany ale len trochu vrchná časť sa vôbec neprerezava a doktorka vravela ze ďasno mam také ako keby potrhane lebo som bola pri inej zubárke a ona mi parasondou strašne tlačila nato boľavé ďasno čiže si myslím ze vtedy sa mohlo potrhat. Antibiotika beriem lebo tie mi dali už v nedeľu na pohotovosti. A ako ste jedla a píla?
@ashe po tých drenoch to boli menej no stále keď chcem prehltnúť tak to zabolí keďže sa mi jazyk dotýka toho ďasna. A ešte mam aj v predu chronicky zápal ďasná ktorý treba tiež vyrezat
@florianabotosova ak vám môžem poradiť tak sa čím skôr objednajte na tu operáciu, pretože ono sa vám to bude vracať. Najlepšie je vybrať a mať pokoj...ja som sa toho dosť obávala, ale nič som necítila, hovorím teraz to mám opuchnuté ale prikladám stále ľad, prípadne lieky od bolesti...ono sa to zahojí, len treba vydržať tie prvé dni po operácií...mne hovorili že keď odtrpnem tak môžem normálne jesť, samozrejme takú kašovitú stravu radšej...ja som zatial nic také nejedla, mám pár nápojov napriklad ten active protein, jogurty, nejakú kašu...pár dni sa to dá vydržať, keď máte bolesti nemáte ani chuť jesť...a aspoň trošku schudnem 😀
@ashe dnes som volala tam kam mi odporučila zubárka ale pravdepodobne majú dovolenku skúsim ešte zajtra ráno zavolať. No ja od soboty som na detských výživach na polievkach a na takom kasovitim jedle lebo som skúšala pečene kuracie mäso no ale to išlo vo väčších kusoch do žalúdka lebo som nevládala tak hrýzť
@florianabotosova
Chod k stomatochirurgovi, neries to s beznou zubarkou.
@guudy však už má odporučila k stomatochirurgovi vyššie som písala o tom.
@florianabotosova no ak ho nemas vobec prerezany(to bol moj pripad) dasno mi omrtvili ,rozrezali zub mi dlatom vybrali a zasili..mala som 7stichov a 7dni atb..velky opuch a monokel... je to dsot velka bolest ale s liekmi od bolesti sa to da zvladnut..najhorsie boli asi 3dni ,potom sa to dalo