Chirurgické odstránenie nechta na palci na ruke - neschopnosť hýbať palcom

111miriam111
4. jan 2022

Ahojte, prosím o radu, ak máte niektorá s týmto skúsenosť..
Pred 2 mesiacmi som absolvovala abláciu (chirurgické odstránenie) nechta na palci pravej ruky. necht mi pomaličky zacína rásť (cca 1/2 nechta už mám), ale mám veľký problém ohnúť palec v koncovom kĺbe. Chirurg mi dal pár kontrol kým sa to ako-tak zahojilo s tým, že necht dorastie - citujem: ,,kontrola nie je potrebná".
Chcela by som sa opýtať ako dlho bude trvať rehabilitácia a či budem môcť hýbať palcom tak ako kedysi... (masírujem ho a snažím sa ho precvičovať pravidelne). Lekár mi žiadnu rehabilitáciu nenapísal, ani nič ďalej neodporučil. Mali ste to niektorá - dole necht ? Mohli ste ohnúť prst / palec normálne a ak áno, po akom čase ? Ja ho mám stále stuhnutý a mierne opuchnutý. Ďakujem za akékoľvek rady. Miriam.

pinkgirl
4. jan 2022

@111miriam111 to je nepríjemné, ak ťa neposlal na rehabky, skúsila by som nahrievat prst infra lampou doma 3x denne aspoň týždeň. Pomôže to prehriať tkanivo dovnútra.

ovaaa
4. jan 2022

Kontrola je potrebná ak začnú byť komplikácie a tie máš takže by som znovu navštívila p.chirurga.

111miriam111
autor
5. jan 2022

Vdaka baby. Skusim este pocvicit tento tyzden a ak sa to vobec nebude zlepsovat, tak zajdem na kontrolu.

pinkgirl
5. jan 2022

@111miriam111 jednoduché domáce cvičenie je stláčanie štipca - dáš si ho normálne do ruky medzi palec a niektorý z prstov a stláčaš ho - niekoľko opakovaní (napr.30 - a dve tri série za sebou ráno a večer).

111miriam111
autor
5. jan 2022

dakujem, aj ja to pouzivam, len tak mi to napadlo, ze by to bolo vhodne 🙂