Ahojte, prosím o radu, ak máte niektorá s týmto skúsenosť..
Pred 2 mesiacmi som absolvovala abláciu (chirurgické odstránenie) nechta na palci pravej ruky. necht mi pomaličky zacína rásť (cca 1/2 nechta už mám), ale mám veľký problém ohnúť palec v koncovom kĺbe. Chirurg mi dal pár kontrol kým sa to ako-tak zahojilo s tým, že necht dorastie - citujem: ,,kontrola nie je potrebná".
Chcela by som sa opýtať ako dlho bude trvať rehabilitácia a či budem môcť hýbať palcom tak ako kedysi... (masírujem ho a snažím sa ho precvičovať pravidelne). Lekár mi žiadnu rehabilitáciu nenapísal, ani nič ďalej neodporučil. Mali ste to niektorá - dole necht ? Mohli ste ohnúť prst / palec normálne a ak áno, po akom čase ? Ja ho mám stále stuhnutý a mierne opuchnutý. Ďakujem za akékoľvek rady. Miriam.
Kontrola je potrebná ak začnú byť komplikácie a tie máš takže by som znovu navštívila p.chirurga.
Vdaka baby. Skusim este pocvicit tento tyzden a ak sa to vobec nebude zlepsovat, tak zajdem na kontrolu.
@111miriam111 jednoduché domáce cvičenie je stláčanie štipca - dáš si ho normálne do ruky medzi palec a niektorý z prstov a stláčaš ho - niekoľko opakovaní (napr.30 - a dve tri série za sebou ráno a večer).
dakujem, aj ja to pouzivam, len tak mi to napadlo, ze by to bolo vhodne 🙂
@111miriam111 to je nepríjemné, ak ťa neposlal na rehabky, skúsila by som nahrievat prst infra lampou doma 3x denne aspoň týždeň. Pomôže to prehriať tkanivo dovnútra.