Ahojte, o pár dní ma čaká vytrhnutie dolnej osmičky, v lokálnej anestéze. Zub je cítiť len jazykom, nechce sa prerezať. Už za sebou takéto vytrhnutie osmičiek mám, ale rada sa opýtam, ako dlho vám trvalo po takomto zákroku sa zaradiť opäť do bežného života? Napr. Práca, alebo šport. A nejaké vaše rady, ako podporiť a urýchliť hojenie? Vopred ďakujem a držte palce.
Tyzden. Sitie, atb
Synovi vyberali obe horné osmičky. Ešte neboli vôbec prerezane. Vyberali kvôli strojceku. Obe rekonvalescencie trvali cca týždeň. Pri druhej extrakcii sme poctivo davali ľadové obklady v deň zákroku. Bolo to 100 a jedno. Oveľa lepšie zotavenie
Pri oboch mal aj šitie ...
V deň trhania a deň po som robila 2poschodovu tortu aj s prevozom 😁 takže moc som nezahaľala s nejakym nabehnutím do bežného života 😁
Čo sa stravy týka tak asi 3 dni som jedla kašovité, potom postupne som jedla aj normalne ale samozrejme nežula som na tej strane kde trhali..
Mala som rezanie, rozvrtanie zuba na niekolko častí, vybratie a nasledne šitie..
Na bolesť som mala flector prášok alebo nimesil prášok, vypýtala som si po trhaní na predpis
Inak som používala Curaprox tu ustnu vodu čo sa odporúča po zakrokoch (spytaj sa v lekárni oni budu vedieť povedat presne ktora to je)
Do tyždňa som mala ranu pekne zahojenu
Je to individualne.mne sa 3 osmicky zhojili v pohode za par dni a 1 s komplikaciami viac ako tyzden.v takom stave ako som bola sa nedalo nikam nieze do prace.pockaj a zariadis sa podla toho ako sa budes citit
Ahoj,
ked ju uz citis, bude to zrejme v pohode. Po mojej ani chyru ani slychu, len cez rtg ju bolo vidno. Zial bola tak umiestnena, ze ani rentgen neukazal vrastenie do kosti. Dr mi ju doslova vysekavaval a uz ked bol hotovy, povedal, ze uz ma skoro chcel poslat na chyrurgiu do nemocnice 😱. Potom som si 4 hodky pospala a isla na kavu a kolac s kamoskou 😁. Brala som 2 dni ibalgin a v pohode. No dva tyzdne ma doslovne po kazdom kroku bolela hlava, ci som isla rycho ( nemozne) ci ako slimak. Takze sport - asi by som si to radsej hodila, mat bejaky robit 😁 - to by bola cista smrt. Takze dva tyzdne som sa hybala uplne minimalne, len koli tym tupym bolestiam hlavy. Rana sa mi zahojila rychlo, bolesti ozaj len tie dva dni ( 4 ibalginy) takze to uplne v pohode. Ostatne try sa mi hojili dlhsie aj viac boleli. Nebolo nic site. Po tom prvom, kde samozrejme aj sil ( dolny) to bolo aj vdaka sitiu lepsie. Drzim zi palce.
jedna moja osmicka rastla vodorovne, bol vidiet len kusok,este sa aj uplne pokazila a rozmrvila. chirurg mi to vyberal asi 20 minut poctivej chlapskej prace, bol cely umoreny🙂 mala som stehy od vrchu az dole vzadu na sanke. par dni to bolelo, skor ako bolave hrdlo, ale chodila som do roboty,zila normalne, neobmedzovala som sa.
Mne este jeden ostal, ostatne su preč a ten čo bol najhoršie uložený isiel najlahsie von to som žasla doslova.. a co som si davala no vyvar z repiku, a kloktala som tamtum verde
Ja som mala , neviem či sa teraz vyjadrím dobre vrastenu sedmičku do okostice ( ten zub proste ležal akokeby v kosti) a cez neho ho komplet prekrývala na krivo rastúca osmička . Zákrok trval tak minimálne 40 minút na heydukovej v Bratislave , ku koncu som sa tak potila že som myslela že to už nezvládnem , utierali primárovi pot z cela a aj zo mna . Extrémne náročné to bolo , najprv “vyrovnať” osmičku potom rozrezať ďasno dostať sa k sedmičke a vybrať ju no brrrrrrrrrrrrrrrrrrr…. Toto bolo štvrtok , piatok kontrola , v pondelok kontrola a v utorok som už ani nevedela že mi niečo robili . Viditeľný opuch som už tuším v sobotu nemala žiadny .
Ahojte prosím kde odporúčate odstrániť osmičku? Ďakujem 🍀
Obmedzovali ste sa nejak aj v strave? Viem, že spočiatku kašovite....mixovanu polievku, vyzivku...mliečne veci sú OK? Ci radšej nie?
To je veľmi individualne. Záleží od polohy a stavu zuba a šikovnosti lekára. Ja už mám všetky 4 zuby múdrosti von. Vždy mi robili po 2. Najprv jedna strana potom druhá. Trvalo týždeň kým som bola ok ale keď urobia len jeden tak cca 3-4dni a budeš ok. Ak dr uzná za vhodné dá ti ATB a lieky na odpuch. Žiadne vyplachovanie ani nič podobné. Nechaj nech sa ti to prirodzene zahojí. Aj tak to bude treba šiť a bude treba kontrolu. Dr by ti mal všetko vysvetliť. Držím palce nech si rýchlo ok.