Vyberali vám takto niektorej osmičku? Mňa to v stredu čaká, hrozne sa bojím.. nejaké rady aby sa mi všetko dobre a čo najskôr zahojilo? Po koľkých dňoch vám vyberali stehy? + by ma zaujímalo ake lieky ste brali na úľavu od bolesti, prípadne na podporu hojenia,, ďakujem
Lekár ti všetko povie, aj na vyplachovanie majú rôzne názory 🙂
@borihh ahoj, ja mam za sebou jednu, caka ma este druha. je to zakrok velmi neprijemny. umrtvia ti to, bolest citit nebudes, len potom silny tlak, mne zub nechcel ist von, musel mi ho pacit. ranu mi nezasival, chodila som na preplachy cely tyzden, horsie sa mi to hojilo. par dni po zakroku to riadne boli, nemozes ani usta otvorit. nakup si detske vyzivy, to je moja rada 🙂 zvladnes to neboj sa.
Mne všetky 4 ťahali chirurgický, ako príjemné to nieje ale skôr kvôli tlaku nie bolesti, na stichy som bola tuším o týždeň. Vyplachovala som od druhého dňa corsodylom, liek na bolesť som si mala dať hneď po zákroku kym nevypecha anestézia, ďalšie lieky som už neskôr nedávala, nemala som bolesti.
@borihh ahoj,mala som 7stichov,monokel a opuchnute lice asi tyzden..jest som poriadne nemohla 2tyzdne... pocas toho zakroku sa to da vydrzat ,len ten tlak ked ti bude tym ,,dlatom” vytahovat zub je to neprijemne...ale da sa to vsetko zvladnut...s tabletkami od bolesti sa da vsetko zvladnut :D
Ja som ziadne stehy nemala ani po jednej. A po vytrhnuti tej druhej 8 som ani nebrala lieky od bolesti, lebo som nevedela ci nie som tehu 🙂 vyplachovala som cordosylom a dala si pri tej prvej 8cke mig 400. Nebolo to take hrozne ako som myslela
Ja som mala lezatu osmicku - ani kusok netrcal von, vytahovali mi ju v decembri. V ordinacii som bola asi hodinu, najskor mi to cele opichala, umrtvila, cakali sme kym to zaberie. Cista robota cca 30min, ked som zacitila bolest, hned mi dopichavali injekciu. Samotny zakrok nebolel, bol neprijemny a potom ma ani nebolela ta rana ako cele usta z toho, ako som ich mala tak moc otvorene. Site som to sice mala, ale stehy mi nevyberali, mala som tie, co sa same vstrebali. Nevyplachovala som nicim, mala som atb proti zapalu a od bolesti iba ibalgin. Bolelo to asi 2 dni, nemala som ziadnu modrinu a opuch tiez len chvilu.
mne vyberali vsetky 4 osmicky. zalezi to od kazdej imunity zvlast vsetci sme rozdielní .... takze kazdy to ma nejako inak. mna prve 2 boleli a tie ostatne 2 neboleli. hlavne prve dni kasovite jedla nic namahave a neboj ono sa to potom da do poriadku
vyberali mi dve naraz na jednej strane. tabletka mi stačila jedna, len keď prestala účinkovať injekcia, potom už nie. akurát som bola dlho a veľmi opuchnutá.
@kristin111 takto aj ja mám spodné osmičky, tiež mi zubárka povedala, že nech si ich dám vybrať ak mi začnú robiť nejaké ťažkosti, zatiaľ sa na to necítim, ale viem, že raz to bude musieť prísť, horné mi vyšli von, ale mi ich vytrhli, lebo boli tak vzadu, že zle sa k nim dalo dostať a skoro hneď sa mi pokazili :/
@barborkabar Mne zubarka povedala, ze si ich mam dat vybrat este predtym ako zacnu robit tazkosti. A ze si to mam poriesit predtym ako otehotniem, lebo ze v tehotenstve sa zuby vzdy pohnu a keby som uz tehotna a bolo by treba ich vybrat, tak by to bolo zlozitejsie, pretoze aj ked som to mala iba lokalne umrtvene, aj tak to ide do tela, nemohla by som mat antibiotika, ani silnejsie lieky proti bolesti. A dobre som urobila, 5.12.mi vybrali osmicku a o mesiac som otehotnela 😀
@kristin111 to jak keby si tušila 😀 Tak neviem, ja som aj tehu bola a na zuboch som to našťastie nejako nepocítila, ale tožvie jak by to bolo pri ďalšom tehu 😀
Doporučujem užívať antibiotiká a Wobenzym, mne pomohol pri hojení, ale lepšie je začať ho užívať ešte pred zákrokom.
ahoj mne vyberali chirurgicky všetky štyri v Prešove, v lokálke, vôbec nič necítiš, iba počuješ čo sa deje, občas tlak, závisí od toho ako dobre či zle im ide vytiahnuť /vysekať ten zub. mne to trvalo 45 min všetky 4 čo bolo super, rany boli zasivane, dokonca po jednej hornej mi ostala diera do dutiny niečo mi tam vopchali aby sa to zrástlo a nesmela som dva týždne kychat 🙈dostala som antibiotika, od bolesti silné lieky tuším Tralgit, vyplachovala som si Corsodylom ten odporúčam, ale prvé dni tuším nie, alebo len máličko už si nepamätám ale v podstate som prvé dni nemohla ani otvoriť ústa pre opuch. a čo mega odporúčam na rýchle hojenie rán je Wobenzym, síce drahé ale veľmi mi to pomohlo, po týždni som bola ako tak ok, odpuchnutá a rany sa dobre zahojili. stehy vyberali myslím po týždni.
Ahojte mno mňa toto čaká 19teho v BB u Dr. PLINTOVICA. Man strach lebo mi ma ťahať 2. Jedna z nich je ôk tak nespomínal žeby mal byť nejaký problém je celá vonku ale kazí sa a doktorka moja sa tam nevie uz dostať. Horsie je s druhou dolnou je čiastočne vonku ale ze vraj koreň mierne zasahuje do kostí a nejakého nervu ktorý mi môže ale nemusí spôsobiť dočasne ale aj trvanie zmeravenie určitej časti 🤦♀️. Chcem si dat obe naraz nak mam pokoj keďže mam všetky 4 vonku a určite vašom pôjdu aj ďalšie von. Mal prosím niekto s týmto skúsenosť?
@nicky8477 prosím ťa, takýto zákrok koľko asi stojí ? Vďaka
@merrynka19 info od zubára že jeden okolo 50 a druhy okolo 80 až 100eur zaleti9akw budú komplikácie
@nicky8477 uff neviem ci bude mat CT v ambulancii. To majú väčšie kliniky a pacient to platí. Je to drahšie ako RTG. Ja som mala úplne neprerezanu osmičku uloženú s nervami - preto robil to CT, aby lepšie videl tie nervy. Našťastie ich netrafil. Nemám nič po zákroku strpnute. Oficiálne 2 % takýchto zákrokov končia trvalým poškodením nervu.
@borihh ahoj,mne už takto vyberali 2 a 1 ma ešte čaká. Určite veľa závisí od šikovnosti chirurga, samotný zákrok trval naozaj krátko a nebolel. Ja som dostala antibiotiká Dalacin, prvý deň som nesmela vyplachovat vôbec ale mala som si prikladať ľad, od druhého dňa som vyplachovala repikom. Asi týždeň som bola opuchnuta a mala som modrinu,samozrejme som brala lieky proti bolesti. Stehy mi vybral po 2 týždňoch.
Závisí od toho,ako je zub uložený, ja som mala ležiacu osmičku, ani kúsok z nej nebol vonku. Prvá osmička, ktorú mi tento chirurg vyberal,rástla do ďasna, to bolo oveľa jednoduchšie, bolo mi potom ako po klasickom vytrhnuti zubu.