Chirurg odmieta ošetriť pacientku

chobotnica777
17. sep 2024

Známa ma taky problém...Mala románik s lekárom ktorý neskončil najlepšie. Pohádali sa, padali aj vulgarizmy...On ju už odmieta ošetriť ma na to právo?

viestta
17. sep 2024

Je to jediny chirurg v celom chotari? Ona kde ma rozum?

chobotnica777
autor
17. sep 2024

@viestta ma len ci ma na to právo?

pribinak
17. sep 2024

@chobotnica777 áno má.

earlgrey
17. sep 2024

No ja by som nechcela, aby ma ošetroval chirurg, ktorému som nohy rozťahovala a ktorý na moju adresu použil vylgarizmy...nech si nájde iného lekára...čo z toho robí drámu? či mu chce uškodiť teraz?

dadka1997
17. sep 2024

@chobotnica777 a preco ide k takemu lekarovi ? Naco sa mu tisne do zadku ?

simca06022011
17. sep 2024

Znama keby mala trochu hrdosti, tak sa tam ani nepcha. Ale teda podla mna jej ide asi len o to robit problemy a dramy, ak sa pyta... vsak? :D

viestta
17. sep 2024

@chobotnica777 lekar ma pravo odmietnut pacienta. Oficialne to asi nebude kvoli tomu, ze boli milenci a pri rozchode sa pohadali, ale moze uviest mnozstvo inych dovodov aby zdvodnil, preco ju neosetri

pribinak
17. sep 2024

@dadka1997 však ale čítaj medzi riadkami, ona by mu kľudne dala, ale on zrejme už nechce 😁😁😁

viestta
17. sep 2024

@pribinak lepsie by som to nenapisala

tanyan
17. sep 2024

Pokiaľ nie je pacient v priamom ohrození života alebo zdravia, tak si lekár napríklad môže uplatniť aj výhradu svedomia.

chobotnica777
autor
17. sep 2024

Ok vďaka

cookie29
17. sep 2024

To je take komplikovane najst odpoved? A znama hlada co?

Takze bez roztahovania noh...
Zjednodušená odpoveď na otázku, či môže lekár odmietnuť poskytnúť pacientovi zdravotnú starostlivosť je: nie, ak na to nemá dôvod.
Nie, ak ide o neodkladnú zdravotnú starostlivosť.

ALE zaroven
lekár je oprávnený odmietnuť poskytnúť pacientovi zdravotnú starostlivost ak:

- by poskytovateľ uzatvorením dohody prekročil svoje únosné pracovné zaťaženie,
- osobný vzťah lekára k pacientovi alebo jeho zákonnému zástupcovi nezaručuje objektívne hodnotenie zdravotného stavu pacienta
- poskytovaniu starostlivosti bráni osobné presvedčenie lekára.

V konkretnom pripade, lekar moze kludne narokovat neobjektivnost

chobotnica777
autor
17. sep 2024

@cookie29 bola s nim spokojná, nohy roztahovat nechce. Čisto zo zdravotného hľadiska respektíve roboty lekára.

danica2711
17. sep 2024

takže teraz namiesto toho, aby si hľadala iného lekára, hľadá možnosti, ako tamtomu uškodiť? Akútny úraz sa jej asi nestal, to by ju ošetril bez ohľadu na minulosť, takže ak potrebuje nejaký neakútny chirurgický zákrok, nech si nájde iného chirurga a neponižuje sa takýmto správaním

stanulienkat
17. sep 2024

Nema hanby?

januska12323
17. sep 2024

K človeku, ktorý mi nadával by som nešla ani na kávu nie sa nechať ošetriť. A mohol by byť najlepší v republike.

petamich
17. sep 2024

Tvoja znama je zaujimava osoba 🙂

tramtada31
17. sep 2024

Internista odmietol manželovi spravit predoperacne vysetrenie a povedal mu, že má najbližší termin až o polroka. Manžel mu nerazťahoval nohy (ani tam nebol iný dôvod), len je lekár vyťažený a má plny diár. Takže chirurg to môže poriešiť napríklad aj takto, že jej nedá termín. Ak by sa jednalo o internistu, alergologa, chapem, ze chce k nemu chodit, ale aký má niekto dôvod pravidelne chodit k chirurgovi?

zuzana9393
17. sep 2024

Akože ja žasnem nad tymito komentármi. Veď podľa mňa na tom, že mali románik nič nie je. Čo tu píšete, o akom rozťahovani nôh? Predpokladám, že ste tu všetky panny, ktoré na sex ani nepomyslia. Kľudne to mohlo byť aj tak, že ona šla na pohotovosť a myslím, že v dnešnej dobe je celkovo problém zohnať si lekára, nie to ešte vyberať ku ktorému chcem a nechcem ísť.

zdenka11081983
17. sep 2024

@chobotnica777 jaaasneeee nechce roztahovat nohy ale je spokojná so zdravotnou starostlivosťou.. a teraz o tej cervenej ciapocke. Daj mu pokoj, nechce Ta. Lekárov je kopu.

ina2405
17. sep 2024

@petamich neverím, že ide o známu

ninazemna
17. sep 2024

576/2004 Z. z., §2
(2) Poskytovateľ môže odmietnuť návrh na uzatvorenie dohody o poskytovaní zdravotnej starostlivosti, ak

a) by uzatvorením takejto dohody prekročil svoje únosné pracovné zaťaženie,

b) osobný vzťah zdravotníckeho pracovníka k osobe, ktorej sa má zdravotnú starostlivosť poskytovať, alebo k jej zákonnému zástupcovi nezaručuje objektívne hodnotenie jej zdravotného stavu alebo

c) poskytovaniu zdravotnej starostlivosti bráni osobné presvedčenie zdravotníckeho pracovníka, ktorý má zdravotnú starostlivosť poskytovať.

aurora33
17. sep 2024

@chobotnica777 takých ,,známych” už bolo 😀😀😅😅😀

sense
17. sep 2024

K otázke áno má na to právo ak nie je v priamom ohrození zivota

cookie29
17. sep 2024

@chobotnica777 tak s nim nemala mat aferku... pacient ma pravo na slobodnu volbu lekara ale v tomto pripade by som aj ja odmietla, ako lekar, z osobnych dovodov.

januska12323
17. sep 2024

@zuzana9393 keď spolu spali a mali vzťah ide o osobnú prekážku a môže ju neošetriť

panonia
17. sep 2024

Myslim že s tvojou znamou nechce mať už nič spoločne...Ani sa nečudujem.

maickamf
17. sep 2024

@chobotnica777 samozrejme, ze ma na to pravo, je to z rozhodnutia lekara, nemusi ju osetrit a urcite ako jeho byvala milenka, zvlast, ked sa v zlom rozisli, by mala vyhladat niekoho ineho

lentilka
17. sep 2024

Na čo potrebuje chodiť k chirurgovi? Nemyslím, že by to bol lekár na pravidelné chodenie. Ja som u chirurga riešila akútne zlomeniny, nič na návštevy ako "na klavír".

dadka1997
17. sep 2024

@pribinak ja som tomu pochopila 😆 no nemá uctu sama k sebe velmi zufala zena