Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
Baby a ta genetika.. to sa robi z krvi ci ako? Tiez by to mohli vsetkym robit pred operaciou
@aerdna11 robí sa to z krvi. Mne síce krv zobrali pred operáciou ale na výsledky som čakala 3 mesiace.
Ahojte. Mne genetiku vysledky dali za cca 6 tyzdnov. Ze ked je tam predispozicia robia urgent. A mne teta zomrela mlada na rakovinu prsnika. Takze vysledky bohuzial pozitivne som vedela uz pocas chema a to som mala pred opkou.
A genetiku robia vzdy,ci si ju treba nejako pytat? Alebo to len podla toho daju spravit,ak uz niekto v rodine ochorenie mal?
Ako sa dá prosím zistiť do ktorej skupiny Triple človek patrí?
@victory1 ja keď som si prišla pre výsledky z punkcie a šla za dr dohodnúť termín operácie povedal, že vy ste ešte mladá pošleme vás na genetiku. Zdvihol telefón a vybavil.
@lula94 no napriklad ja som triple positiv, to znamena ze moj tumor bol progesteron,estrogen a her2+ positiv, zienky tu niektore su triple negativ,cize ich tumor nebol ziveny hormonmi ani her2+ neviem,ci to pomohlo?
@jankastraza a keď ma teda niekto hormonálne receptory aj estrogén aj progesterón a HER 2 neg.?
Niekde inde v tele.

@barunka_1 Ahoj.no ja nie som ten najlepší príklad.Robili mi to laparoskopicky,štyri dni v nemocnici.O tri dni návrat kôli bolestiam.A tam zistili,že mi pri tej operácii poškodili mocovod.Takze šesť týždňov som chodila s dvomi sackami na moč a potom bola operácia mocovodu.Dopadlo to dobré,hrozilo,že prídem o obličku.Ale ja som prípad možno jeden zo sto,keď sa niečo také stane.