Chemicky spálená pleť

bambi186
16. mar 2022

Ahojte žienky, stala sa mi taká vec, že pri boji s akné mi dermatologicka predpísala Belakne(retinoidy) a ja som doteraz mala kyselinu salyciovu 2% v každodennej rutine ako exfoliaciu večer pretože mám mastnú plet. No a prvý večer som si ako stále ocistila plet salycilom a pred spaním natrela belakne a tak sa mi podarilo solídne si spáliť pleť (som červená,šupem sa, stipe to atd.), už štyri dni s ňou bojujem, každú pól hodinu čisto len kremujem plet hydratacnymi krémami už nič iné nepoužívam, no nemám pocit že sa to zlepšuje, práve naopak. Tak som sa Vás chcela opýtať, či niektorá z Vás mala niekedy takto soalenu plet a co jej pomohlo. Ďakujem ❤️( Ku dermatologicke idem další týždeň)

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kofa77
16. mar 2022

@bambi186 avene cicalfate krem, umyt len vodou, ona sa zahoji rychlo. a lebo mozes skusit aj nesolenu bravcovu mast.

simca06022011
16. mar 2022

no navod si si asi neprecitala, ten krem sa dava na cistu umytu osusenu pokozku a trochu len (tiez ho mam doma). Treba ist na kozne (alebo sa porad cez telefon), potrebujes na to nieco na ukludnenie, mozno nejaky bepanthen, kremovat kazdu pol hodinu nema vyznam. Toto zacervenanie a stipanie je casty neziaduci ucinok, lenze spalenie to uz je ina vec, mozno nebudes moct tento krem vobec pouzivat.

katren
16. mar 2022

@bambi186 preco jej nezavolas co sa stalo?

bambi186
autor
16. mar 2022

@kofa77 ďakujem 😊

marcellka32
16. mar 2022

@bambi186 salycil je kyselina a na to si dala ešte retinoid, no fuuuu.....teraz nič nedávaj, len čistá voda, krém LA roche posay cica krém...a neviem prečo ti dr nepovedala ako máš používať retinoid

bambi186
autor
16. mar 2022

@marcellka32 pýtala sa ma čo tak zvyknem používať, spominala som salycil pretože jedine to mi pomáhalo na extrémne mastnú plet, no asi na to zabudla, a dakujem veľmi pekne za radu 😊

lula3108
16. mar 2022

Teraz nic nedavat len cica krem-idealne za mna la roche posay cicaplast Baume B5, ten mi na toto odporucila kozna a fakt len vydrzat, nechodit nikam na slnko a ani ziadny makeup, idealne dva tri dni byt doma

bambi186
autor
16. mar 2022

@lula3108 ďakujem žienka

domiklik
16. mar 2022

@bambi186 tvar umyť letnou vodou (nie studenou ani teplou) utrieť do separátne ho uteracika. Natrieť neparfumovane cica krém. Za normálnych okolností krém s spf, ale v momentálnej situácii by som sa slnku úplne vyhla... Radšej klobúk