Chemický peeling

tyna1212
5. sep 2014

Ahojte mamicky, viem, ze to tu moc nepatri ale potrebujem radu od tych co to uz absolvovali. V utorok som absolvovala zakrok. Dala som zato 60eur. A dnes mam zlupanu spodnu cast tvare tj.lica a brada mam pokozku citlivu a cervenu, sice krasne jemnu. Myslite, ze mi to prejde? Ako to posobilo na vas?

grettka
5. sep 2014

cudujem sa, ze v tomto obdobi si tento zakrok absolvovala, pretoze by sa mali robit az v jesennom a zimnom.
Treba vziat do uvahy, je to v podstate spalenina, aj ked sposobena odborne. To mas ako ked si popalis prst, zlezie ti koza a pod nou je nova vrstva, ktora je este citliva. Takto to mas teraz s pletou, je ta vrstva citliva. Takze v prvom rade teraz musis tvar chranit pred slnom a pouzivat krem s ochrannym faktorom.
Inak ti nedali tam, kde ti to robili ziadne pokyny ako sa starat o plet v case hojenia?

tyna1212
autor
5. sep 2014

No pred tym ma informovala ze v tomto obdo i sa to neodporuca ale ja som to vyslovene chvela...a von nechodim chranim sa kremom a siltovkou...a bolo mi povedane iba umyt vodou rano a vecer....

grettka
5. sep 2014

tak uz sa len obrnit trpezlivostou a opatrne sa o plet starat. Drzim palce, nech sa to coskoro zhoji 🙂

vefi89
5. sep 2014

@tyna1212 doba hojenia závisí od stupňa peelingu. pohybuje sa to od týždňa, zhruba do mesiaca

mirazaa
5. sep 2014

Bezprostredne po zákroku je pokožka napätá, začervenaná av nasledujúcich dňoch sa bude mierne olupovať. Hojenie trvá 5-7 dní. Mesiac po ošetrení sa nesmie pokožka vystavovať slnku (mladá pokožka je náchylná na pigmentácia). Ošetrenie sa preto vykonáva od jesene do jari. Pri pobyte na slnku sa odporúčajú krémy s vysokým ochranným faktorom (50 +)....."dobra skusenost použivat dalej krem (napr. Avéne - Cicalfate).. 😠

tyna1212
autor
9. sep 2014

@grettka Ano absolvovala som teraz to vám garantujem....šak asi viem kde a na čom som bola, robila mi to s kyselinou a na tretí deň som sa olúpala a teraz je tomu presne týždeň, už sa aj maľujem a nemám vôbecc červenú pleť, už sa mi to zahojilo aj keď prvé štyri dni som trpela kým sa mi to troška zlepšilo...

tyna1212
autor
9. sep 2014

@mirazaa ano natieram sa aj 50 filtrom, snažím sa slnku vyhýbať 😉