Cheliatída na perách

ivetkatka197808
28. okt 2020

Poprosím o radu už od konca júla mam problém, obvodná ma liečila na herpes potom vysvytlo, že nejde o herpes. Robili mi krvné testy, vyšli v poriadku až na nižšie železo, ale ze to netreba riešiť keď tak nech si nasadim vitamíny, trochu sa zlepšil stav a po pár týždňoch znova išla som na kožné, tam ma mesiac liečila masti kou alfoderm s vazelinou... Koniec augusta môj stav sa nezlepsil. Teda raz je lepší a raz na nevydrzanie pery stipu, pália vysusuju sa. Musím mastit stále. Na to začiatok septembra na vyžiadanie mi urobili ster z bery, výsledky, kvasinky a zlatý stafilokok. Bola mi nasadená 2 týždňov a liečba tabletku na kvasinky. Problém však neustupil tak mi nasadila týždňov liečbu ATB na baktérie Zinnatom. Problém stále pretrváva. Na to mi pred dvoma dnami doktorka povedala,nosiť, čo najmenej rusko, nedotýka sa pier pri jedle, piť slamkou, neolizovat uvidíme, čo nové bude za 2 týždne. Dala mi masti ku zarobené v lekárni livovy olej a niečo... To si mam natierať na hrubo pred jedlom po jedle tiež a stále stále mastit a uvidíme za 2 týždne.. Ja som už zúfalá prosím o radu keď al niekto podobný problém ďakujem

bluebriggs
28. okt 2020

Ahoj mas aj kutiky? Mne na kutiky pomahakrem, je na predpis, vola sa Fucidin

zuzka251
28. okt 2020

Bkomplex forte 3x denne aspon 7dni

ivetkatka197808
autor
28. okt 2020

@bluebriggs nie nemam a ten fucidin si popýtam keď pôjdem nabuduce

ivetkatka197808
autor
28. okt 2020

@zuzka251 vyskúšam ten b komplex aká značka je najlepšia

zuzka251
28. okt 2020

@ivetkatka197808 zentiva, generica..ale treba forte, aby to malo efekt

ivetkatka197808
autor
29. okt 2020

@zuzka251 a môžem vážne 3 krát za den

simca06022011
29. okt 2020

Ale keď nemáš herpes, tak prečo liečiť herpes? Niečo vyslovene na praskanie pier si neskúšala? Napr cicaplast?

ivetkatka197808
autor
29. okt 2020

@simca06022011 to riešila obvodná na začiatku v july, ona si myslela, že je to herpes teraz sa píše chelitida pier, len je viac typov a to rieši kožná... Len ja som zúfalá lebo stále skúša a nevie ktorý typ to je... A mňa to pali a štípe nedá sa jesť a ono to len niekedy vyzerá ako začínajúci herpes niekedy na týždeň to prejde a vyzerá len také červené miesto

simca06022011
29. okt 2020

@ivetkatka197808 herpes nie sú popraskané pery... Skôr z nich sa potom zvykne urobiť herpes ale to si nepomylia určite. To sú pľuzgiere. Ja mávam také pálivé štipave, niekedy až do krvi mi aj praskne koza. Ja ako som objavila tieto balzamy jednak ten co som písala ale aj iná značka bola na F.. Neviem aká teraz. Tak to je za chvíľu preč. Preto som s spýtala ci ste skúšali také dačo. Je to úplne iné ako masť, alebo balzam na pery. Chcela som ti tu chorobu vygooglit aby som neradila somarinu, ale nenasla som nič, čiže treba ma brat a rezervou. Ale fakt ja keď mám problém s perlami, tak žiadna masť a vazelina, mňa to neskutočne štípe, a potom sa mi ta koža natiahne a uschne alebo co...

petulka2021
17. jún 2024

Smiem sa opýtať čo vám pomohlo som na tom podobne

ivetkatka197808
autor
3. júl 2024

@petulka2021 antibiotiká,no zabudla som názov ,neviem ,či mám správu od koženej doma a masticka Pimafucort,ale trvalo to viac ako pol roka kým prišla správna liečba

petulka2021
3. júl 2024

@ivetkatka197808 ja mám asi podobný problém akurát ja to mám primárne na spodnej pere , takú ranku a z toho sa mi rozisuruje po celých perách a nikto mi na to nevie nič dať, už som zúfalá

olalka
6. aug 2024

@ivetkatka197808 ahoj, nevieš aké atb to boli? ustúpilo to a už sa nevrátilo? mám tento problém už od apríla, začalo to dva krát po sebe herpesom. Je to čisté zúfalstvo, bolí, štípe, páli, následne sú suché a žiadne balzamy nepomôžu. Dr mi dala len vitamíny, ale to absolútne nepomohlo.

petulka2021
7. aug 2024

@olalka ahoj kúp si jarischov roztok v lekárni a dávaj si obklad na pery, malo veľa prospešných účinkov, mne ho poradila kozna a zatiaľ tie pery mám ok, aj keď neni to 100% vyliečené

olalka
7. aug 2024

@petulka2021 petulka ďakujem, hneď zajtra vyskúšam

petulka2021
12. sep 2024

@ivetkatka197808 ahoj ak by si našla správu, pozrela by si názov tých ATB?

olalka
12. sep 2024

@petulka2021 teraz mi dala Dr krém tobradex s kortikoidom. Je to určené hlavne do očí, ale na tie ústa to zaberá. Bohužiaľ, keď som ju vysadila, všetko je späť 😪 trvalé sa to brat nedá, predsa len kortikoid

petulka2021
12. sep 2024

@olalka ja mám to iste že vysadím masť s kortikoidom a je to späť, nechapem tomu

petulka2021
12. sep 2024

Ja som si dala aj kyselinu rozpustiť, ale žiadna zmena, dala som si vyšetriť imunitu, histamin, čakám na výsledky. V októbri mám ešte testy alergické, fakt už od apríla sa s tým drbem a nik nevie nič, čo s tým.

olalka
12. sep 2024

@petulka2021 ja presne tak isto, začalo to v apríli. Mala som 2x po sebe herpes a odvtedy toto. Už mi vyšetrili tiež všetko možné, brala som aj herpesin v tabletkách a nepomáha nič.

petulka2021
12. sep 2024

@olalka a čo si dávaš teraz na tie pery ?