Chcem vymeniť neurológa

18. feb 2024

Ahojte , prišla som si sem po radu. Nie som spokojná zo svojou neurologickou. Teraz som ochorela a som na Pm. Potrebujem ísť na kontrolu. No podľa mňa by ma ani nezobrala. Už mi raz zložila telefón sestrička. Na internete má tiež príšerné hodnotenie. Potrebujem ísť pre zdravodnú dokumentáciu k bývalej neurogičke? Som prvý krát na pm- ke tak neviem či by mi musela podpísať priepustku že som tam šla pre zdravodnú kartu. Čo by podľa mňa ani nebola ochotná.Ďakujem

taynee
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
deti95060810
18. feb 2024

len najskôr pohľadaj lebo to je dnes nadľudský výkon nájsť nového lekára - hoc akého odb. lekára.

autor
18. feb 2024

PN pomýlila som sa . PN som myslela.😅

januska12323
18. feb 2024

Nájdi si nového lekára a on už ti všetko vysvetlí. Karta sa do rúk nedáva.

viestta
18. feb 2024

Specialistu mozes vymeni v podstate hocikedy, ale kym nebudes mat takeho co te vezme od starej neodchadzaj, obzvlast ak si PN. Kartu ti lekar dat nemusi, mozes poziadat o vypis z karty a ze ten ma lekar pravo pytat poplatok

gemerka17
18. feb 2024

Kartu - zdravotnú dokumentáciu už pôvodnej neurologicky nepotrebuješ. Je to len súbor lekárskych správ, ktoré vždy po každej návšteve dostanes. Čiže poslednú správu môžeš doniesť na nové vyšetrenie. Všetky správy by si mala mat ty, pripadne vseobecny lekár, ak si mu to odniesla. Tak vypytas tam. Pôvodný lekár nemá s tebou čo riešiť.

alickapusinka
18. feb 2024

len najprv pohľadaj neurologa je nájsť nadľudský výkon .Dokumentáciu nedostávaš do rúk lekár TI nedá nový lekár si urobí sám kartu podľa tvojich záznamov alebo mu pošle neurologička TY nahlásiš komu ma poslať.

gemerka17
18. feb 2024

@alickapusinka neurolog je špecialista, on nikomu nič posielať nemusí a nemá. Tak to chodí iba u obvodných lekarov a gynekologov, ak sa mení lekar. Tam sú zdravotne záznamy a karta. U špecialistov to neexistuje. Len lekárske správy, čo dostáva aj pacient. Mnoho špecialistov funguje tak, že problém sa vyrieši za 1-2 návštevy, takže žiadna rosiahla dokumentácia nejako nemusí existovať.

alickapusinka
18. feb 2024

@gemerka17 moja neurologička sa pýtala kam ma poslať k akému neurologovi ja som to zažila tak TY tak. Sú to dve názory a nemáš pravdu nie je to len u obvodných ja ak som išla od neurologičky k neurologovi pýtala sa kam ma poslať kartu. Takže asi tak TI si zažila ináč ja ináč.

gemerka17
18. feb 2024

@alickapusinka to čo si zažila je veľmi neštandardný postup a najmä extrémne ojedinelý. Nerobí sa to v praxi.