Ahojte chcem sa dat zaockovat Pfizerom alebo Modernou , nechcem astru, baby sa k tomu dostat?
@777januska777 na rade su vsetci od 16+
Ak pôjdeš na očkovanie ako doprovod s človekom nad 70 rokov, zaočkujú aj teba a teda bude to Pfizer alebo Moderná.
@tatiana1980 ale aj tak sa pojde postupne podla veku takze 16+ sice sa zaregistruju ale bohvie ako dlho budu cakat
@tatiana1980
@evaachesa este to nie je aktualne...
@tatiana1980 no ale ti všetci pôjdu hlavne podľa veku a podla diagnoz na Pfizer a Modernu.
v máji má prísť veľká dodávka Pfizer...takže ešte troška vydrž...
@777januska777 len ake dg to budu. Mne to pride od veci ze si nemozno vybrat. Ale Soutnika cpat budu …
@deti95060810 len aby sa usiel pfizer tomu kto ho naozaj chce
@tatiana1980 cakat, kym v cakatni bude na vyber aj vakcina. Mas cas. Aj tak sa pojde podla veku a na pfizer/modernu caka momentalne viac ako 70 000 ludi vo veku 60+.
@evaachesa kde je ta info, že touto vakcínou? Lebo tato “dvojicka” ktorá ešte neplatí je cieľ ten,
aby sa zvýšilo % ocko dôchodcov a istá motivácia pre možno ľudí pod 18- 40r, kt aj keby chceli nemaju zatiaľ možnosť vakcíny a pod jednou cestou ušetria aj čas aj maju ocko. - ale vakcínu, kt prináleží ich veku. Pri 16r spomínajú pfizer, lebo na takom veku testovali len ten.
Tu vakcínu dostanú len náhradníci s rôznymi chronickými diagnózami, kt bola odporučená zo zdrav hľadiska. Je tam obrovský poradovnik- preto silne pochybujem to, že sprievod dostane... ľudia si to hneď tak vysvetlili.. pýtam sa preto na oficiálnu info kde to píšu. Dakujem
@dominikac321 malo byť od pondelka či nie? Inak mňa zaujíma či zaočkujú doprovod ak ale pôjde až na druhú dávku? To už asi nič, že?
@evaachesa mnohí to tak chceli pochopiť .. preto sa pýtam či to je tak niekde napísané. Na pfizer kvôli teplote práve hovorili tusim minister, že kvôli logistike je to veľmi náročné. A keďže kvantum ľudí so zdrav probl na to čaká... isto ju nedajú 20r zdravému ako sprievod. Písali už aj o istom elektronickom parovani chronických chorôb s elektr zdrav dokument- ako overenie .
@evaachesa astra je dobrá vakcína, len média robia paniku a škodia jej. Dnes vyšla správa, že dokonca po prvej dávke rovnaká ochrana. Druhu ešte nemajú porovnanu. Z okolia viem o 64rocnik narodenia chcel sa ockovat a že ešte pocka na inu... pridelenú mal astru.. ochorel na covid a do týždňa zomrel. Tak buďme radi, že sme sa vôbec vakcíny v zdraví dočkali.
@danim ja sa bojim tych zrazenin
@tatiana1980 neboj sa veď % to je koľko? Pri lete lietadlom a xy veci máš vyššie riziko. Dtto aj pfizer to ma. A v anglicku pri 34 mil zaock mslo problém 200 ľudí, prerátavajú to že pri populácie kto vôbec môže byt zaock astrou na sk je to 1,7 mil ľudí a to pripadajú 2 take pripady. Pri 1,7 mil zaockovani astrou!
@tatiana1980 každý lekar ti povie že riziko zrazeniny pri chorobe covid je niekoľkonásobne vyššie.
@danim ja som cividom uz presla pred mesiacom. Kedy sa mozem dat zaockovat?
@tatiana1980 to neviem. Z môjho okolia čo mali, dali si robiť testy na protilátky a podľa toho čo im vyslo im povedali.
A na veľké prekvapenie jedna protilátky 0%, iný 3%, ďalšia 1%... čiže rada lekárov bola hneď! Lebo nemáte žiadnu ochranu.
@danim dam si aj ja spravit protilatky
@tatiana1980 daj a ti dr ti povedia kedy. Hlavu hore ;) drž sa. Ja mam od nedele astru a som rada, že už mam.
@danim dakujem za povzbudenie
Čakať, kým neprídeš na rad.