Chcem prestať fajčiť, ale mám obavy o svoju váhu

aduska0001
28. feb 2020

Dobrý deň, chcem sa svami poradiť. Chcela by som prestať fajčiť, len sa bojim, že to ovplyvní moju vahu. Poprosim o vase skusenosti. Ako ste prestali fajcit vy? a ci vam to spôsobilo proberanie. Už teras mam 56 kg a to mam len 25. :( Ďakujem.

fodorka
28. feb 2020

ahoj to nemusi byt pravda....staci sa zamestnat niecim a v pohode kolegynka vela fajcila a zo dna na den ...nepribrala vobec, resp nezacala sa prezierat ale ma dost pohybu...
ja mavam ,,prestavky,, s fajcenim no tiez chcem uplne prestat. ja mam skor problem so psych. ako fyzicky zeby som sa zacala prejedat...
ale zasa druhy kolega prestal fajcit a obeduje v robote 2x 😀

lussy666
28. feb 2020

prestan. je to naj...co mozes pre seba urobit...mozno par kil na zaciatku priberies, ale len kym si ruky a hlava nezvyknu 🙂 ja som bola silna fajciarka, skoncila som zo dna na den pred tromi rokmi. prve tyzdne mi vlastne ani jest nechutilo, hlavne som furt revala a kricala a hadala sa :D drzim palce...

denden77
28. feb 2020

@aduska0001 nie som si ista, ci celkom rozumiem ako tvoj vek suvisi s tvojou vahou 🤔
priberanie mi sposobilo tehotenstvo, kvoli ktoremu som prestala fajcit 🤣 drzim palec, ja by som to asi bez tehotenstva nezvladla 😊🍀
btw nie kazdy priberie.. ak nebudes ako nahradu stale nieco hryzt, bude to ok.. a keby aj, tak to zhodis.. na tom svet nestoji 😉

aduska0001
autor
28. feb 2020

@fodorka nieze by som sa zacala prejedat ale koli stresu mam potrvdene od doktorky ze mi stres nerobi dobre a vtedy priberam tak to aspon tie cigarety mi kus brzdia tu vahu. Ja vien ze by mi nemal byt vzhlad prednejsi ako zdravie ale nemozem si pomoct uz pri pozreti do zrkadla mi je zle.

sissy27
28. feb 2020

@aduska0001 no nikomu stres nerobí dobre 😀 treba zabezpečiť, aby si mala vyšší kalorický výdaj ako príjem a určite nepriberieš, to je celé tajomstvo.

aduska0001
autor
28. feb 2020

@sissy27 to by som rada lenze som na materskej vecsinu doma ked tak prejst na prechadzku detmi a to je cele. Neviem si predstavit aby som furt len napr.riadila a furt bola len na nohach koli tomu ze nechcem pribrat. Takto mam dost s detmi.

sissy27
28. feb 2020

@aduska0001 a ešte aké výhovorky máš? 😀
aj s deťmi sa dá bicyklovať, plávať, behať, kopať do lopty, alebo si denne doma zacvičiť kým spia (videí na youtube je asi tak milión). No a držať si stravu v nejakej rozumnej miere - ak vieš, že máš málo pohybu, tak nežer v noci krémeše po dvoch rezňoch.
Už nikdy nebudeš mať na seba viac času ako kým si doma s deťmi, len musíš chcieť.

simsalabim
28. feb 2020

@aduska0001 a 56kg je nejaka tragedia? Normalna vaha u dospelej zeny. Fajcenim si velmi skodis, takze ano, prestan.

aduska0001
autor
28. feb 2020

@sissy27 vyjadruj sa prosim slusne. Ak si si nevsimla rozpravala som o tom ze sa neprezueram ale ze to mam stresu

aduska0001
autor
28. feb 2020

@simsalabim aj pri vyske 150cm??

sissy27
28. feb 2020

@aduska0001 zo stresu nikto nepriberá. Stres spôsobuje to, že potrebuješ nejaký ventil - v tvojom prípade cigarety. Keď skončíš s cigaretami, tak telo bude samozrejme hľadať niečo iné, pravdepodobne čokoládu, alebo viac jedla a priberieš z toho. U mnohých je to naopak - zo stresu do seba nedostanú ani omrvinku a chudnú. Ale nechudnú zo stresu, chudnú z toho, že nemajú dostatočnú výživu.
56kg nie je žiadna nadváha, resp. v závislosti od tvojej výšky, ale tipujem, že máš viac ako 140cm.
Proste si nastav nejakú racionálnu stravu (nemusí to byť vyslovene diéta) a hýb sa, tým aj odbúraš stres a nemusíš sa báť priberania.

simsalabim
28. feb 2020

@aduska0001 no tragedia to podla mna nie je ani pri takej vyske. Urcite to nie obezita. V tvojom mladom veku len zarad viac pohybu a nepriberies.

aduska0001
autor
28. feb 2020

@sissy27 pozri vidim ze mi chces poradit dakujem ale ja si nehladam nahradu za cigarety ved ja ani bohvieco nezjem ak dva razi do dna a to obed ked navarim aj to popritom ako malu chovam a ak si dam pobede jogurt to je vsetko. Praveze mi ani nechuti jest a preto dom bola pri doktorke ze vlastne s coho priberam a povedala ze to moze byt zo stresu tak asi doktor vie lepsie nie?

lenka2710
28. feb 2020

@aduska0001 vieš, moja teta bola a stále je silný fajčiar! Ráno namiesto raňajok začala deň cigaretou a kávou, ako dofajcila jednu zapálila druhu, skoro žiadne jedlo! A tak si s prepáčením doj....la zdravie, že teraz by sa aj najedla a nemôže!
To len k tvojmu jedeniu, cigareta ti možno nahradzuje aj jedlo!
Môj muž bol tiež silný fajčiar, proste zo dňa na deň prestal! A ani nepribral, ani si to ničím nepotreboval nahradzovať! Je to len v tvojej hlave, ty už teraz vieš, že ak prestaneš, tak priberies 😉
Ja zas pri strese mam takú gucu v krku a stiahnutý žalúdok, že nedostanem do seba ani guľku hrozna!
Takže ja pri strese chudnem, je to o človeku, ako si so stresovymi situáciami dokáže poradiť
Ale na váhu by som kaslala, prednejsie je zdravie! A ver mi, viem o com hovorím! Radšej budem trosku pri sebe a zdravá ako držať diéty, byt chudá a chorá 🙄

hrajka
28. feb 2020

@aduska0001 a vysku mas kolko cm?

aduska0001
autor
28. feb 2020

@lenka2710 asi mas pravdu toto mi vobec nenapadlo ze cigarety mi mozu nahradzovat aj jedlo. Proste si musim povedat nie a zacat cvicit len ako ked furt deti ? Posilku mam za rohom a neviem sa tam dostat uz 2roky. A ked.mi mala zaspi na polhodinku tak som rada za si konecne poriadim od rana. Takze vela na vyber nemam. Este by som mohla zapriahnut aj ich do cvicenia a tak by to slo lenze do kedy ich to bude bavit 5minut 🙂.

aduska0001
autor
28. feb 2020

@hrajka 150

lenka2710
28. feb 2020

@aduska0001 deti stále malé nebudú, ani sa nenazdas a budú samostatnejsie, si mladá! Času na cvičenie a dietovanie budeš mat ešte haba dej 😉 ja som bola po prvom pôrode tiež pri sebe, potom som mala obdobie stresu, to som riadne schudla a v krátkom čase a dodrbala som si riadne zdravie! Teraz čakám druhé babo a zas váha ide hore, ale kašlem na to! Ako veľryba nevyzerám a po pôrode sa uvidí 😂

aduska0001
autor
28. feb 2020

@lenka2710 a tak do leta este cas hadam to dam len najprv to fajcenie budem musiet obmedzit uvidim co to spravi somnou ved kazdy clovek je iny a uvidim lencii to dokazem musim mat pevnu volu mas nejake skusenosti?

adelakom12
28. feb 2020

ved prestan fajcit a ked priberies, tak bud upravis stravu alebo zacnes aj cvicit.. podla mna ale v tvojom veku rtak vela nepriberies a halvne ked si tobudes strazit, tak vobec 🙂

lenka2710
28. feb 2020

@aduska0001 nemám, v živote som nefajcila!
Ale muž bol silný fajčiar a proste v jedno ráno sa zobudil a sekol s tým, odvtedy sa cigarety nechytil, už to bude tusim aj 8 rokov co nefajčí

adel987
3. mar 2020

@aduska0001 kúp si penovú loptičku a keď budeš mat chuť na fajčenie ju stláčaj