Chcem prestať fajčiť

sneiky
17. sep 2021

Ahojte kočky som tu nova a potrebujem radu. S partnerom sa snažíme o bábätko a ja neviem prestať fajčiť ja viem mala by som to hodiť a hotovo ale nemám takú silnú vôľu už sa snažím to zredukovať ale proste mi to chuti a mam strach ze to kvôli tejto mojej závislosti nepôjde alebo ak to vyjde tak môžem babetku poškodiť. Neviete mi aspoň poradiť nejaké cigarety ktoré sú slabučke a malo škodlivé lebo ja viem ze to nedokážem zo dňa na deň. A obdivujem ženy ktoré to takto dokázali ďakujem za rady a prosím neodsudzujte ma pekný večer

veronika_sk000
17. sep 2021

@sneiky ak fajčíš normálne tak skús prejsť na béžové karelie..prípadne iqos a fajči heetsky..ja som otehotnela ako fajčiarka a prestala som postupne ešte počas prvých mesiacov, mne to prestalo chutiť..lekári neodporúčajú prestať ale nárazovo fajčiť (už počas toho ako si tehotná)..telo si vytvára malú časť nikotínu, ale nedokáže si ho vytvoriť toľko, koľko si mu dávala ako fajčiarka a môže to plodu ublížiť viac, v takom prípade odporúčajú prestať postupne..ak chceš otehotnieť v blízkej dobe tak to, či prestaneš fajčiť teraz nemá podľa mňa absolútne žiaden účinok na to..musela by si byť nefajčiarka dlhšie..nestresuj sa pre to, bude to v pohode 😉

maria898
17. sep 2021

@sneiky nic ine ako povedat si teraz a nefajcit, zahodit cigy a nove nekupit. Nic ine okrem pevnej vole ti nepomoze. Ja som presne tak ako ty koli tomu prestala fajčít. Kupila som si sice aj sprej nikorette ale ani raz som ho nepouzila no preatala som pit kavu lebo kava bola pre mna automaticky ciga. Kavu uz znovu pijem po dvoch mesiacoch som otehotnela a nefajcim dodnes co uz su asi 4 roky.

domak2
17. sep 2021

@veronika_sk000 pokiaľ nefajčí 3 krabičky denne, kľudne môže prestať zo dňa na deň, to nie sú tvrdé drogy. A ešte som nikdy nepocula, že by si telo vytváralo nikotín. Každý deň čo nefajčí sa jej rata k dobru.

andreaak05
17. sep 2021

Ja som mala strasne dokazenu imunitu z antibiotik a coraz viac som byvala chora. Potrebovala som prejst na iny styl zivota, homeo a bylinky, ziadne atb a budovanie imunity. Lenze aj tak som mavala dalej problemy s prieduskami. Tak som si z dna na den povedala, ze kaslem na cigy, ze inak asi tu imunitu nedam dokopy. A kedze sme sa aj snazili o babo, brala som to tak, ze ked sa niekedy podari, aj tak budem muset prestat. Fajcila som 15 rokov cca krabicku denne, potom asi rok iqos a z dna na den som prestala. Zaniesla mamine cigy, ktore som este mala doma a cely iqos a odvtedy som si nezapalila. Ani kavu som neprestala pit. Proste len musis mat dobru motivaciu, potom clovek dokaze vsetko. A myslim, ze babo alebo zdravie je ta naj motivacia. Drzim palce 🙂

domka222
17. sep 2021

@veronika_sk000 telo si vyrába malú čas nikotínu? 🤔

veronika_sk000
17. sep 2021

@domka222 ano za urcitych podmienok

domka222
17. sep 2021

@veronika_sk000 akých? Čo ja viem, tak nikotín je chemická látka a vyskytuje sa len v rastline tabaku

majkaki
18. sep 2021

@sneiky keď uvidíš dve čiarky, cigarety zahodis 🙂🙂 keď nie tak poznám žienku co to robila tak ze si zapálila, raz dva razy potiahla a zahodila cigu a to možno 3x denne len pre pocit... mne pomohol ešte pred otehotnenim iqos a potom nebol problém prestať a uz vyše roka nefajčím vooobec