Ahojte. Chcem sa len zamysliet nad jednou vecou alebo mi to prosim niekto vysvetlite 😂🙈 mame znameho, je momentalne chory uz dlhsie tak sa jeho doktorka rozhodla ze ma ist na pcr test na covid. S tym by problem nebol jasne ze ide. Najblizsie miesto na tento test ho zobrat tak skoro nemoze ze az 16teho. Tak ho jeho doktorka objednala do BA na zajtrajsi datum. ALE! Musi tam ist vlakom nema inu moznost, pojde na test, vysledky ma za nejake 2 dni, ale to nikoho netrapi ze potencionalne nakazeny sa tam nema ako dostat a musi ist vlakom tam aj naspat? To ako maju osetrene? On na vyber nema inak sa tam dostat nevie.
Na to su ruska predsa.
@terezka1947 sanitky som zrovna nemyslela ale nieco ako ked maju niekoho kto by potencionalne mohol byt pozitivny tak ho nezoberu na najblizsom mieste a antigenovy test mu tiez nebudu akceptovat. Tak naco ich potom robia?
@marca12 ano malo by rusko ochranit ale povedzme si narovinu, vobec nechrania, to vedia vsetci
Všetci vedia, že rúška nechránia vôbec? To žartuješ? Načo by ich teda celý svet nosil, keď všetci vedia, že nechránia? 🤦🏻♀️
No mas pravdu....ruska pod nosom.nechrania,ani vo.vrecku,ani v ruke,ani v kabelke. To je fakt.
Nemal by ist busom ani vlakom, je to vyrazne napisane v opatreniach ruvz..
@h2 ako to ze ked ich nosi cely svet je kazdy den x tisic nakazenych? Keby tak moc fungovali pocet sa znizuje a nie zvysuje.
@terezka1947 presne. Idem v obchode a babicka co je v podstate najviac ohrozena nema dobre rusko nasadene. Chapem ze chudatko ledva dycha aj bez toho ale potom to straca pointu.
@petamada tak porad ako sa tam ma dopravit. Lebo 100km pesi neda.
@h2 to by uz ale potom mali vsetci tito davno mat a nemalo by to narastat nie?
Keby sa rúška nenosili, ešte len potom by si videla, ako by to narastalo.
Keď už je dlho chorý to sa už nedá počkať do toho 16. ? Ale múdrejšie je chorému sa trepať 100 km? To už ktorá múdra hlava takto vyhodnotila? Nech ho už teraz liečia správajú sa ako keby bol pozit. Čo sa testom zmení?
Ta doktorka inak aj premysla nad tym co robi alebo sa len tak tvari ?
Nech nejde na test a zostane do toho 16teho doma v dobrovolnej karantene.
A este mi napadlo,to musi ist na PCR? Nestaci ist na antigenovy do najblizsieho odberoveho miesta ? Znama sa zobudila chora a isla tiez len na antigenovy 10km od bydliska autom, vysla pozitivna a ostala doma... neohrozovala vsetkych po ceste na pcr
Dr.nema vsetkych pokope🤦♀️to uz je aka kravina objednat ho do ba. A vlakom! Zostala by som doma,v karantene. Uz len to ze chory ma ist niekam sam 100km a to nevravim ze verejnym dopravnym prostriedkom☝️
@miriam11 zoberies si do auta niekoho koho poslali na test? Asi tazko. Napisala som v komentoch okolo 100km.
@danim to je dobra otazka. Takto to rozhodla jeho lekarka lebo ona to chce hned a hotovo. 🤦♀️
@nina255 to je podla mna kus kravy mala som s nou tu cest a radsej by som umrela na ulici...
@nina255 presne toto sa pytal a nie musi mat pcr test.
@tncka jako ono podla toho co nam povedal nemal by mal covid lebo nema z toho ani jeden priznak. Ma len dlhsie teplotu okolo 37.5 nic ine mu nie je. Ale ako pises aj keby mal len blbu chripku toto je na hlavu.
Tak nech si požičia auto a ide autom, to by sa hádam dalo, nie?
@janickacrazy on auto ma ale do BA sa boji ist. Nikdy tam nebol takto. Moja svokra napr. ma tiez vodicak ale nejde autom ani do najblizsieho mesta a to tie cesty tam moc dobre pozna
Prosim ta: ked este chvilu budes premyslat nad vsetkymi sprostostami co svet okolo covidu povymyslal,zistos ze 90% z toho je zbytocne,nezmyselne a smiesne..par prikladov:
1. Starsie deti nechcu pustit do skol aby znizili riziko sirenia nakazy,, a co mladsie deti?co su v skafandroch?!
2. Preco letna (akvaparky) a zimna (lyziarske strediska) sezona mozu (s par obmedzeniami) fungovat ale restika v meste, ci trhovnik ma lockdown ?
3. Preco sa vyhodilo tolko eur za celoplosne testovania, vynalozilo kopec usilia a casu ked nam to nijako v boji s koronou nepomohlo?
Atd.
Autorka ....ak by sa jednalo o clena rodiny tak ano vzala by som ho do auta a odviezla, pretoze corona nekorona 1 vlna druha a neviem kt este bude pracujem...s vynimlou dovolenky kt zial bola cez 1 lockdown a nedala sa zmenut , teraz mam uz rok naplanovanu dovolenku a zas ma byt lickdown...
@sense clen rodiny to nie je a okrem neho v jeho rodine vodicak nema nikto. Ale ako pise @babydesire s tym teda suhlasim. Vela tychto opatreni nedava zmysel. A este jedna pikoska. Pan Matovic hlasy ruska vsade ruska majte ruska. Ale ide do slovenskeho rozhlasu bez ruska, nahrava tam bez ruska a ked sa skonci diskusia a uz sa len rozpravaju medzi sebou tiez bez ruska. Islo ma z neho utrhnut.
Tak s tými opatreniami súhlasím aj ja ani hlava ani pata
@sense ja som za opatrenia ale nech maju zmysel. A hlavne nech sa nemenia kazdy druhy den. Ved to uz nestiham sledovat. Neviem co sa moze a co nie. S muzom nesledujeme spravy, nestihame to a tym padom neviem nic
Však nech upozorní dr., že sa nemá ako dostať, len vlakom. Možno sa stačí ozvať.
@ibrunova on jej povedal ze tam nema ako ist. Vraj to je jeho problem ako sa tam dopravi 🤦♀️ uz ma v plane zmenit doktora
Jedna uzivatelka to tu riesila, ze potrebuje test kvoli operacii a nasli jej v tom termine volne miesto tiez az tak daleko a nemala sa ako dostat. Tak chytila telefon, zavolala si niekam (tipujem na nejaky kontakt uvedeny na stranke, kde sa registrovala), vysvetlila a dostala zazracny termin v mieste bydliska. Velakrat staci vediet rozpravat a aktivne sa zaujimat o riesenie svojej situacie. Obcas to nepomoze, ale nikdy neublizi 😉
Neviem.....ale...ako to ma byt osetrene?ved sanitky nestihaju ani vazne pripady v beznom.mode,kde este pocas korony.
Cize...nie je lepsie pockat v karantene? Vlak je rozhodne nsjidealnejsi dopravny prostriedok