Cervikokraniálny syndróm - skúsenosti

matias123
31. dec 2021

Ahojte máte niekto skúsenosti s touto diagnózou? Mám nálezy v krčnej chrbtici protrúzie. Krk ma nebolí, ale vyžaruje mi bolesť do hlavy na lavej strane zvyčajne v jednom bode. Máte podobné stavy? Poprípadne ako si pomáhate? Skúšam sm systém. Ďakujem za odpovede a rady už 2 mesiac sa trápim s bolesťou.

mandymoore123
31. dec 2021

@matias123 ahoj, mne neurológ predpísal elektroliecbu. Pol roka bol kľud ale potom sa to vrátilo. Asi najlepšie čo sa dá spraviť je zmena životného štýlu, cvičiť, hýbať sa,správne sedieť, chodiť,.. atď.drzim palce

makova333
31. dec 2021

@matias123 mne pomaha joga, pretoze je v nej okrem cvicenia aj spravne dychanie, ktore uvolnuje spazmy (spolu s cvikmi samozrejme) Okrem toho nech ti dr. predpise vankus, mozno aj ortezu na krk.

queeninthenorth
31. dec 2021

@matias123 ahoj, mňa neurológ napravil- povedal že pukam ako hračka z aliexpressu, následne som dva týždne bola na riadne silnej kombinácii dorsiflex plus Flector 3x denne a cvičenie, začala som cvičiť a odvtedy je to lepšie, inak mne veľmi pomohla aj zmena vankúša na ktorom spím, odporúčam kúpiť si kvalitný a hlavne nízky vankúš, urobí to tiež svoje, držím palce až sa ti polepší

angelinja
31. dec 2021

dobry den mozem sa spyta v ktrej casti hlavy vas bolieva?

matias123
autor
31. dec 2021

@angelinja dobrý deň na temene, vrchná čast hlavy

angelinja
31. dec 2021

aha ok dakujem..lebo mna bolela tak vzadu nalavo to som bola aj pred rokmi na mri a nic tam nebolo ale teraz ma boli tak cudne vpredu jak rastu vlasy na cele a to sa mi zda cudne z krcnej chrbtice, inak osm mmavala dokonca aj take ze v noci neviem soferovat , alebo rovnovaha atd ale to viem ze je z tej krcnej ale tento tlak vpredu som na nervy ...na temene mozte mat veru , mne vtedy len tiez dorsiflex alebo guarajana, tobradex, magnezium milgama, tanakan a vraj najlepsia minteralka je gemerka

makova333
31. dec 2021

Baby, ktorych sa to tyka pozrite, kde vsade moze bolest z krcnej vyzarovat a je tu popisane co s tym https://www.ineurolog.sk/cervikokranialny-syndrom/

petuska777
25. feb 2024

@queeninthenorth mohol by som poprosiť kontakt mám to iste