Cervikobrachiálny syndróm

princezna211
4. apr 2023

Dobrý deň , mám otázočku , môže ma pri tomto syndrómu Bolest aj ľavé rameno a ruka ? Ďakujem

xxxanna
4. apr 2023

@princezna211 ano , ja to tak mam .

princezna211
autor
4. apr 2023

@xxxanna aj občas búšenie

mirkava
4. apr 2023

@princezna211 ahoj podľa neurologicky ho mam tiež na pravej ruke, trápim sa už 6ty mesiac. Búšenie nemam

mirkava
4. apr 2023

@princezna211 inak boli ma cela ruka od krku po prsty na ruke. Začalo sa mi to bolesťou predlaktia

princezna211
autor
4. apr 2023

@mirkava presne mna takto isto , len láva ruka …. A začalo to Bolest krčnej , potom hlava a teraz toto

mirkava
4. apr 2023

@princezna211 co ti na to dali? Neposlali ta náhodou na magnetickú?

mirkava
4. apr 2023

@princezna211 inak v ramenom kĺbe mam ostrú palivu bolesť a pri určitom pohybe taka bolesť že idem do kolien z toho. Som z toho dosť už na nervy

princezna211
autor
4. apr 2023

@mirkava nie a dali my diclovid, a guajacuran

xxxanna
4. apr 2023

@princezna211 busenie tiez nemam , ale trapim sa s tym od mojho urazu cize od 30.12.2021 , neustale bolesti lavej ruky teda skor oblast paze a lakta . tiez ma najskor zacala boliet krcna chrbtica , pridruzila sa k tomu bolest hlavy a odvtedy len ma ruka boli , obcas krcna chrbtica . lieky mi zial nepomahaju , jedine co mi aspon malinko zaberie je voltaren tbl .

princezna211
autor
4. apr 2023

@xxxanna a hlava boli ešte ?

mirkava
5. apr 2023

Dievčatá robili niekomu magnetickú, alebo CT?

xxxanna
5. apr 2023

@mirkava dnes idem 3krat na magneticku aa predtym mi robili pod ct PRT , treba poradit alebo nejake otazky ?

mirkava
6. apr 2023

@xxxanna neviem, trápim sa od novembra a ešte ma neposlali ani na MR. Mam ťažké srdce na doktorov. Len pchaju lieky do mňa. 18teho idem na kontrolu, chcem si pýtať magnetickú. Ruka stále boli

princezna211
autor
6. apr 2023

@mirkava presne len lieky ja som snich taká otapena

mirkava
7. apr 2023

@princezna211 mne je z nich už zle, v noci nemôžem spať. Nechápem čo tam môže tak dlho bolieť

mirkava
8. apr 2023

Nemáte niekto nejaké rady co by mohlo pomôcť na bolesť? Nejaké obklady? Používam masť s aktívnym striebrom

marca12
8. apr 2023

Tiez to tak mam. Zacalo to migrenami,bolestami krcnej,potom ľavé rameno taha sa to az do prstov. Uz niekolko rokov. Na lieky sa vykasli. Treba preliecit liekmi akutny zapal a potom pravidelne a poctivo cvicit. Najdi si fyzioterapeuta aspon na par cviceni,aby si cvicila pod dohladom a potom aj doma kazdy den aspon par minut. Joga je tiez super na chrbat. Necakaj vysledky hned. Ja po roku cvicenia vidim prve drobne vysledky. Verim,ze o par rokov budem zit bez bolesti,ked budem nadalej pravidelne cvicit.

mirkava
8. apr 2023

@marca12 neurologicka mi ukázala ppar cvikov. Vždy keď trosku pocvicim, alebo trsku viac ruku ponamaham prídu neznesiteľné bolesti a nemôžem rukou ani pohnúť. Ako viem kedy ustúpi akútny zápal?

mirkava
8. apr 2023

@marca12 ortopéd zase ze cvičením sa mi bude zápal zhoršovať. Cítim sa ako v slepej uličke

marca12
8. apr 2023

@mirkava Ta najvacsia bolest casom ustupi. Cvicila som tak,ze jeden den som cvicila,nastupili velke bolesti,dala som si pauzu den,dva a na dalsi den som zase cvicila. Cvic len jemne,nenatahuj sa velmi. Pokial beries lieky,tak len zlahka cvicit. Ta bolest je tam aj preto,ze nerozhybane telo precvicujes,robis ine pohyby ako si zvyknuta.

mirkava
8. apr 2023

@marca12 ďakujem veľmi pekne zatiaľ. Môžem ta kontaktovať Ak budem mat ešte nejaké otázky?

nuni2526
8. apr 2023

Idealne vyhladat RHB. Radsej sukromne fyzio, kde budu mat na teba cas a budu sa ti venovat. Jedina moznost su naozaj cvicenie tebe usite na mieru. Mozno aj nejaka elektroliecba by sa hodila.
MRI krcnej chrbtice pripadne ramenneho klbu.

marca12
8. apr 2023

@mirkava jasne,pis

mirkava
8. apr 2023

@nuni2526 ďakujem, doteraz som o tom ani len nepočula.

nuni2526
8. apr 2023

@mirkava ono to ludske telo je velmi prepojene. Svaly na ramennom klbe sa upinaju v oblasti krku a naopak. Ako nahle je problem v krcnej chrbtici bolest sa prejavuje do ramena a potkm dalej do celej ruky. Ale su pripady kedy to byva naopak, bolest sa objavi ruka-laket-rameno. Treba sa naozaj blizsie pozriet na krcnu chrbticu, ramenny klb a taktiez aj hrudnu chrbticu. Pozriet stav svalov, vazov, a tiez zmenit kazdodenne navyky ktorymi si stav len zhorsujeme.
Fyzio je krasne, a pokial clovek doma cvici netreba tam chodit kazdy tyzden jak na klavir, takze sa to da utiahnut aj financne. Lepsie ako do seba pchat chemiu bez ziadneho vysledku 🙂

mirkava
8. apr 2023

@nuni2526 no u mňa to začalo bolesťou predlaktia anima nenapadlo ze to môže trvať tak dlho a vznikne z toho bolesť ramena 😔

xxxanna
8. apr 2023

@mirkava poradim ti , ak si teda neabsolvovala ziadne mr / ct tak tlac do neurologicky nech ti vystavi ziadanku aby si mohla ist . napr ja som mala zo zaciatku bolest krcnej chrbtice , hlavy casom sa pridavala bolest celej ruky teda aj paze a lakta , bola to paliva aj tupa bolest ruky , ruka mi trpla a takisto bolest mi presla az do prstov . na mr sa zistilo ze mam protruziu disku a platnicka mi drazdi nerv ktory idem priam do lavej ruky preto tie bolesti . absolvovala som rehabilitaciu , cviky dokonca som si platila fyzioterapeutku ale nic z toho ziadna ulava , lieky mi doteraz nepomahaju ani ziadna mast . prednedavnom mi navrhli ze mozem uzivat opiaty na tak silnu bolest . moze to byt cokolvek , mozno aj rovnaky pripad ako ten moj . hlavne sa nevzdavat , skus pocvicit ale pokial mas rovnaky pripad ako ja niekedy ani tie cviky nepomozu .

nuni2526
8. apr 2023

@mirkava jasne chapem. Skusila by som to MRI, a vyhladat fyzio. Ano si stavy, ktorym rhb nepomoze. ALE upravebie celkoveho drzania tela, zmena zlych navykov a uprava celkoveho stavu pohyboveho aparatu naozaj vie zlepsit kvalitu zivota. Hlavne neurobit unahlene zavery z vysledkov MRI a rychlo sa dat operovat. Chirurgickw riesenie musi byt vzdy ako poslednd 🙂

nuni2526
8. apr 2023

@xxxanna chapem, to ma mrzi. Su pravdaze stavy kedy rhb nepomoze. Ak si vycerpala vsetky moznosti konzervativnej liecby, dohodla by som si vysetrenie u neurochirurga, aby sa vyjadril k tvojmu nalezu a pripadne k moznostiam riesenia. Niekedy zo ozaj inak nejde, a treba ist na operaciu 🙂

xxxanna
8. apr 2023

@nuni2526 presne tak mas pravdu , treba vsetko vyskusat a ano chrbtica je strasne zlozita a so vsetkym prepojena . ano ja uz riesim od novembra neurochirurga a pred par dnami som bola na mr , vraj ze po vysledku mrka budu vediet podat blizsie informacie ale vzhladom na to ako dlho to trva a konzervativna liecba nepomohla tak sa dohodnu na operacii .