Kočky bola som u kamošky, spravili sme si víkend v prírode. Takýto flak som si našla dneska rano. Určite s tým pôjdem k doktorke. Neviete niektorá čo to môže byť? Páli to.
Voňavka a mne osobne aj med sa tak prejavuje
Kocky dakujem vam za nazor...trosku ste ma ukludnili
u deti je casty ekzem,a le spustit sa moze kedykolvek aj v dopselosti u ludi s atopickym typom pokozky. ekzem moze vyprovokovat alergia, zhorseny stav organizmu, casto za to moze hlavne crevo v zlom stave, nedostatok vitaminov a kde co.
moze prebiehat rozne, zacina sa niekedy vysypom, inokedy suchou drsnou pokozkou, pripadne aj vysyp moze prejst do tej fazy, kedy je pokozka sucha, drsna a zhrubnuta, moze praskat. svrbi to, pali to, preto pri otvorenych rankach sa moze druhotne infikovat.
a liecba je komplikovana. ja som mala len vysyp a to s vysokou zapalovou aktivitou. svrebolo to malo, skor ma to strastne palilo. mala som velke mapy po tele. mne toto spustilo podrazdenei a vysusenie pokozky inou mastou. bojovala som s nim 6m.
zakladom je, ze je narusena kozna bariera pokozky, ktora je vlemi nachylna na taketo prejavy. akje ekzem v klude, hlavne sa premastuje a vytvara sa mastna bariera na povrchu, treba to mastit kludne aj 5x za den, lebo to ozaj dokaze vypit dost kremov a masti. ak je to zhorsene, zvyknu predpisovat kortikoidy, ale mnohi sa im vyhybaju. ja som ich mala tiez, ale dr. mi dala malu masticku a ze natriet len ked je to najhorsie. a najhorsie to bolo denne a po celom tele. to by som minula snad na 1x. s prizmurenim oci na 2x.
na jar sa mi to nastastie polepsilo a u mna sa to nedostalo do tej fazy, ze by mi pokozka zhrubla. su potraviny, ktore zvysuju zapalovu aktivitu organizmu ( su na nete ). asi je dobre take potraviny vylucit, aby pokozka zbytocne viac nereagovala.
pride mi to ako ekzem.