Červený fľak na krku

marher
30. aug 2020

Kočky bola som u kamošky, spravili sme si víkend v prírode. Takýto flak som si našla dneska rano. Určite s tým pôjdem k doktorke. Neviete niektorá čo to môže byť? Páli to.

majamat
30. aug 2020

pride mi to ako ekzem.

asia83
30. aug 2020

@marher Alergia na slnko?

danielahamar
30. aug 2020

Voňavka a mne osobne aj med sa tak prejavuje

marher
autor
30. aug 2020

Kocky dakujem vam za nazor...trosku ste ma ukludnili

nikaeli
30. aug 2020

moja dcéra má to isté (aspoň to tak vyzerá) už pol roka a neviem sa toho zbaviť.. mastili sme to už s kde čím, robím jej čaje na prečistenie a stále to má.. na fotke je stav po škrabaní..

marher
autor
30. aug 2020

@nikaeli fuha aj ste boli u lekarky?

majamat
30. aug 2020

u deti je casty ekzem,a le spustit sa moze kedykolvek aj v dopselosti u ludi s atopickym typom pokozky. ekzem moze vyprovokovat alergia, zhorseny stav organizmu, casto za to moze hlavne crevo v zlom stave, nedostatok vitaminov a kde co.

moze prebiehat rozne, zacina sa niekedy vysypom, inokedy suchou drsnou pokozkou, pripadne aj vysyp moze prejst do tej fazy, kedy je pokozka sucha, drsna a zhrubnuta, moze praskat. svrbi to, pali to, preto pri otvorenych rankach sa moze druhotne infikovat.

a liecba je komplikovana. ja som mala len vysyp a to s vysokou zapalovou aktivitou. svrebolo to malo, skor ma to strastne palilo. mala som velke mapy po tele. mne toto spustilo podrazdenei a vysusenie pokozky inou mastou. bojovala som s nim 6m.

zakladom je, ze je narusena kozna bariera pokozky, ktora je vlemi nachylna na taketo prejavy. akje ekzem v klude, hlavne sa premastuje a vytvara sa mastna bariera na povrchu, treba to mastit kludne aj 5x za den, lebo to ozaj dokaze vypit dost kremov a masti. ak je to zhorsene, zvyknu predpisovat kortikoidy, ale mnohi sa im vyhybaju. ja som ich mala tiez, ale dr. mi dala malu masticku a ze natriet len ked je to najhorsie. a najhorsie to bolo denne a po celom tele. to by som minula snad na 1x. s prizmurenim oci na 2x.
na jar sa mi to nastastie polepsilo a u mna sa to nedostalo do tej fazy, ze by mi pokozka zhrubla. su potraviny, ktore zvysuju zapalovu aktivitu organizmu ( su na nete ). asi je dobre take potraviny vylucit, aby pokozka zbytocne viac nereagovala.

marher
autor
30. aug 2020

@majamat vdaka za radu

nikaeli
30. aug 2020

@marher samozrejme.. dala jej kortikoidnu mast, ktorá na cas pomohla.. akonahle sme urobili prestavku, vratilo sa to.. aktualne jej to mastim lubovnikovym olejom..

evka94
31. aug 2020

@marher vyzera to ako ekzém :/ kľudne mi napíšte spravu pošlem Vám čo mne konkrétne pomohlo a aj foto ako mi to zmizlo 😀🙏

julia69
16. jan 2023

@evka94 Mohla by som poprosiť o radu ? Ďakujem