Červené vyrážky na rukách

erik261
14. jan 2024

Dobrý deň. Chcel by som sa prosím poradiť. Už pár mesiacov sa mi na oboch rukách pod ramenom robia červené vyrážky. Zo začiatku boli skôr ojedinelé, ale za posledné týždne a dni začali pribúdať až sa to dostalo do dnešného bodu, ktorý môžete vidieť na foto. Vyrážky sa robia len na tomto mieste na oboch rukách a a vo veľmi malom počte aj na chrbte blízko ramien. Na pravej ruke sú len 3. Vyrážky vydržia na tele veľmi dlho, ale časom sa zmenšujú. Niekedy sa začnú aj šúpať. Hygienu dodržiavam a obliečky si mením pravidelne. Napadlo ma, že by to mohlo byť aj matracom, keďže spávam hlavne na bokoch a primárne na ľavej strane (ruka na foto), ale neviem či to s tým môže súvisieť. Ak s tým mal niekto podobnú skúsenosť, zaujímalo či bolo potrebné navštíviť kožného lekára alebo sa to dá riešiť inak. Vopred ďakujem za všetky rady a tipy.

viestta
14. jan 2024

Chod na kozne, zbytocne sa trapis. Je to hnusne zapalene

kvetka404
14. jan 2024

Mne na takéto zápaly pomáha Ichtoxyl madť- bez predpisu, dosť smrdí. Vytiahne zápal. Natierať lokálne, vatovou tyčinkou len na vyrážku, lebo to ozaj vytiahne všetko a keď si to natrieš celé, budeš mať vyrážky aj tam, kde si nemal. Ak si to vytláčaš, tak až potom, na 15-20 minút a zotrieť. Uvidíš takú vodičku, že ti ide von. Plus ešte používam soľný kryštál, ktorý mi vyrážky pekne vysuší, len namočiť pod vodou a pošúchať: https://www.notino.sk/purity-vision/krystal-min...

Ale súhlasím s príspevkom vyššie- treba k lekárovi a riešiť príčinu. Ešte mi napadá- holíš/ epiluješ si ramená? Môže to byť aj podráždenie z toho.

vanilkovazmrzka
14. jan 2024

Mas na kozi nejaky zapal, takze nematuruj na konovi o kremikoch a padaj ku koznej