Červené pupáčiky

Mám zaujímavý zdravotný problém. Teda ešte som nič také nemala tak netuším. Najprv sa mi vyhodili také malé červené pupáčiky naplnené čírou tekutinou. Tri na prsiach, jeden na hlave. Nedávno bol u mňa bratranec a jeho deti majú vraj kiahne. Ja neviem či som ich už mala niekdy ale trochu strach či nám to nejako nedoniesol sem. Ale nesvrbí to, iba ten jeden na hlave. Potom som bola kočíkovať bez čapice a zrazu mi za uchom navrela nejaká bolestivá hrča. Tak ževraj nejaká uzlina podľa googlu. A teraz zimnica a teplota nad 38. Všetko v príbehu pár dní. Jasné že najlepšie ísť ku doktorovi ale mám 3 mesačnú dcérku tak sa s ňou nechcem trepať zbytočne kade tade. Zatiaľ si budem dávať brufen každých 6 hodín a ak by to neprešlo tak pôjdem samozrejme k lekárovi. Ja len tak zo zaujímavosti či ste sa s takým stretli.

mpg
9. jan 2023

@svokrinjazykmonika Radšej Paralen, ak je zvýšená teplota.

h2
9. jan 2023

Robíš dobre, že sa nechceš trepať k lekárovi s dcérkou. Treba k nej niekoho zavolať a ty choď k lekárovi bez nej.

doominicka
9. jan 2023

@svokrinjazykmonika Podľa mňa kiahne ,aj staršia mala za uškom zväčšené uzliny.

beata_k
9. jan 2023

@svokrinjazykmonika Zrejme mas kiahne. V ziadnom pripade neuzivaj ibalgin. A nikam s tym nechod. Nakazis pol cakarne.

januska12323
9. jan 2023

Ak sú to kiahne tak nikam nechoď.

dassena
9. jan 2023

Tiez si myslim, ze netreba hned tahat dieta takto po doktoroch, pokial vyslovene nemusis. Este tam nachyta aj to, co nema.

veronikaszabova
9. jan 2023

@svokrinjazykmonika ma aj tvoj bratranec kiahne? Lebo minule si pisala, ze si bola len s bratrancom, nie s jeho detmi (ktore maju kiahne). On ich nemoze len tak na teba preniest, pokial ich uz prekonal.

svokrinjazykmonika
autor
9. jan 2023

@veronikaszabova nie on osobne nemal a tvrdil tiež že nie je infekčný. Ale je to predsa len celé nejaké podozrivé. Priveľa náhod. Tuto sa píše že sa prenášajú kvapôčkami, ale aj kontamin. predmetmi. Nemohol to mať proste na budne alebo tak? Cítim sa už fakt ako paranoidný hypochonder 🙈

ladybug138
9. jan 2023

@svokrinjazykmonika kiahne maju inkubacnu dobu 2 tyzdne minimalne...ak bratranec nemal kiahne alebo pasovy opar, tak nemal ako preniest kiahne od deti na teba. Ale mohla si ich chytit aj inde, teraz je uplna epidemia kiahni, ja cakam, kedy sa mi vyrazi, lebo dieta ma..

beata_k
9. jan 2023

@svokrinjazykmonika Ak on nemal a jeho deti su chore, tak na 1000% je chory. Kiahne su mimoriadne infekcne.

beata_k
9. jan 2023

@ladybug138 Infekcny je este pred vysevom.

svokrinjazykmonika
autor
9. jan 2023

@beata_k to neviem či on už niekedy mal alebo nemal. Ale asi áno lebo mi sväto sväte tvrdil že on nie je infekčný. Nebudem mu ani písať aby to nevyzeralo že ho z toho obviňujem keď si tým ani nie som istá.

svokrinjazykmonika
autor
9. jan 2023

Začínam si myslieť že mám ozaj tie kiahne. Mám sa báť o trojmesačnú dcérku ktorú iba kojím? Viem že kojením by som jej mala predávať nejaké protilátky... Snáď to nedostane aj ona.

beata_k
9. jan 2023

@svokrinjazykmonika Ak si mala, tak ma protilatky. Ty si ale nemala. Zrejme to dostane. 😒

ladybug138
9. jan 2023

@svokrinjazykmonika asi dostane, ale nebude to mat nejake drasticke, podla toho, co som citala

ladybug138
9. jan 2023

@beata_k to ano, ale ja pocitam s variantou, ze kiahne uz mal..

svokrinjazykmonika
autor
9. jan 2023

Tak už som si na sto pro istá. Už to nie je dokopy 5 pupáčikov ale zrazu mám celú hruď a hlavu vychádzanú pľuzgiermi. Rýchlo sa to zhoršilo. Doslova z hodiny na hodinu. Bože chúďa moja malá, budem jej teraz každý fliačik kontrolovať.

beata_k
9. jan 2023

@svokrinjazykmonika Nicim ich nepotieraj. Kiahne musia schnut. Fenistil alebo dithiaden. A kupel v hypermangane. Drzte sa 💪

ladybug138
9. jan 2023

@svokrinjazykmonika och, drzim palce, my sme striekali dezinfekciou, tie velke sa zapalovali...mame octicide alebo sa da pouzit aj tantum verde

svokrinjazykmonika
autor
9. jan 2023

Ďakujem vám