Červené oči a negatívne testy

staskast
27. feb 2021

Ahojte. Máte niektorá príznaky alergie (červene oči) a pritom testy Vám vyšli negatívne ? Syn máva červene jedno oko. Mám pocit že keď ide čistička deň noc tak ráno už nemá, dnes sme vypli zasa ma červene jedno oko. Výsledky negatívne u alergo.
K očnej chodíme 2 krát do roka tak myslím, že keby niečo mal tak by mu nato došli. Ja už neviem. Lekárka mi povedala že ak vyjdú testy negatívne tak neexist aby oko reagovalo na pel.

sapetka
27. feb 2021

@staskast aby oko nereagovalo na pel? Oci a nos su prve co reaguje na alergen

staskast
autor
27. feb 2021

@sapetka hej ale že ak mu vyšli negatívne testy tak určite nemôže oko reagovať na pel. Mne sa to nechce zdať veď ok alergiu nemusí mat ale proste ten pel keď sa mu dostane do oka tak proste zareaguje. Povedala mi, že to určite nie.

simsalabim
27. feb 2021

@staskast a alergia na roztoce,perie ci srst domaceho milacika do uvahy nepripada?

staskast
autor
27. feb 2021

@simsalabim vysli mu negatívne testy. Tam boli aj roztoče aj pes.
Len začalo mu červenať oko min rok v marci a teraz občas od konca januára. Mám aj peľové správy v mobile a teda kvitne už kadečo.

andreatytler
27. feb 2021

@staskast A ak mu das antihistamnika, prejde to zacervenanie?

soldi
27. feb 2021

@staskast je divne aby pri alergii reagovalo len jedno oko. Skus mu ho preplachnut occuflashom ci to pomoze

simsalabim
27. feb 2021

@staskast ano, v januari zacina lieska. Nam alergologicka hovorila, ze su pacienti, ktori reaguju alergicky, ale testy maju negativne a naopak. A ze ona sa vzdy riadi klinickymi priznakmi. Ak reaguje alergicky a antihistaminika zaberaju, brala by som ho ako alergika.

staskast
autor
27. feb 2021

Ďakujem. Skúsim mu niečo na to dať. Pôjdem zajtra do lekarne

andreatytler
27. feb 2021

@soldi Aj ja som si tak myslela ze oci by reagovali obe ale bola tu nedavno diskusia, kde niekolko zien potvrdilo ze im reaguje len jedno oko na alergiu, takze mozne to je.

staskast
autor
27. feb 2021

@andreatytler fakt ? Už sme pustili čističku a zasa to už nemá take červene.
No nič vyskúšam aj to antihistaminikum. Lebo keď som mu kúpila kvapky do oči to veľmi nezaberalo. Najviac ta čistička. Len ja už mám potom obavy proste, že či ma niečo s očami alebo čo. Tak som čakala že sa mu potvrdí alergia a že budem kludnejsia a teda ešte doktorka ako povedala že ak je negatívny tak oko reagovať nemôže.
Mne to ale nejde do hlavy veď koľkým ľuďom robí napr zle mlieko a intoleranciu nemajú.
Tak zato píšem sem že určite skúsenosti sú.

sapetka
27. feb 2021

@staskast ano ale preco iba jedno oko?🤔vacsinou reaguju obe oci.. kanalik nemoze mat upchaty napr?

simsalabim
27. feb 2021

@staskast
@sapetka ja mam v sezone ambrozie vacsinou tiez omnoho viac postihnute jedno oko. Preco, netusim 🤷‍♀️

kika831
27. feb 2021

@staskast u mladsieho syna-3 roky to bol prvy priznak. Mal len 1 cervene oko a asi za 3 dni aj druhe.