Červené fľaky po sprchovaní

barbora546
12. mar 2021

Dobrý večer, už asi mesiac sa mi vždy po sprchovaní robia výrazné červené fľaky hlavne na stehnách a chodidlách a vždy na tom istom mieste, niekedy aj počas bežného dňa na kolene, ktoré trochu pália. Kozmetikou to nie je. Nemá s tým niekto skúsenosti?

oliviabb
13. mar 2021

@barbora546 neviem, ci tou kozmetikou myslis aj sprchovy sampon. Jedno obdobie som to mala aj ja. Kozna mi zakazala pouzivat sprchace a pouzivat len mydlo protex. Tie flaky som si potom potierala nechtikovou indulonou. Len to mi pomahalo. Obcas sa mi to stalo v dekolte, ked som zjedla pomelo. A na nohach, mi to dokaze urobit aj nevhodny praci prasok. Sprchovy pouzivam minimalne, lebo akonahle som ho pouzivala tyzden (je jedno aka znacka) zacalo ma vsetko svrbiet a niekedy znova tie flaky. Este som premyslala, ci to nie je vodou, tu je uplne ina horsia ako kde som byvala predtym. Ale potom sa mi to stalo aj u sestry, kde som sa sprchovala.

erickatt
13. mar 2021

@barbora546 mne to robi horuca voda a dlha sprcha

h2
13. mar 2021

@barbora546 Môj muž má niekedy fľaky po tele, keď sa sprchuje príliš horúcou vodou (tým ale myslím takú, ktorá by pre mňa osobne nebola dosť teplá 😁). Ale poradiť neviem, jemu to po chvíli zmizne, tak to nikdy neriešil.

michaelka33
13. mar 2021

@barbora546 môj manžel máva niekedy po sprchovaní červené fľaky na chrbte. Natieram mu celý chrbát detským olejom a zmizne to.

majamat
13. mar 2021

citliva pokozka takto moze reagovat. je to vacsinou atopicky typ pokozky, ktory ma sklon k tovrbe ekzemu ( samozrejme ekzem tam vyt nemusi ). tiezt o moze mat suvis aj s nedostatkom vitaminov. mne osobne sa ekzem a taketo zapalove prejavy rozbehli v obdobi, ked som mala vlemi malo vit,D