Ahojte baby,
Chcela by som sa poradiť ohľadom takýchto červených “bodiek”, ktoré mi ostávajú po holení nôh. Neviem sa toho absolútne nijak zbaviť. Viete mi prosím podariť?
Ďakujem veľmi pekne 😊
@kubiatko30 skús radšej depiláciu
@96sofia96 Ja mam to iste... nemozem sa holit. Pouzivam epilator. Stale sa mi urobia cervene bodky ale do rana sa to ukludni a potom mam pekne nohy aj 2 tyzdne.
Bodky sa spravia ci po holeni alebo aj ked pouzijes epilator. Je to reakcia koze na podrazdenie. Ja mam tiez ten problém ale v lete vyuzivam slniecko a ked sa mi pekne opalia nohy ziadne bodky nemam. Mozem ti len povedat z vlastnej skúsenosti ze musis hydratovat kozu. Kup si nejaký telový krém, mlieko ja som bola velmi spokojna s mliekom od nivea firming Q10 +vit C. Ale mozes si kupit aj ine len nech je hydratačné to mlieko. Tak isto nepouzivaj obycajne ziletky mne vyhovuju ziletky nivea, alebo venus a pred holenim si sprav peeling na nohy a nehol si nohy na sucho alebo bez gelu tiez to totiz sposobi podrazdenie.
@matovicova mam laserovu epilaciu na 2 miestach, pri nohach nevidim v nej zmysel, v sprche oholim raz dva, nastriekam sprejom a hotovo....🙃
@kubiatko30 ja píšem depilácia (u kozmetičky), ty píšeš o laserovej epilácii, to sú 2 rozdielne veci ...
@matovicova sorry, zle som precitala 🤷♀️
@96sofia96 som chlap a holím sa britvou. Nie na nohách ale na tvári. Podobne bodky mávam na krku kde mám jemnejšie kožu a zistil som že sa mi robia z týchto dôvodov:
1. Ak sa holím denne tak nesmiem ísť proti srsti len po a krížom. Nerežě vtedy totiž len fúzy ale aj miesto z ktorého vyrastajú.
2. Krk je v kontakte s golierom košele. Všelijaký prach textil a alergia aj to mi robí červené pupence na krku.
3. Keď som prestal používať vody po holení s alkoholom tak sa to zlepšilo veľmi.
Ty sa asi denne neholíš. Napriek tomu odporúčam ti najprv sa holiť po srsti. Potom znovu naniesť penu alebo krém a až tak ísť proti srsti. Takzvaný druhý ťah. Po holení použiť dezinfekciu bez alkoholu. Alkohol ničí bunky. Nie len mozgové ale aj kožné aj sliznicu. A neobliekal si po holení použité prádlo. Najlepšie večer pred spaním a do čistého sa obliecť. Alebo čistá perinka.
@96sofia96 LR aloe vera sprej 1.pomoci....nastriekas hned po holeni, je top 👌 striekam ho vsade 😅