Červené bodky po holení

96sofia96
29. okt 2021

Ahojte baby,
Chcela by som sa poradiť ohľadom takýchto červených “bodiek”, ktoré mi ostávajú po holení nôh. Neviem sa toho absolútne nijak zbaviť. Viete mi prosím podariť?
Ďakujem veľmi pekne 😊

kubiatko30
29. okt 2021

@96sofia96 LR aloe vera sprej 1.pomoci....nastriekas hned po holeni, je top 👌 striekam ho vsade 😅

matovicova
29. okt 2021

@kubiatko30 skús radšej depiláciu

andreatytler
30. okt 2021

@96sofia96 Ja mam to iste... nemozem sa holit. Pouzivam epilator. Stale sa mi urobia cervene bodky ale do rana sa to ukludni a potom mam pekne nohy aj 2 tyzdne.

vemi23
30. okt 2021

Bodky sa spravia ci po holeni alebo aj ked pouzijes epilator. Je to reakcia koze na podrazdenie. Ja mam tiez ten problém ale v lete vyuzivam slniecko a ked sa mi pekne opalia nohy ziadne bodky nemam. Mozem ti len povedat z vlastnej skúsenosti ze musis hydratovat kozu. Kup si nejaký telový krém, mlieko ja som bola velmi spokojna s mliekom od nivea firming Q10 +vit C. Ale mozes si kupit aj ine len nech je hydratačné to mlieko. Tak isto nepouzivaj obycajne ziletky mne vyhovuju ziletky nivea, alebo venus a pred holenim si sprav peeling na nohy a nehol si nohy na sucho alebo bez gelu tiez to totiz sposobi podrazdenie.

kubiatko30
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kubiatko30
30. okt 2021

@matovicova mam laserovu epilaciu na 2 miestach, pri nohach nevidim v nej zmysel, v sprche oholim raz dva, nastriekam sprejom a hotovo....🙃

matovicova
30. okt 2021

@kubiatko30 ja píšem depilácia (u kozmetičky), ty píšeš o laserovej epilácii, to sú 2 rozdielne veci ...

kubiatko30
31. okt 2021

@matovicova sorry, zle som precitala 🤷‍♀️

slovakboy
31. okt 2021

@96sofia96 som chlap a holím sa britvou. Nie na nohách ale na tvári. Podobne bodky mávam na krku kde mám jemnejšie kožu a zistil som že sa mi robia z týchto dôvodov:
1. Ak sa holím denne tak nesmiem ísť proti srsti len po a krížom. Nerežě vtedy totiž len fúzy ale aj miesto z ktorého vyrastajú.
2. Krk je v kontakte s golierom košele. Všelijaký prach textil a alergia aj to mi robí červené pupence na krku.
3. Keď som prestal používať vody po holení s alkoholom tak sa to zlepšilo veľmi.

Ty sa asi denne neholíš. Napriek tomu odporúčam ti najprv sa holiť po srsti. Potom znovu naniesť penu alebo krém a až tak ísť proti srsti. Takzvaný druhý ťah. Po holení použiť dezinfekciu bez alkoholu. Alkohol ničí bunky. Nie len mozgové ale aj kožné aj sliznicu. A neobliekal si po holení použité prádlo. Najlepšie večer pred spaním a do čistého sa obliecť. Alebo čistá perinka.