Červené bodky, ktoré svrbia - čo to môže byť ?

anet99
8. jan 2020

Ahojte mohli by ste mi poradiť čo by to mohlo byť? Mám to na ruke už pár dni sčervená sa a mám aj také malé červené bodky a svrbí. Lekára mám iba buducí týždeň ďakujem za odpovede 😊😊

kannaway_kristina
8. jan 2020

@anet99 alergická reakcia

modrykoniicek
8. jan 2020

Buď alergia alebo začinájucí ekzém.Ja som to mala.. myslím, že cca 5 rokov som sa toho nevedela zbaviť.Ale ja som mala atopický ekzém.A raz za čas sa mi ešte urobí ale už len zopár fľakov.

anet99
autor
8. jan 2020

@modrykoniicek a boli ste u Kožného lekára ? Dali vám nejakú masť?

salome123
8. jan 2020

@anet99 skús si dať na to sudokrem

modrykoniicek
8. jan 2020

@anet99 Bola som 🙂 áno dal ale nič mi z toho nepomohlo.Nakoniec som zistila, že to bolo pravdepodobne zo stresu alebo keď niečo zjem čo nemám...ale na to mi testy nerobili.

anet99
autor
8. jan 2020

@modrykoniicek aha rozumiem ďakujem skúsím zájsť aj ja ku kožnému
@salome123 skúsím ďakujem

eva8
8. jan 2020

@anet99 na atopický exém dali kortikoidnú mastičku a zoznam potravín, ktorým sa odporúča vyhýbať. Ak je to alergická reakcia, postupne by ti to malo zmiznúť. Ak náhodou užívaš pravidelne lieky, môže to byť vedľajšia reakcia. Stres môže byť spúšťačom všetkého. Odsleduj si, kedy sa ti to zhoršuje (po akom jedle, nápoji, záťažovej situácii), aby si mala pripravené info pre lekára. Mne sa to objavilo, keď som po dlhej dobe jedla ryby z konzervy. Odvtedy sa mi to objaví po konzumácii aj iných rýb. Dcéra mala atopický exém, ale ten sa objavil aj na iných miestach. Doteraz si musí dávať pozor, už vie, čomu sa vyhýbať. Kožná ti najlepšie diagnostikuje