Červenanie sa

29. máj 2024

Ahojte žienky, táto téma je pre mňa veľmi citlivá a dosť sa za ňu hanbím. Máte niektorá z vás skúsenosť s červenaním ? Mne sa to prejavuje veľmi intenzívne.Ked sa niečoho hanbím, som v strese alebo zjem niečo štipľavé moju tvár mám až fialovú, niekedy sa mi vytvoria aj červené fľaky a vyzerá to hrozne, ľudia sa ma pýtajú, prečo som taká červená, neviem, čo odpovedať.Psycholog mi povedal,že je to normálne a nič extra sa s tým robiť nedá. Ja tým však veľmi psychicky trpím a ovplyvňuje mi to život.Neviete mi poradiť niečo čo by aspoň trochu pomohlo ? Ďakujem za každú radu.

marhulka13
29. máj 2024

Ja mam to iste celý život ale už mi je to jedno, asi postupom veku som si na to zvykla. Voľakedy som dúfala, že makeup pomôže a nič. Stačí, že sa len hlasnejšie zasmejem a už som flakata

zuzubb007
29. máj 2024

Dat si makeup a je po probleme aspoň čiastočne

autor
29. máj 2024

@zuzubb007 ani najkvalitnejši make up to nezakryje

autor
29. máj 2024

@marhulka13 presne aj u mňa

cipina
29. máj 2024

Ja s tym tiez bojujem, je to otrasne, ked si este v tom momente uvedomujes ze to kazdy vidi a zameriava sa na to 😃 ale musim povedat, ze pred rokmi to bolo horsie, teraz kus lepsie. Kolko mas rokov?

yoge
29. máj 2024

Skús sa spýtať doktora či ti nevie predpísať beta blokátory alebo alfa blokátory (môžeš kombinovať oba) tie nato fungujú celkom efektívne, ale žiaľ musíš možno skúsiť viaceré (ak niektorí nepomôže). Najčastejšie sa predpisuje propranolol (ten sa môže užívať aj príležitostne) , ale veľmi dobre funguje napr. karvedilol a klonidín (tie sa užívajú dlhodobo). Ide ale o lieky, ktoré sa predpisujú na tlak, takže nesmieš mať ideálne nízky tlak. Pred jedlom môže pomôcť užívať antihistaminika. Kukni tento blog (je to v angličtine) https://scarletnat.blogspot.com/2012/09/the-sci...

Môže ísť ale aj o prejavy rosacey, ale aj vtedy tie beta blokátory fungujú

yoge
29. máj 2024

tu máš aj štúdie https://www.jaad.org/article/S0190-9622(20)3075... tak možno to keď tak ukáž lekárovi, aby vedel prečo to chceš