Ahoj, prosím ma niekto skúsenosti s takým problémom, ako je začervenanie pokožky hlavy a bolest korienkov vlasov? Kojila som 7 mesiacov, a vtedy mi začali velmi padat vlasy, chodila som aj ku kožnej, ktorá mi dávala rôzne vodičky, to vypadávanie trocha ustúpilo, ale červená pokožka mi zostala dodnes a bolesť korienkov vlasov tiež a to je už od pôrodu rok a pol a nechápem prečo to mám stále.... doktorka povedala, že to dosť dlho trvá, kým sa organizmus zregeneruje, ale zdá sa mi, že rok a pol je velmi dlhá doba.... ešte som nepočula, že po pôrodoch mali takéto problémy mamičky, vypádavanie to áno, ale tá červená pokožka ma znepokojuje.... Už som aj rozmýšlala,či som u kaderníka nechytila nejakú kožnú chorobu..... neviete mi prosím poradiť, čo s tým? Aj vitamíny uživam a nič sa nemení.... odhliadnúc od toho, že sa mi zmenila aj kvalita vlasov a vlasy v predu nad čelom mám preriedené až privelmi...myslite, že tehotenstvo môže narušit tak organizmus? Neviem si predstaviť, ak by som mala viac detí, čo by som mala na hlave, asi 3 chlpy....Inak pred týmto pórodom som mala rok predtým potrat v 5 mesiaci tehotenstva, takze ci to nemalo na to aj nejaky dopad..... Dakujem za názory a rady......
@strihalka , takže asi to nebude od kaderníčky,,,,,,, díky za odpoveď....vidíš, a to ma nenapadlo navrhnúť tej doktorke kožnej, ja som si myslela, že ona by mala vedieť, aky postup zvoliť pri liečeni, keď mi povedala, že to dlho trvá, tak som aj k nej prestala chodiť a asi som mala ešte k nej íst a pýtať sa na krvné vyšetrenie..... hádam to nebude znamenať niečo vážne, toho sa obávam....
vypadavanie vlasov ano aj mne stale padaju a vkuse ale ta pokožka a bolenie končekov to by som skor prikladala k nejakej alergii na šampon alebo niečo ine, može to byť aj po farbeny vlasov nejaka zla farba čo mohla toto sposobiť a kedže sa to neliečilo tak tak to stale pretrvava ja by som sa poradila s kožnou koli tomu ...
ahoj, mam podobne problémy ako ty a dala som si urobiť krvne testy, čakám na výsledky. Skusila som rôzne vodičky, vitamíny a nič. Asi fakt hormony alebo chýba akýsi vitamín,
@zaira301 ahoj našla som tvoj starý článok a mám rovnaký problem :( ako si dopadla,nevies mi poradit co ti zabralo?
Ahojte zeny, prosim vas, pomohlo vam nieco?
@sulky ahoj pridám moj názor s odstupom času.bola mi diagnostikovana seborea ( asi následok ochorenia a užívania dlhodobo antibiotík ) niekedy je to lepšie, niekedy horšie , prišla som na to , že ma vplyv aj stres , strava a ročne obdobie…čo mi pomáha je hlavne nepoužívať sampony z drogerie, len sampony z lekárne prípade bio bez umelých látok, super je napríklad zelena rada Alfaparf na pilulke, je to rada na podráždenú pokožku …ďalej mi pomáha keď vlasy stále po umyti vyfenujem, citala som že v mokrých vlasoch sa rozmnožia rýchlo kvasinky, čo tiez pomáha k svrbeniu …možno niekomu pomôžu tieto rady
@zuzanalass ahoj. Môžem vedieť aký šampón používas? Mám dcérku, bude mať 10 rokov a má tiež na pokožke vo vlasoch červenú pokožku, ale iba na jednom mieste,chystám sa s ňou ku koženej, ale zaujímalo by ma čo ti pomohlo. Ďakujem za tvoju odpoveď.
@zuzanalass od malinká má ekzém, teraz sa jej začal robiť okolo úst, to po dlhodobom nosení ruška, lekárka jej dala mastičku, žiaľ.nechcem jej ju dávať (dala som jej ju asi 3krat)lebo obsahuje kortikoidy, a asi dva mesiace pozorujem začervenanu pokožku vo vlasoch a sťažuje sa mi, že ju to aj boli. Tiež rozmýšľam, že jej mohol podráždiť pokožku nejaký šampón.
Asi nikto neporadí, že ☹