Červená od hanby

15. okt 2024

Chcem sa opýtať mám 40 rokov a stále v sebe pri nepríjemných situaciach začervenanie. Prosim je mozne odstrániť to leasrom alebo čím? Mate skusenosti? Chlad, teplo, pri nepríjemných situaciach, stresoch a pod. Nie su to viditeľne cievky. Je to od hanby. Neviem si pomoct co s tym vyskúšala som uz makeup, eucerin, vichy nič …

madeincssr
15. okt 2024

Ved to je priam mile, sympaticke!

egonsk
15. okt 2024

pol kilo mvp25 prekryje aj cerveny podklad .... 😄
Ale tebe asi nikto nepovedal, ze cervenanie je "chutne" a vnimane pozitivne... lebo clovek vie, ze tomu druhemu to neni lahostajne a ma na to nejaku reakciu ci uz podvedomu, alebo vedomu...

rozculena
15. okt 2024

@madeincssr
@egonsk
keď niekto povie niečo pre teba nepríjemné,nechutné,oplzlé...tak neviem,čo je na tom milé,keď sa červená od hanby........

autor
15. okt 2024

@rozculena ono nie ze zle negativne ale prist do konfrontácie ked potrebujete stat pevne na zemi a argumentovať, alebo stretnete niekoho komu sa chcete vyhnúť a zacne vyzvedat a su to nepríjemne otazky, o kt. sa nechcem baviť alebo hocičo ine, pridu do roboty ludia, kt. Nechcem stretnut ani sa s nimi bavit a su to tak otravne pod kozu otazky, sukromne osobne, alebo stretnete niekoho po 10 r. a vybalí na vas veci, no co hovor preco rozvod a take veci, citim ze su to moje veci a ja sa netuzim nikomu zdoverovat… nie je mi príjemne lebo podvedome to citim a zacnem byt nervozna lebo to nechcem a neviem s tym pracovat uz som sa to snazila predýchať, nemyslieť na to ale neviem to ovládať. A ja to chcem zastavit lejzrom alebo hocičím, proste ak by som to nemala vedela by som to ustať dokazala by som komunikovat ale neviem to ovládať.. mile je to ked vam muz polichotí ale ano jemne začervenanie je fajn ale toto je trosku ine. Hladam zenu co skusala nieco a zabralo.

martyzpp
15. okt 2024

Neviem odpovedat ale sucitim s Tebou. A tiez neberiem kecy ako chalani nado mnou, ze je to mile. Ide ma z toho rozdrapit. Pretoze niekedy to je pri takych kravinach, napr. ze sa ma niekto opyta ako sa mi dari. Proste uz len ten zaujem o moju osobu sposobuje, ze sa cervenam a je to velmi trapne 😒.

pe_mi
15. okt 2024

Autorkin príbeh aj všetky odpovede doposiaľ akoby o mne.presne tak to mám aj ja .podľa mňa z toho už nikdy nevyrastieme.je to hrozne.ludia si musia myslieť, čo tejto šibe, keď sa červená pri otázke ako sa máš?ja mám presne to isté .a vôbec to nie je o sympatiach k tomu druhému.ziadne také zaľúbené červenanie sa.cervenam sa aj pri pokladni,keď sa mi mince nalepia na ruku a neviem ich chmatnut a viem,že vedľa mňa sú ľudia a čakajú a predavačka tiež čaká.ja by som si hlavu obuchala o niečo,ako to neznášam a ja to neviem ovladat

lubkovaandrejka
15. okt 2024

@pe_mi
@martyzpp veru, clovek sa citi trapne pri tom :D ja byvam tiez cervena ako paradajka. Minule sme sli so susedom vytahom a pytal sa ako sa mam, a muz mi doma hovori,ze ci sa mi sused paci, ked som cela ocervenela 🙄😆.

pe_mi
16. okt 2024

@lubkovaandrejka presne.a ono je to fakt najhoršie ,keď je to pri človeku ,ktorý s príťažlivosťou tvojou k nemu nič nemá spoločne..a aj tak 😁
Ja si myslím,že je to sebavedomím.mna dosť v detstve podkopavala mama, nechválila má, hovorila mi,že to nezvládnem, že som nemožná a podobne.myslim si,že je to tým.dodnes keď niečo idem robiť, už dopredu som si neistá..

moonlight1210
16. okt 2024

Nepomohol ani zeleny podklad?

zuzanaa239
16. okt 2024

To sa nedá nejak eliminovať laserom, pridaj sa do
skupiny rosacea na fb s kožou na trh, tam niekto skúšal nejaký botox na to a ešte jednu procedúru.ak máš problém aj prechod z chladu do tepla, pri nervozite, ťažko ani make upom ten výstup akútny neprekryješ.Ale ver, že niečo v tom sama.

autor
17. okt 2024

@moonlight1210
@zuzanaa239 teraz som kupila ten zelený podklad no to urcite nic , budem googlit mozno no nejaky zazrak natrafím, je to dost nepríjemne a otravuje mi to zivot, nemam nejako nizke ani vysoke sebavedomie, ale ano moze byt aj ked mam vela nemam cas na nic, nedarí sa mi no jednoducho take dni pridu tak je to take zhorene a ked som v klude tak je to fajn moze byt aj to… no hladam dalej tie proceduri nejake..

earlgrey
17. okt 2024

Poznám to, mám to isté a nikdy som s tým nemala problém, resp. nestretla som sa s negatívnou reakciou ľudí, skôr naopak, ľudia sa na to usmejú a povedia mi, nech nebláznim, že čo sa hanbím 😁 ja to beriem ako plus, ale som s tým vyrovnaná 😉 takže ma to netrápi

petracandle
17. okt 2024

Zelená podkladová báza a krycí makeup (dnesnuz existuje plno krycích, ktoré sú na pleti zároveň ľahké a nepôsobia ako paštéta).
Ak nechceš používať makeup, tak smola ale žiaľ, nedá sa to nijak odstrániť. Len prekryť

zuzanaa239
17. okt 2024

@autorka a takto na zimu/ jeseň je to ešte horšie, nie? Skus skôr make up antirouge rada, zelený podklad/krem málo komu sadne.

zanny93
17. okt 2024

Rada od mojej naj kamaratky, ktora sa toho dokazala dokonca zbavit znie:

PROTIUTOK, pri neprijemnej otazke a zmenit myslienky emocie ..spomen si na nieco cokolvek co je silnejsia emocia ako to co prave prezivas (smutok) alebo sa zamysli nad racionalnymi vecami..kde mam kluce, co treba nakupit, zavesila som pradlo..cokolvek co presmeruje myslienky) ja to pouzivam ale este v tom niesom taky profik ako moja Lenka.

candii
17. okt 2024

Ja mám celkovo takú červenu plet .. líca mám vzdy mierne začervenane a keď sa zahanbim som červená ako paprika. Neznášam to. Nosím make up ako nehovorím že to nepresvita trošku ale aspoň nemusím nosiť licenku 🤣