Centrálna hypothyreóza

oliv10
11. dec 2015

Ahojte, chcem sa spýtať, či ste niekto mali skúsenosť s takýmto ochorením endokrinného systému....ja som 10 rokov sledovaná na autoimunitné ochorenie štítnej žľazy bez terapie a teraz som zmenila lekárku a diagnóza vyzerá na centrálnu hypothyreózu...v januári ma čakajú ešte krvné testy, vyšetrenie moču a možno aj magnetická rezonancia hypotalamohypofyzárneho systému...

ervenka
11. dec 2015

CH sa este deli na kongenitalnu alebo na deficit TSH/TRH. Ktoru mas ty?

oliv10
autor
11. dec 2015

No to ešte neviem, zistili mi to tento pondelok a 4.1. ma čakajú krvné testy : krea, osmol., mineralogram, tsh, ft4, kort., acth, prl, igf1, fsh, 1h, e2, U.osmol ... teraz mi robili tsh 1,124 to bolo v norme, t4 9,81 ten som mala znížený, aTG 152,0 , aTPO 59,8 ....lenže mi nedávno zistili polyúriu a noktúriu a to vraj s tým súvisí...

zuzana76
11. dec 2015

@oliv10 a tu nokturiu mas ako? lebo ja mam tiez hypotyreozu , mocim raz za noc, niekedy vydrzim bez , ja to mam od prvého tehotenstva, vtedy som chodila castejsie za noc na WC , ja som to ani nerisila s lekarom

oliv10
autor
11. dec 2015

najskôr som chodievala 4-5 krát za noc a cez deň tak 15 krát....tak som to riešila na súkromnej urologii a na základe mikčného denníka mi na to prišli, to vlastne ak vymočíš za noc viac ako 35% 24 hod. množstva moču, takže ja som za 24 hod. vymočila cca 2500ml a v noci 900ml moču...teraz beriem lieky a idem v noci asi tak 2krát...

zuzana76
11. dec 2015

@oliv10 aha, ja idem bez liekov 1x , aj to, ked som dlhsie v noci hore teda do 23.00, tak spim do 6.00 v pohode, len ked idem spat skoro teda o 20.00 alebo 21.00 tak nevydrzim celu noc a este mam taky rezim, ze v praci tolko vela nepijem a pijem potom viac popoludni, ked som doma, takze je to sposobene asi aj tym

oliv10
autor
11. dec 2015

asi hej, ono je veľmi dôležité po 16 trošku upraviť prísun tekutín... a on je to aj problém v zime, keď je chladnejšie, je človek citlivejší na chlad....