Ahojte, chcem sa spýtať, či ste niekto mali skúsenosť s takýmto ochorením endokrinného systému....ja som 10 rokov sledovaná na autoimunitné ochorenie štítnej žľazy bez terapie a teraz som zmenila lekárku a diagnóza vyzerá na centrálnu hypothyreózu...v januári ma čakajú ešte krvné testy, vyšetrenie moču a možno aj magnetická rezonancia hypotalamohypofyzárneho systému...
No to ešte neviem, zistili mi to tento pondelok a 4.1. ma čakajú krvné testy : krea, osmol., mineralogram, tsh, ft4, kort., acth, prl, igf1, fsh, 1h, e2, U.osmol ... teraz mi robili tsh 1,124 to bolo v norme, t4 9,81 ten som mala znížený, aTG 152,0 , aTPO 59,8 ....lenže mi nedávno zistili polyúriu a noktúriu a to vraj s tým súvisí...
najskôr som chodievala 4-5 krát za noc a cez deň tak 15 krát....tak som to riešila na súkromnej urologii a na základe mikčného denníka mi na to prišli, to vlastne ak vymočíš za noc viac ako 35% 24 hod. množstva moču, takže ja som za 24 hod. vymočila cca 2500ml a v noci 900ml moču...teraz beriem lieky a idem v noci asi tak 2krát...
@oliv10 aha, ja idem bez liekov 1x , aj to, ked som dlhsie v noci hore teda do 23.00, tak spim do 6.00 v pohode, len ked idem spat skoro teda o 20.00 alebo 21.00 tak nevydrzim celu noc a este mam taky rezim, ze v praci tolko vela nepijem a pijem potom viac popoludni, ked som doma, takze je to sposobene asi aj tym
asi hej, ono je veľmi dôležité po 16 trošku upraviť prísun tekutín... a on je to aj problém v zime, keď je chladnejšie, je človek citlivejší na chlad....
CH sa este deli na kongenitalnu alebo na deficit TSH/TRH. Ktoru mas ty?