Pekny večer, chcela by som si dať urobit 4 keramicke zuby..viete mi niekto napisať svoje skusenosti kolko vas zuby vyšli? Ďakujem
@slavka164 Ako pozeram si z okresu Malaciek,za Billou v Malackach je zubne studio a tam robia keramicke korunky,pocula som velmi dobre recenzie,zavolaj si tam a popytaj sa 🙂
Keramicke korunky idu okolo 200-250e
@pupavka123 mne sa jedna hlavne o to že mám nato tak cca 1000eur a neviem či to bude stačiť, kľudne pôjdem aj niekam ďalej si ich dat urobiť ak by bola dobra cena a samozrejme aj kvalita.
Bola by som veľmi rada keby mi niekto napísal svoj konkrétny prípad kde bol a koľko ho to stálo peňazí. 😊
potrebujes aj kovove implantaty? ci obrusit svoje zuby? ci mostik.......
Tvoj zubar ti povie presne kolko by to stalo. Vsade inak.
Moja zubarka dava korunk robit mimo nasho mesta.
@slavka164 mne robili nadstavbu kovovu a nato keramicku korunku. Mam to spravene velmi dobre pretoze je to ako moj vlastny zub. Max.som spokojna. Mam iba jednu stolicku tak spravenu a cele na komplet ma to vyslo do 200-250e, uz si to presne nepamatam kedze mi vtedy este odstrano ali aj zubny kamen. A robili mi to v TT.
Ja si dávam robiť teraz akurát na ne čakám vrchných predných šest zubov na mostík ma bude stať 1400 EUR.
To by ti mohlo do tej 1000 vyjst, ale ceny su rozne.
to je velmi individualne..
ad 1 - ake su to zuby, inak stoji predny, inak stolicka ....
ad2 - keramika je tiez roznej kvality a tvrdosti, ta makksia je drahsia...
ad3 - este lepsia ako keramika je nejaka specialna zivica, ale nie taka , ako preplaca poistovna, co sa zhryzie za 3 roky, ale taka, co je uplne ako keramika, ale menej tvrda, tym padom menej zatazuje ostatne zuby protilahle pri hryzení a tym padom aj kost, je viac podobna prirodnej zubovine. ta je vraj najdrahsia a pouziva sa aj na implantaty ... na tie najdrahsie...
Ja som kedysi daavno za 3 keramicke zuby ( dve korunky + medzičlen, 5,6,7) platila 300E, ale to bolo fakt davno uz a dnes by stali asi tak 3x viacej vraj...v tom najlacnejsom variante teda 1 korunka asi 200-300E
@katrin21 Obrovsky suhlas! ja som nosila strojcek od 31 do 32 rokov - najlepsie peniaze ake som kedy investovala 🙂 Skoda zbrusovat zdrave zuby. Zuby sa mi neskrivili, lebo mam fixny retainer uz nastalo (z vnutornej strany zubov) - tomu sa bohuzial neda vyhnut, ked si davas zuby vyrovnavat v dospelosti @slavka164
@slavka164 niektorí ludia musia nosit aj dozivotne udrziavaci na noc, aspon obcas... mala si fixny?? lebo taky, co sa nosil iba na noc, to nikdy nemalo taky efekt, ako tie fixne...
Napr. dcera ma fixny uz dole, ale udrziavaci mozno bude nosit cely zivot, nikto nevie.. inak by sa jej mohol vratit predkus horny, lebo si zuby podvedome jazykom vytlaca, proste zlozvyk.. to iste ma Malachovska, raz to niekde pisala, ze ona si proste jazyk tlaci do zubov...
Rozhodne si nedaj brusit zdrave zuby, to je cira nerozvaznost a raz to mozes lutovať... obrusene zuby su uz krehkejsie, nachylnejsie na kazy a vsetko.... vobec by som do toho nesla...
Ja mam predne dva tiez krive, ostatne mam rovne, ale ani nahodou by som si ich nedala obrusit, tie jednotky.... ani za nic.
Inak v Pezinku mas ak chces skveleho zubara, Švarc, ma tam kliniku, robi aj korunky..ale fakt brusit zdrave zuby je kravina.... radsej nos na noc stale strojcek...
@ingelika78 aj kamoska ma stale taky zvnutra... ona to ma aj kvoli paradentoze, drzi jej to zuby pokope, ale predtym mala aj normalne fixny, ako 40rocna si ho dala... 🙂
@slavka164 mna napinalo na vracanie.nezniesla som nocny v ustach a ked som sa dotutila bolel ma zaludok z napinania.tiez sa mi vratili predne zuby naspat.zazila som aj ohovaranie koli tomu,ale nikdy ma nenapadlo vymenit ich.vymenis ich a mozes znova zacat setrit,pretoze za tu sumu,co momentalne mas,si zaplatis zuby na par rokov.a potom znova,ale s tym,ze zbruseny zub uz bude nahnity a bude potrebnejsi hlbsi zasah
Ahoj, mna vysli 4 korunky 800€ so vsetkym, bolo to pred rokom. V Blave.
@maminecka2 a mozes mi prosim ta napisať kde si bola v ba? A mala si predne 4? Ďakujem
@slavka164 Robil mi to moj doktor Dr. Marko Jozef, boli to horne predne 4
@drobcek26l Ahoj 🙏 môžem sa spýtať kde Vam robili ten mostik ??? a aj po čase je všetko ok ? Ďakujem
asi ako kde . ale asi tak 2000 e všetky 4.