Čeľustný ortopéd v Bratislave

mysicka36
20. júl 2020

Ahojte, hľadám pre dcéru 15r. čelustného ortopéda. Čo som našla cez google, všetko plné a neberú nových pacientov. Poprosím nejaké osobné skúsenosti, recenzie kam ste chodili voľakedy vy, alebo chodíte teraz s deťmi. Na čo sa pýtať, na čo si dať pozor, čo si naštudovať. Nevyznám sa v tom, a v diskusiách nieje nič čo by som potrebovala vedieť. Ďakujem vopred za reakcie.

sissy27
20. júl 2020

@mysicka36 ja chodím s dcérou do 3SDent posledné 2-3roky, k MUDr. Chovančíkovej. Nie je z najlacnejších, ale stálo to za každý cent. Teraz už je dcéra posledný rok len na retencii (udržiavanie), takže na kontrolu ideme až po roku.
Či berie nových pacientov teraz netuším, ale tak to ľahko zistíš jedným telefonátom.
Čo si naštudovať netuším, mne ju odporučila kamarátka a teda fakt som max spokojná (aj dcéra) s výsledkom aj prístupom. Pôvodne som chcela ísť k Alexandrovej (mám ju blízko a je/bola veľmi populárna), ale keď vidím jej prácu na dvoch kamoškách, tak som rada, že mala plno a odmietla nás. Chovančíková je fakt detailista.

mysicka36
autor
20. júl 2020

@sissy27 Ďakujem za info. Ako dcéra zvládala drôtiky? Ja si pozerám aj nejaké info o INVISALIGN. Bojím sa, či to lepenie nejako nezničí zuby/sklovinu. Tvoja dcéra ho už má dole? Čo znamená to udržiavanie? Nejaký nočný strojček?

sissy27
20. júl 2020

@mysicka36 tak normálne 🙂 prvé dva týždne boli hrozné, ale teda jej fakt veľa posúvali, nie len horizontálne, ale aj vertikálne (trojky jej rástli hrozne vysoko). Lepenie a následne odlepenie zámkov bolo bez problémov, žiadne stopy to na sklovine nezanechalo, ani to nebolelo. Už ho má cca rok dolu, odvtedy nosí ten nočný udržiavací, ale je to len taká dlaha. Postupne to vysádza, o cca pol roka by mala byť úplne bez toho. Teraz už ho má len 1noc v týždni.