Čeľustný kĺb a hrčka na chrupavke nad kĺbom

lesiaoldi
3. nov 2024

Ahojte, stretol sa niekto s tým, že mal poruchu TMK alebo nejaký zápal a vytvorila sa mu v blízkosti toho kĺbu cysta alebo zväčšená uzlina? Riešim tinnitus v ľavom uchu, už tu mám zopár príspevkov ohľadom tohto a v piatok si idem dať konečne vyšetriť ten kĺb, len pred cca dvoma týždňami som si našla na chrupavke ucha nad čelustným kĺbom aj malú hrčku. Ukazovala som to obvodnému lekárovi, dal mi žiadanku na stomatochirurgiu a povedal, že mi snáď spravia CT a uvidíme čo to je tá hrčka a čo ďalej.. Stretol sa niekto s podobným problémom?

ronie338
3. nov 2024

Moze sa stať, ale čo to naozaj je sa ukáže až na ct. Nemusí to mat totiž vôbec súvis s kĺbom. Cysta sa b celusti a sanke nespraví len tak. Bud bol silný úder, alebo zo zuba. Ak v celusti, vie sa aj z dutín, od oka, z ucha, je to tam všetko dosť prepojené. Keď cítiť hrčku možno to bude skôr uzlina. Cysty zväčša nie je cítiť, aj keď sú veľké. Ale určite by som zbadala ct. Pripadne si zavolať na nejakú kliniku kde robia ct a ci by spravili. A skonzumovať s chirurgom. Ct robia ambulancie kde sa robia implantáty, a tie môže robiť len stomatochirurg. Čiže konzultáciu by som možno aj tam riešila. Kvôli názoru.