Čeľustný kĺb

fesenet
1. dec 2020

Zdravim chcel by som sa opýtať pred 4 dňami mi prasklo strašne v sanke a od vtedy má boli pri uchu a strašne mi píska v ľavom uchu cez deň si to nevšímam ale večer keď si ľahnem tak má ide poraziť nedokážem zaspat a upone som vystresovaný z toho a normálne mám pocit že sa z toho zbláznim v minulosti mi tiež praskalo pár x ale nikdy mi nepiskalo v uchu a nemal som takúto bolesť ďakujem za odpovede ak máte niekto s týmto skúsenosť a za radu že čo robit aj hlava sa mi toci niekdy extremne.

adkala
1. dec 2020

Treba si všimnúť, či otvárate rovnako ústa ako predtým a aj to, či môže byť spodná časť posunutá bokom oproti hornej. Ja som s tým išla k zubárke. Poslala ma na rontgen + so snímkom a výmenným lístkom ma poslala ku stomatochirurgovi. Ten mi pichol lokálne anestetikum, poslal na rehabilitácie, odporúčil analgetiká, kontroloval... Na rehabilitácii som mala biolampu a cviky. Po polroku to ešte nebolo dobré, vtedy ma poslal urobiť sadrovu dlahu do úst a s tým som nejaké obdobie spávala. Noci boli strašné. Až po 10 mesiacoch od začiatku som spala normálne. Nenechávajte to tak, lebo to môže prerásť aj do zápalu trojklanného nervu. Na noc som si dávala paracetamol 1000mg a zohnala som si biolampu domov. Ten doktor mi povedal, že bolesť takéhoto kĺbu je omnoho väčšia ako zlomenina kosti a aj to liečenie je zdĺhavejšie.

fesenet
autor
1. dec 2020

@adkala ďakujem za radu ja sim to doteraz mal vždy tak že mi to prasklo a bolelo má tl pól dna ale teraz to boli o dost viac a ako bonus je pískanie v uchu tak asi pôjdem si to dat prešetriť

fesenet
autor
1. dec 2020

@adkala A keď otváram tam dolnú časť mám trosku posunutú doľava

gaaaa
1. dec 2020

@fesenet Ja som bola už dva krát kôli tomu na stomatochirurgii ja som od bolesti už až stenu škriabala pokiaľ zistili čo mi je.Dostala som obstrek a zatiaľ pomohlo aj ked mi občas v sánke pukne mám zodratý čeľustný klb a preto že mi v ňom puká.

ssilvvikk
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lesiaoldi
1. okt 2024

@fesenet zdravím, ešte stále vám píska v uchu? Ja mám tiež problémy s TMK a mám už vyše troch týždňov tinitus v.noci vblavom uchu;(