Dobrý deň.
Môj manžel má 63 rokov, má dlhoročný suchý kašeľ, je to dosť nepríjemné, keď bývate v paneláku a v jeho okolí. Manžel bol na rôznych vyšetreniach podľa ných je zdravý aj na pľúcnom, aj na krčnom , na CT. všetko v poriadku. Keď spí kašle. Vonku kašle no skrátka všade. Teraz sme boli 20.5.2021 na pľúcnom znova na kontrole ,znova mu robili všetky tie vyšetrenia a všetko bolo dobré oni mu už nevedia čo predpísať, čo mu dali minule ten sprej ALVESCO ten ho dráždi, tak mu ho teraz vyradili.Ten mu stiahli a teraz je bez liekov. Povedali mu že aby išiel na krčné. Tam už bol a tam je tiež v poriadku. Čo máme robiť. Manžel je nešťastný. Preto sa obraciam na Vás o pomoc. Ak niekto mal takýto problém.
Ďakujem. Jozefa.
@motorkatri určite sme alergologia.
Môže to byť alergia na hocco, ale pozor môže to byť aj reakcia na dlhodobé uži a nie liekov.
Mama mala ako vedľajší účinok pri liekoch na tlak/srdce
@motorkatri poradim to iste, ako prve - alergologia. A dalsia vec, neberie LIEKY NA TLAK z rady ACE inhibitorov? Tie maju ako vedlajsi ucinok kasel.
@motorkatri u dcéry v momente prešiel dlhodobý kašeľ po výmene komplet všetkého v posteli - antialergicky matrac, vankúš aj paplón. A susede po dlhorocnych všetkých možných vyšetreniach až na gastro ambulancii zistili reflux, z toho stále kaslala, už je to ok. Skúste týmto smerom.
odporucam vysetrenie u alergologa. Obe moje deti maju obdobie ked sucho kaslu... neriesila som to az kym nedosiel kovid a nejak som sa bala ze mi ich ani do skoly/skolky nevezmu a teraz som rada. Dcera ma reflux a alergiu na roztoce, syn ma reflux a alergiu na nejake stromy ( na ake to prave zistujeme).
@motorkatri bol na alergologii? Nemá problémy zo žalúdkom? Reflux? Mňa často páli zaha a vtedy má ide kašeľ zadusit. Ak sú finančné prostriedkov tak by som zvážila kúpu čističky vzduchu.
@nevenka
@tannja
@unicornlady
@unicornlady
@tannja . Ďakujem za radu. Len on ide von a kašle a kašle, potom ho to prejde a vojde do miestnosti a znova kašle.
@tannja
@unicornlady Ďakujem. Ja som už tiež rozmýšľala či to nemá dajakú alergiu. Ale žiaden lekár mu to ani nenavrhol.
@unicornlady Ďakujem za radu.Ja som varila zázvorový čaj s medom rôzne čaje, kúpili sme aj inhalátor dávali sme tam vodu vincentku, ale to ho len dráždilo aj pastylky na cumulanie trochu ukľudnili, ale iba na 1/2 hodinu.
@mareka49 Ďakujem za radu. Mne sa tiež zdá že to bude ta alergia.
@volterra Ďakujem za radu. Manžela nepáli záha, ale asi to tiež vyskúšame. Veď to už trvá 10 rokov.
@motorkatri moze mat alergiu a nemusi vyjst nikde v testoch...po vysetreni refluxu a HIT, vyskusat antishamistika ja uzivam Omarit, calciovy sirup obycajny +stopkasel.
@brendaa Ďakujem za radu.Zrovna teraz cmúla pastýlky, sirup calciovy tiež užíval a nič. Lieky Omarit sú iba na predpis od alergologa? Ďakujem
@volterra Ďakujem za radu. My sme všetko vymenili. Máme nové matrace alerg. paplóny, koberce sme vyhodili. Ale asi musí isť na tú alergologiu..Ďakujem
@fiafia Ďakujem. Na alergologií ešte nebol nik ho tam za 10 rokov neposlal.Ďakujem
@nevenka Ďakujem za radu. Berie lieky na tlak Lacipil na pľucnom mu povedali že ten liek je v poriadku,ten ho nemôže dráždiť. Ďakujem
@katkaseiner a berú lieky? A aké?
@motorkatri Ja mam to iste. Sice mi nic nezistili ale teda ja som bola u tychto lekarov: plucne, alergolgo-imunolog, krcne, kardio a gastro. Kardio oreto lebo aj niektore srdcove choroby mozu mat orejav kaslania, gastro kvoli refluxu. A samozrejme u obvodnej vsetky testy krv, vytery atd.
Tak skuste sa opytat este obvidnej nech ho posle. Ved to nie je normalne ze ho poslala len na plucne a krcne za cele roky. To je zanedbavanie
@motorkatri ahoj, syn nemá zatiaľ nič, potrebovali sme odsledovať na čo je alergický popri refluxu, dcéra používa Spiromon a Zenaro. V júni ideme na kontrolu a budeme riešiť oboch...žiaľ teraz sa mi presunul termín 3x, z toho 2x presunula termín lekárka a raz ja
@engynka Máte pravdu nikde ho neposlali. Bol teraz na krčnom. Teraz je tam u nová lekárka, predchádzajúca išla už na dôchodok. Tá mu robila dokonalé vyšetrenie. Zajtra ide na krv obvodnej. Potom má ísť na endokrinológiu aj na alergológiu . Len neviem či sa dá objednať k týmto lekárom. Lebo nik nechce brať nových pacientov. Veď to už mohli urobiť už 10 rokov a dávno a nie keď si to pacient žiada. Ďakujem všetkým čo nám pomohli posunúť sa ďalej. Postupne budem písať ako sme dopadli a či sa niečo zlepší. Zatiaľ ďakujem.
Manžel má isť na alergológiu, ale nikde neberú. My sme z Púchova a v okolí sa nedá objednať. Od rana vyvolávame , ale nič. Nemá niekto známosť? Lebo sme v koncoch.Ďakujem.
@brendaa
@motorkatri hm skuste pneumologa
Dobrý deň.
Písala som, že sa ozvem po vyšetreniach . Celoročný suchý kašeľ už 10 r. Radili Ste nám vyhľadať odborníkov. Boli sme na endokrinológií výsledky aj sonografií všetko v poriadku. Boli sme v Bytči na alergológií a imunológií, robili mu rôzne vyšetrenia a tiež výsledky sú v poriadku. A kašle ako tuberák. Muž je zdravý ako repa. My sme v koncoch.
@motorkatri ahoj, my mame presne tento isty problem s mamou. Kasle uz 10 rokov, vsetky vysledky v poriadku. Krv, moc, gynda, krcne, alergologia, pluca, vytery, srdce. Baba zdrava ako repa a kasle a kasle.......skusali sme uz aj ludoveho liecitela, ale nic nepomohlo. Tiez uz sme zufali. Uz rozmyslam, ci by jej nepomohla hyperbaricka komora....uz skusame aj nemozne🙈🙉
Nepomohol by alergológ?
(ja suchý kašeľ tiež ľahko chytím, ja zvyknem zázvorový čaj, materina dúška, herbal med bylinkové pastilky, resp. vždy v kabelke aspoň tie verbena bylinkové cukríky..)