Celoročný suchý kašeľ

motorkatri
21. máj 2021

Dobrý deň.
Môj manžel má 63 rokov, má dlhoročný suchý kašeľ, je to dosť nepríjemné, keď bývate v paneláku a v jeho okolí. Manžel bol na rôznych vyšetreniach podľa ných je zdravý aj na pľúcnom, aj na krčnom , na CT. všetko v poriadku. Keď spí kašle. Vonku kašle no skrátka všade. Teraz sme boli 20.5.2021 na pľúcnom znova na kontrole ,znova mu robili všetky tie vyšetrenia a všetko bolo dobré oni mu už nevedia čo predpísať, čo mu dali minule ten sprej ALVESCO ten ho dráždi, tak mu ho teraz vyradili.Ten mu stiahli a teraz je bez liekov. Povedali mu že aby išiel na krčné. Tam už bol a tam je tiež v poriadku. Čo máme robiť. Manžel je nešťastný. Preto sa obraciam na Vás o pomoc. Ak niekto mal takýto problém.
Ďakujem. Jozefa.

unicornlady
21. máj 2021

Nepomohol by alergológ?
(ja suchý kašeľ tiež ľahko chytím, ja zvyknem zázvorový čaj, materina dúška, herbal med bylinkové pastilky, resp. vždy v kabelke aspoň tie verbena bylinkové cukríky..)

mareka49
21. máj 2021

@motorkatri určite sme alergologia.
Môže to byť alergia na hocco, ale pozor môže to byť aj reakcia na dlhodobé uži a nie liekov.
Mama mala ako vedľajší účinok pri liekoch na tlak/srdce

nevenka
21. máj 2021

@motorkatri poradim to iste, ako prve - alergologia. A dalsia vec, neberie LIEKY NA TLAK z rady ACE inhibitorov? Tie maju ako vedlajsi ucinok kasel.

volterra
21. máj 2021

@motorkatri u dcéry v momente prešiel dlhodobý kašeľ po výmene komplet všetkého v posteli - antialergicky matrac, vankúš aj paplón. A susede po dlhorocnych všetkých možných vyšetreniach až na gastro ambulancii zistili reflux, z toho stále kaslala, už je to ok. Skúste týmto smerom.

katkaseiner
21. máj 2021

odporucam vysetrenie u alergologa. Obe moje deti maju obdobie ked sucho kaslu... neriesila som to az kym nedosiel kovid a nejak som sa bala ze mi ich ani do skoly/skolky nevezmu a teraz som rada. Dcera ma reflux a alergiu na roztoce, syn ma reflux a alergiu na nejake stromy ( na ake to prave zistujeme).

fiafia
21. máj 2021

@motorkatri bol na alergologii? Nemá problémy zo žalúdkom? Reflux? Mňa často páli zaha a vtedy má ide kašeľ zadusit. Ak sú finančné prostriedkov tak by som zvážila kúpu čističky vzduchu.

tannja
21. máj 2021

@nevenka aj ja som toto chcela napisat manzel to mal. Zmenili mu lieky a preslo to

motorkatri
autor
22. máj 2021

@nevenka
@tannja
@unicornlady
@unicornlady
@tannja . Ďakujem za radu. Len on ide von a kašle a kašle, potom ho to prejde a vojde do miestnosti a znova kašle.

motorkatri
autor
22. máj 2021

@tannja
@unicornlady Ďakujem. Ja som už tiež rozmýšľala či to nemá dajakú alergiu. Ale žiaden lekár mu to ani nenavrhol.

motorkatri
autor
22. máj 2021

@unicornlady Ďakujem za radu.Ja som varila zázvorový čaj s medom rôzne čaje, kúpili sme aj inhalátor dávali sme tam vodu vincentku, ale to ho len dráždilo aj pastylky na cumulanie trochu ukľudnili, ale iba na 1/2 hodinu.

motorkatri
autor
22. máj 2021

@mareka49 Ďakujem za radu. Mne sa tiež zdá že to bude ta alergia.

motorkatri
autor
22. máj 2021

@volterra Ďakujem za radu. Manžela nepáli záha, ale asi to tiež vyskúšame. Veď to už trvá 10 rokov.

brendaa
22. máj 2021

@motorkatri moze mat alergiu a nemusi vyjst nikde v testoch...po vysetreni refluxu a HIT, vyskusat antishamistika ja uzivam Omarit, calciovy sirup obycajny +stopkasel.

motorkatri
autor
22. máj 2021

@brendaa Ďakujem za radu.Zrovna teraz cmúla pastýlky, sirup calciovy tiež užíval a nič. Lieky Omarit sú iba na predpis od alergologa? Ďakujem

motorkatri
autor
22. máj 2021

@volterra Ďakujem za radu. My sme všetko vymenili. Máme nové matrace alerg. paplóny, koberce sme vyhodili. Ale asi musí isť na tú alergologiu..Ďakujem

motorkatri
autor
22. máj 2021

@fiafia Ďakujem. Na alergologií ešte nebol nik ho tam za 10 rokov neposlal.Ďakujem

motorkatri
autor
22. máj 2021

@nevenka Ďakujem za radu. Berie lieky na tlak Lacipil na pľucnom mu povedali že ten liek je v poriadku,ten ho nemôže dráždiť. Ďakujem

motorkatri
autor
23. máj 2021

@katkaseiner a berú lieky? A aké?

engynka
23. máj 2021

@motorkatri Ja mam to iste. Sice mi nic nezistili ale teda ja som bola u tychto lekarov: plucne, alergolgo-imunolog, krcne, kardio a gastro. Kardio oreto lebo aj niektore srdcove choroby mozu mat orejav kaslania, gastro kvoli refluxu. A samozrejme u obvodnej vsetky testy krv, vytery atd.
Tak skuste sa opytat este obvidnej nech ho posle. Ved to nie je normalne ze ho poslala len na plucne a krcne za cele roky. To je zanedbavanie

katkaseiner
23. máj 2021

@motorkatri ahoj, syn nemá zatiaľ nič, potrebovali sme odsledovať na čo je alergický popri refluxu, dcéra používa Spiromon a Zenaro. V júni ideme na kontrolu a budeme riešiť oboch...žiaľ teraz sa mi presunul termín 3x, z toho 2x presunula termín lekárka a raz ja

motorkatri
autor
24. máj 2021

@engynka Máte pravdu nikde ho neposlali. Bol teraz na krčnom. Teraz je tam u nová lekárka, predchádzajúca išla už na dôchodok. Tá mu robila dokonalé vyšetrenie. Zajtra ide na krv obvodnej. Potom má ísť na endokrinológiu aj na alergológiu . Len neviem či sa dá objednať k týmto lekárom. Lebo nik nechce brať nových pacientov. Veď to už mohli urobiť už 10 rokov a dávno a nie keď si to pacient žiada. Ďakujem všetkým čo nám pomohli posunúť sa ďalej. Postupne budem písať ako sme dopadli a či sa niečo zlepší. Zatiaľ ďakujem.

motorkatri
autor
25. máj 2021

Manžel má isť na alergológiu, ale nikde neberú. My sme z Púchova a v okolí sa nedá objednať. Od rana vyvolávame , ale nič. Nemá niekto známosť? Lebo sme v koncoch.Ďakujem.
@brendaa

brendaa
25. máj 2021

@motorkatri hm skuste pneumologa

motorkatri
autor
12. júl 2021

Dobrý deň.
Písala som, že sa ozvem po vyšetreniach . Celoročný suchý kašeľ už 10 r. Radili Ste nám vyhľadať odborníkov. Boli sme na endokrinológií výsledky aj sonografií všetko v poriadku. Boli sme v Bytči na alergológií a imunológií, robili mu rôzne vyšetrenia a tiež výsledky sú v poriadku. A kašle ako tuberák. Muž je zdravý ako repa. My sme v koncoch.

karamel
18. jan 2024

@motorkatri ahoj, my mame presne tento isty problem s mamou. Kasle uz 10 rokov, vsetky vysledky v poriadku. Krv, moc, gynda, krcne, alergologia, pluca, vytery, srdce. Baba zdrava ako repa a kasle a kasle.......skusali sme uz aj ludoveho liecitela, ale nic nepomohlo. Tiez uz sme zufali. Uz rozmyslam, ci by jej nepomohla hyperbaricka komora....uz skusame aj nemozne🙈🙉