Ahojte nikdy som to velmi neriesila prislo mi to ze je to asi normalne no napriek tomu ma to teraz zacalo zaujimat...prosim vas ako sa citite vy pocas menstruacie..obvykle to byva spojene len z bolestou brucha...
No ja vzdy pocas menstruacie sa citim mizerne...vsetko ma boli cele telo,akoby som bola cela oslabena...chrbat, svaly, hlava este aj oci mi slzia su citlive..vtedy by som len v posteli ostala...je to normalne??
@tanyan Musím vyskúšať.
@danielkadandy áno je to normálne. Pozri si PMS syndróm a jeho riešenia (netýka sa to len obdobia pred menštruáciou aj keď sa to tak volá)
@montemotherone skôr by som povedala, že je to bežné. normálne to nie je, keď ťa to obmedzuje v normálnom živote...
@tanyan ja by som povedala, že aj samotná menštruácia obmedzuje v živote. Nie je to preto normálne? 🤔 Keď si zlomíš nohu, bolí ťa to. Nie je to normálne? Je to prirodzené, teda je to normálne. Nehovorím, že je to príjemné, ale do istej miery je to normálne a netreba sa tomu poddávať.
Pokles hladiny progesterónu, a zvýšenie hladiny estrogénu má za následok pocity skleslosti, až depresie, rovnako tak pokles fyzickej výkonnosti. Počas ovulácie sa hladiny zase zmenia. Toto sa deje v tele ženy už celé tisícročia. V podstate máme 4 fázy počas celého cyklu, kedy sa naša aktivita, energia, kreativita, či schopnosť sústredenia mení. Skús si pozrieť napríklad stránku cyklickazena... Možno sa dozvieš niečo o svojom tele, aj o tom čo je normálne, ak to prijmeme a naučíme sa tomu prispôsobovať svoj život
@montemotherone ... a keď si zlomíš nohu a bolí ťa to, tak si dáš niečo proti bolesti a tiaž sa snažíš podporiť liečbu, aby si čo najskôr bola opäť v normálnom stave.
každá žena prežíva menštruáciu inak a ja môžem na základe vlastnej skúsenosti povedať, že len kvôli tomu, že to majú všetky už od počiatku, nemusí žiadna krvácať ako prasa na zabíjačke a zvíjať sa v kŕčoch od bolesti.
podľa mňa nie je cesta poddať sa a trpieť, ale treba hľadať cestu, aby bol život krajší - aj počas menzesu.
malé výkyvy sú ok, ale extrémne výkyvy sú nebezpečné - chémia v tele je korigovateľná (aj na prírodnej báze, nielen tabletkami).
@danielkadandy je to normálne a čím som staršia, tým to viac cítim.Nervozitu, veľkú únavu deň ako by na mňa išla chrípka predtým, opuchy oči, nôh...tie fyzické prejavy mi nevadia mňa menzes neboli, ale psychika je veľmi na tom zle.Ja sa cítim zle už od ovulácie je to všetko veľkými výkyvmi hormonov
Vitamín C vo vyšších dávkach je vraj dobrý na silné krvácanie rada od gynekologicky
Niekto viac trpí pri menzese niekto predtym
@tanyan kde hovorím/píšem, že si netreba pomôcť a uľaviť si, že treba trpieť? Netáraj a čítaj s porozumením a ak si mala ťažký deň, alebo práve menštruuješ, choď si zabehať, daj si Ibalgin, ale neútoč na mňa 😉
@montemotherone prepáč, ja som len diskutovala. mala som pocit, že si človek, ktorý má vlastný názor a aj záujem o diskusiu. ospravedlňujem sa, ak som sa ťa niečím dotkla. takúto prudkú a útočnú reakciu som skutočne neočakávala...
Jednoznacne zvysit prisun vitaminov👍 a pi vela tekutin. Ja som pila vela vody s citronom a vzdy som sa potom citila lepsie.
@danielkadandy ahoj ja som to tak zacala mat po porode.. no mne to zacina este tyzden pred mrchou, hrôza.
Ahoj aj u mna to takto bolo stupnovalo sa to az do toho stavu ze som si myslela ze udrela moja posledna hodina....povedala som si ze toto nie je normalne ,hladala som a nasla riesenie ktore zabera a som spokojna konecne 😉
@mata223 ake riesenie?
tiež som myslela, že to inak nejde, ale mne pomohli zvýšené dávky vitamínu C pár dní pred a počas... neporovnateľne sa mi zlepšila kvalita života...