Celková anestézia u zubára - skúsenosti

1. dec 2024

Dobrý deň podstúpili ste zubné ošetrenia v celkovej anestéze? Prosím napíšte vaše skúsenosti ďakujem

ruxandra
1. dec 2024

V celkovej anesteze som si nechala vytrhnúť 4 zuby, plus mi urobili aj dentalnu hygienu, cele sa to stihlo za hodinu. Po zákroku ma absolútne nič nebolelo 🙂

autor
1. dec 2024

@ruxandra u mňa to bude na 3-4 hodiny celkom sa obávam či ma nebudú bolieť ústa a hlavne ma zaujíma možno to je hlúpa otázka, že keď sa zobudím či nebudem mať v ústach krv alebo podobne veci z vŕtania.

ruxandra
1. dec 2024

Môžem sa ta spýtať, čo to budú za zákroky ak majú trvať tak dlho?
Nie je to hlúpa otázka, to isté som sa zubárky pýtala aj ja, lebo mi z toho býva zle a povedala, že nič mi po zákroku v ústach nezostane, a tak to nakoniec aj bolo, ani som nič necítila, všetko bolo úplne v pohode 🙂

autor
1. dec 2024

@ruxandra veľa kazov, trhanie osmičiek horných čistenie kanálikov .. ďakujem ti za odpoveď veľmi mi odľahlo tiež som sa to pýtala kvôli tomu že by mi bolo určite z toto veľmi zle

ruxandra
1. dec 2024

Tak držím palce, nech ti to všetko dobre dopadne

autor
1. dec 2024

@ruxandra ďakujem

ronie338
2. dec 2024

Dáva sa taky umelý zahryzovy klin do úst, ústa sa po osetreni vždy oplachuju vodou, čiže nič z toho a bolieť nebude lebo sa dava anestézia lokálna aj v celkovej anestézii ak sa robia napríklad tie kanalikx alebo sa trhajú zuby. Picha sa počas ošetrenia aj ku koncu aby bolo príjemnejšie zibudenie. Mali sme pacienta 8 hodín v celkovej a nesťažoval sa na bolesť úst.