Dobrý deň podstúpili ste zubné ošetrenia v celkovej anestéze? Prosím napíšte vaše skúsenosti ďakujem
@ruxandra u mňa to bude na 3-4 hodiny celkom sa obávam či ma nebudú bolieť ústa a hlavne ma zaujíma možno to je hlúpa otázka, že keď sa zobudím či nebudem mať v ústach krv alebo podobne veci z vŕtania.
Môžem sa ta spýtať, čo to budú za zákroky ak majú trvať tak dlho?
Nie je to hlúpa otázka, to isté som sa zubárky pýtala aj ja, lebo mi z toho býva zle a povedala, že nič mi po zákroku v ústach nezostane, a tak to nakoniec aj bolo, ani som nič necítila, všetko bolo úplne v pohode 🙂
@ruxandra veľa kazov, trhanie osmičiek horných čistenie kanálikov .. ďakujem ti za odpoveď veľmi mi odľahlo tiež som sa to pýtala kvôli tomu že by mi bolo určite z toto veľmi zle
Tak držím palce, nech ti to všetko dobre dopadne
@ruxandra ďakujem
Dáva sa taky umelý zahryzovy klin do úst, ústa sa po osetreni vždy oplachuju vodou, čiže nič z toho a bolieť nebude lebo sa dava anestézia lokálna aj v celkovej anestézii ak sa robia napríklad tie kanalikx alebo sa trhajú zuby. Picha sa počas ošetrenia aj ku koncu aby bolo príjemnejšie zibudenie. Mali sme pacienta 8 hodín v celkovej a nesťažoval sa na bolesť úst.
V celkovej anesteze som si nechala vytrhnúť 4 zuby, plus mi urobili aj dentalnu hygienu, cele sa to stihlo za hodinu. Po zákroku ma absolútne nič nebolelo 🙂