Celková anestéza

maria123a
14. sep 2022

Dobrý deň mám 24 rokov a čaká ma operácia v celkovej anestéze.. (nie vážna operácia ) prvý krát a mám pred tým veľký’ strach či sa prebudim, nezomriem pri tom a podobne , je to mozne, že niekto zomrel kvôli anesteze? Je to hrozne divne že vás len tak uspia a neviete o sebe nič

doriiis
14. sep 2022

Ano je to divne..ale uvidis,vsetko bude v poriadku

janezz
14. sep 2022

@maria123a pred anestézou sa robia predoperačné vyšetrenia, ak by neboli v poriadku a niečo by hrozilo, určite ťa nespia a nebudú operovať pod celkovou anestézou. Netreba sa báť, vedia čo robia.

andrea_82
14. sep 2022

pred samotnou operáciou musíš absolvovať predoperačné vyšetrenia, ktoré by mali odhaliť prípadné zdravotné problémy, kvôli ktorým by si nemala ísť pod narkózu. Ak máš výsledky v poriadku, tak nie je dôvod mať obavy, či sa nezobudíš. Denne spravia vo svete milióny operácií a drvivá väčšina narkóz prebehne bez akýchkoľvek problémov.

lucia7933
14. sep 2022

radim ti, nic necitaj, bude to v poriadku..neboj sa...ja som sa tiez velmi bala pred uplne prvou anestezou ale tam nebolo cas nad tym vôbec premyslat bolo ohrozene moje zdravie...az ked som si nasledna citala info co to je a tak ...som bola velmi rada ze som to dopredu ani nevedela

sima1415
14. sep 2022

Budem znieť blbo ale moja babka vždy hovorila no a čo že sa nepreberiem alebo zomriem raz zaspím a viac neviem :D tiež som mala pár operácií v celkovej a vždy som si toto povedala a nebála som sa 🙂

majamat
14. sep 2022

pracujem v DSS uz 25r. je tam mnoho starych ludi, ktori podstupili operacie. a nezazila som ani 1x ze by sa niekto neprebral.
bud kludna, riziko je pri kazdom vykone, ale anesteza je v dnesnej dobe urcite odbre prepracovana oproti minulosti a vrdia co robia.

minenkas
14. sep 2022

@maria123a úplne v kľude,mala som tri operácie posledného roka a pol a už za pár hodín som ani nevedela, že som spala a ako dievčatá písali robia sa vyšetrenia aj anestéziológ teda aspoň somnou preberal môj zdravotný stav,netuším ako to funguje na Slovensku,ale určite sa není čoho báť 😀

kuba_art
14. sep 2022

@maria123a priateľka má tiež 24 rokov, pred 2 mesiacmi absolvovala tiež operáciu v celkovej anestézii, pred tým ešte ako dieťa mala jednu ale na to si už nepamätala, ona mala veľký strach z celej tej operácie a toho všetkého, ale lekári to nejako vycítili alebo všimli si a ona hovorila, že mala šťastie na takých milých a mladých lekárov, ktorý jej dali motivačný prejav pred operáciou, a neboj oni ti dajú ešte pred tým všetkým lieky na ukľudnenie a už ani nebudeš nad tým premýšľať, tak to mala priateľka, síce vedela čo sa deje vnímala to, ešte sme si spolu písali a potom, že na sále jej dali niečo do žily a nevie ani ako zaspala a potom sa prebrala už keď bolo po všetkom a večer za ňou prišiel lekár a spýtal sa, že či už je lepšie a že vraj sa naňho len usmiala a povedala mu, že mal pravdu, že to nič hrozné nebolo čiže netreba sa báť, priateľka robí aj dobrovoľníka kde pracujú aj s kardio a onko deťmi a niektorý absolvovali toľko operácií, že si z toho nič nerobia a priateľka keď sa s nimi baví tak oni, že to je bežné a podobne čiže žiaden strach, všetko je v pohode a ako vyššie písali tak robia sa predoperačné a oni všetko posudzujú dokonca priateľke ako bývalému kardio pacientovi robili rozšírené kardiologické vyšetrenie aby si boli všetkým istý

oli18
14. sep 2022

Ja som bola akutne operovana pred 10 dnami. Vzdy som sa bala narkozy, lebo som ju este nikdy nemala, napriek jednej operacii, ktoru som absolvovala v lokalke. Ked ma brali z izby na salu, zazmurila som oci, nechcela som nic vidiet. Anestezu mi pichli do zily a pocitila som teplo tam dole. To som im stihla povedat, nic ine uz neviem. Az ked som sa po operacii na chvilu prebrala a znovu na izbe zaspala. Je to dobry pocit, mat za sebou to, coho sa clovek tak velmi boji. Nemaj obavy, lekari vedia, co robia. Doveruj im. Drzim ti palce, nech to dobre dopadne 🍀

zdenkamorecova
4. sep 2024

Ja som po celkom anestézii.Tyzden som bola slabá a mala som točenie hlavy.inak nič hrozné